Ood maitserohelisele ja spinatipirukas!

spinattt

Kuna mu teine pool on super kokk ja teda võib tihti köögist leida, siis pole harv juhus, kui ma teda tema tehtu eest kiidan, söön ja kiidan, mõmisen ja kiidan, aga veel tihedamini pean ma talle meelde tuletama “Kallis, pane no midagi rohelist ka sisse ikka!” või siis “midagi värsket polegi või?”

Mina nii ei saa! Ma kohe pean midagi rohelist lisama. Muidu on toidukord justkui poolik. Kuigi mu pere on kahe käega poolt, et ma ühtki tilli, sibulat, peterselli ega spinatilehte toidu sisse ei pista, siis ma siiski neile meele järgi enamjaolt pole ja pole plaaniski.

Minu uusaasta lubaduste sekka sulandub ilusti soov – rohkem värsket, rohkem värvilist, rohkem vitamiine!!! 

Alati ei saa värsket rohelist toidule lisada, sest olgem ausad need mullas Grüne Fee potsikud poes on üheks toidukorraks ostes pisut kulukad ja alati nad kipuvad miskipärast lõpuks käest minema, lisad vaid sortsu mõnele toidule ja sinnapaika ta jääbki.

Iga kord, iga kord ma luban, et kohe lõikan sügavkülma, muidu läheb käest. Mis te arvate kas lõikan ka?! Loomulikult unustan ja lükkan edasi, aina edasi kuniks külmikus vaatab vastu üks hall roots. Teil sama lugu?! 🙂 

Click and Grow ees jäävad aga rahakoti rauad kinni, sest kuigi tegu on üliägeda taimekasvatus süsteemiga, siis maksab ta siiski päris kopsaka summa. Seega kõige mõistlikum on meie peres varuda kohe sügavkülmutatud maitserohelised, et neid siis vajadusel võtta ja toidu sisse pista.

Kuidas teiste peres maitserohelise majandusega lood on?

Kas üldiselt on igas toidus või pigem harv juhus?

Kuidas lapsed armastavad?

Kas järgmisel aastal lubad süüa  rohkem rohelist?

Nagu ma juba mainisin, siis meie pere lapsed maitserohelisest lugu suurt ei pea, aga samas ei jäta nad ka söömata kui ma seda va rohelist kastmetesse, suppidesse jm toitudele puistan. Eriti armastan sügavkülmutatud spinatikuubikuid, mida on täpselt käepärane kõikjale lisada – 1 portsjon, maksimaalselt 2 portsjonit korraga lisada ja kõik söövad, kolm on pisut liiast juba.

Siinkohal jagan üht spinati – fetapiruka retsepti, mida lapsed ehk pisut pelgavad, sest pirukasse kulub lausa pea pakitäis sügavkülmutatud spinatit! Spinati maitset tasakaalustab aga imehea feta juust ning nende mõlema koostöös sünnib midagi maitsvat- pead vaid neid armastama.

Spinati-fetajuustu pirukas 

Vaja läheb:

Põhi:
• 3 keskmist keedukartulit
• 100 g riivjuustu
• killuke võid
• pisut riivsaia
Täidis:
• 200 g Maahärra külmutatud spinatit ( link )
• 200 g Fitaki fetajuustu
• 100 g riivjuustu
• 200 ml kohvikoort
• 3 muna

Põhja jaoks riivi keedetud kartulid ja sega riivjuustuga. 
Määri vorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Suru kartuli-juustusegu vormi põhja ja äärtele.

Täidise jaoks sulata Maahärra külmutatud spinat, murenda sekka fetajuust, lisa lahtiklopitud munad ja kohvikoor.

Soola pole vaja lisada, sest fetajuust annab kogu vajaliku soolasuse pirukale!

Vala täidis kartulipõhjale ja raputa peale riivjuust.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit!

Võid süüa soojalt, aga hea maitseb ka külmalt! 

Head isu!

 

spinatttttttt

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s