Metspähkli-hapukoore küpsisetort

 

DSC_0094-2

Kas on siin metspähklisõpru? Kui sa veel pole märkanud, siis Selgal on sortimendis olemas metspähkliküpsised, mis maitsevadki nagu metspähkel. Kuigi retsepti lugedes näed, et lisasin röstitud metspähkleid veel lisaks, kuid pigem on siinkohal nende roll lisada tekstuuri ja anda ilu.

Tegemist on tarretatud metspähkli-hapukoore küpsisetordiga, mida katavad röstitud metspähklid ja mandlilaastud. Kuidas tundub? Ma tean, et nii mõnigi pelgab tarretatud torte valmistada, sest želatiiniga pole parimad suhted. Aga ma luban, et tegelikult pole seal midagi keerulist. Sel korral on kasutusel lehtželatiin, kuid kui keegi tahab pulbrit kasutada, olen nõuga abiks!

DSC_0051

Metspähkli-hapukoore küpsisetort

Vaja läheb:

Põhi

  • 3 pakki Selga metspähkliküpsiseid
  • vett/mahla
  • 8 lehte želatiini

Kate

  • 750 g hapukoort ( 20%-line)
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 6 lehte želatiini

Kaunistuseks

  • 100 g röstitud mandlilaaste
  • 100 g röstitud metspähkleid

Põhja valmistamine

Murra küpsised kaussi, vala peale nii palju vett või mahla, et kõik küpsised oleks peaaegu veega kaetud. Lase seista mõned minutid. Nõruta üleliigne vesi välja ja saumikserda küpsised ühtlaseks.

Võta 8 želatiinilehte ja aseta nad kaussi nii, et nad oleks külma veega kaetud. Lase neil 5 minutit vees paisuda. Pane 0,5 dl vett potiga tulele, lase keema. Võta tulelt. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja aseta potti kuuma vee sisse. Sega hoogsalt kuniks želatiin on ühtlustunud veega. Sega veel, et kiiremini jahutada.

Kui temperatuur on juba üsna madal ( näpusoe), tõsta kaks lusikatäit küpsisesegu želatiini sisse ja sega kiirelt. Seejärel kalla želatiinisegu vaikse nirena küpsisegu kaussi, ise samal ajal pidevalt segades.

Vala saadud segu küpsetusvormi ( 22cm) ja tõsta külmikusse ootele.

Katte valmistamine

Sega hapukoor tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Kuna küpsisepõhi on piisavalt magus, siis ma rohkem suhkrut ei lisaks, vaid laseksin just hapukoorekattel küpsisepõhja magusust tasakaalustada.

Võta 6 želatiinilehte ja aseta nad kaussi nii, et nad oleksid külma veega kaetud. Lase neil 5 minutit vees paisuda. Pane pott 0,5 dl veega tulele, lase keema. Võta tulelt. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja aseta potti kuuma vee sisse. Sega hoogsalt kuniks želatiin on veega ühtlustunud. Sega veel, et kiiremini jahutada.

Kui temperatuur on juba üsna madal ( näpusoe), tõsta kaks lusikatäit hapukooresegu želatiini sisse ja sega kiirelt. Seejärel kalla želatiinisegu vaikse nirena hapukooresegu kaussi, ise samal ajal pidevalt segades.

Võta küpsetusvorm külmikust ja vala hapukooresegu küpsisesegu peale.

Aseta kappi üleööks.

Katte jaoks rösti mandlid ja metspähklid ahjus 225 kraadi juures mõned minutid.

Puista koogi peale ja külgedele.

Ja naudi!

* Postitus sündis koostöös Selgaga!

DSC_0072

Kuna viimati küpsisetorti tegid?

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s