“Aga teised emmed küll ostavad…”

 

brenda2019

Poes. Selveris. Mullitajad jälle. Riiulis alumisel real. Taas püüab Brenda mulle auku pähe rääkida kuidas tal küll seda mullitajat vaja on ja kuidas tal kõik mullitajad otsas on. Üritan selgeks teha, et me tõesti ei osta seda, sest sa oled neid juba 256 korda ostnud ja pool lendab mullitajasisust alati põrandale. Liigun vaikselt edasi, et vestlus lõppenuks kuulutada. “Aga teised emmed küll ostavad” ütleb kolmene Brenda teadlikult. Va väike manipulaator! Siinkohal pehmeneb iga ema süda, aga tuleb stoppi vajutada ja mitte tunnetega kaasa minna.

Triivime edasi ja leiame end piimatoodete letist, kus Brenda ei saa silmi ega käsi vaniljemaitselisest Danonkist eemal hoida. Mitte, et ta muud kraami poes ei näpiks. Nimelt on tal poes kombeks kõike katsuda. Seda ka nõude riiulis, kust me möödume “ära võta kätte” ja “ sa ei pea ju kõike puutuma!” saatel.

Danonki ees muutuvad Brenda silmad taas kutsikasarnasteks ja minu keeldumise peale järgneb fraas – “aga teised emmed küll ostaksid…”

Viimased heitlused peame maha kommileti ees, kus ta püüab tervet suurt pakki komme endale korvi kaubelda, aga valida võib vaid ühe väiksema.

Seega meie poeskäigud on ajamahukad ja toimuvad pideva arutelu saatel miks seda või teist ei ole mõistlik osta. Ühe asja võib küll valida, aga viimasel ajal kipub ta rohkemat tahtma ning lisandunud on juba ka erinevad mänguasjad, mis silma jäävad poelettidel. Varasemalt jätkus silmi vaid toidukraamile st magusale.

Olen sel aastal püüdnud Fresh Go-st toidukaupa koju hakata tellima, et poodi võimalikult vähe sattuda. Aga ausalt mott kaob ära, kui paljude toodete lisamisel digiostukorvi näitab, et tarneaeg pikeneb selle ja selle toote tõttu. Eelkõige siis juur-ja puuviljade tõttu. Ja kohaletoimetamisajaks määratakse kolm päeva hiljem!!! Seega on mul pisut raskusi digitoidutellijaks hakkamisega ja olen peale pisukest pusimist jälle arvutis e-poe kasti ristist kinni vajutanud ja sammud poodi seadnud. Kuid siiski oleme suutnud toidukorvile kuluvad kulud üsna minimaalsed hoida ja poodi viimasel ajal harva jõudnud.

Kuna Brenda immuunsüsteem on üsna nõrk ja vastuvõtlik kõiksugu viirustele, püüan teda ikka küüslauku igapäevaselt tarbima suunata. Küüslauku küll hapukoorekastmes, küll makaronide sisse segatuna, küll leiva sisse hõõrutuna ja saiale või peale määrituna ikka teada tuntud fraasi saatel “aga teised lapsed küll söövad..”! 🙂

 

4 kommentaari ““Aga teised emmed küll ostavad…”

 1. Minu esimene poeg viskas põrandale ja nuttis, kui miskit ei saanud. Võtsin sülle, viisin koju magama ja siis läksin uuele ringile (pood 2 min kaugusel). Nüüd 5 ja 2,5 aastasele oleme abikaasaga suutnud selgitada, et lelu või kallist asja saab vaid ISSI palgapäeval. Nad on sellega nii leppinud. 2.5’ne hoiab vahest mõnda lelu, vaatab ja lausub targalt ” Kui issil on palgapäev, siis Otto saab selle”. Mulle see lahendus meeldib. Iga päev võivad neid lelusid vaadata, aga teavad, et ei saa. Vahest mõni vanem vaatab jällegi mind, et kuidas on võimalik nii rahulikult sealt riiuli vahelt ära jalutada?!

  Liked by 1 person

  1. Üldiselt saame ka ikka siiski pisut arutatud ja siis tulema, selles mõttes, et suureks jonniks üldiselt ei lähe ja ta teab, et ma järele ei anna. Aga siiski katsetab piiri, äkki siiski läheb läbi..:)

   Tublid poisid sul ja kohe kindlasti polegi mõistlik igal poes käigul mänguasju osta. Ma üldiselt ei ostagi lapsele mänguasju va sünnipäev ja jõulud. Vahel siiski värviraamatu või pliiatsid vms ikka saab, aga otseselt mänguasju ei osta.

   Aga kas issi palgapäeval siis ostetaksegi mänguasi või on see pelgalt peibutusjutt lapsele
   ?! 🙂

   Meeldib

   1. Issi palgapäeval saavadki soovitud asja. Kuid vahel libistame selle päeva nt kuu või paar edasi 🙉😂 Ega nemad tea, millal see täpselt on😂🤣

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s