Jõulumehe ametit tehtagu ikka hingega!

man in santa claus costume
Photo by bruce mars on Pexels.com

Mida ma just lugesin?! Vahel ma ei saa kohe mitte vaiki olla ja pean oma mõtted avaldama, sest selline ülestunnistus riivas mind kui lapsevanemat, kes maksab oma lasteaias jõulupeole pakke jagama tuleva jõulumehe eest. Ja ma siiralt loodan, et meie lapse lasteaias polnud taolise mõtteviisiga jõulumees. Link

Kaua teie lasteaias jõulupidu kestis? Kas ootasite kannatamatult telefoni ekraani skrollides jõulupeo lõppu või elasite pigem kaasa oma lapse esinemisele? 

Ma olen alati arvanud, et on ametid/rollid, mida ei saa teha, kui sul pole selleks sulnist südamesoovi. Üks nendest on jõulumeheks olemine. Sul peab olema tahe ja soov seda südamest teha, see peab sulle midagi andma, südame põksuma panema, silma särama lööma.

Sellisel juhul unustad sa end rolli ja pole tähtsust kas on kulunud pool tundi, 45 minutit või 1 tund, sest sa oled rollis hingepõhjani sees ja aeg peaks ju lendama. Kuid nüüd loen jõulumehelt avaldust, kus ta ei saa aru miks need lasteaedade jõulupeod küll nii pikad peavad olema ( st tund on liiiiga pikk jõulupeo ja lasteesinemiste jaoks!!!), miks piinatakse vanemaid terve tunni, miks kaasatakse jõuluvana tantsu lööma, sest jõuluvanal olla liiga palav ja lastagu tal parem nurgas kössitada, lõpus veel peab pakid ka nimeliselt välja jagama ja pilte tegema iga lapsega!!!

Vaene jõulumees! Ma ei tea, mis selle konkreetse jõulumehe hind on. Kuid meie oleme siiani maksnud 50 eurot jõuluvanale ca tunni eest. Ma ei julgeks küll sellise tunni tasu eest nuriseda! Lisaks on palgaks laste hindamatud särasilmad jõuluvana nähes, temaga patsu lüües. Kas see ei olegi midagi väärt?!

Teadmine, et sa oledki võib-olla ainuke jõulumees, keda ta sellel jõuluajal kohtab?

Ainuke jõuluvana, kellele luuletust lugeda?

Ainuke jõuluvana, kes talle paki annab, sest kodus tal ehk ei tulegi jõulumeest.  

Südame alt muutus kurvaks seda jõuluvana pahameelt lugedes kuidas ta arvab, et lapsed loevad liiiiiiga palju luulet ja laulu. Kas ei piisaks ehk ühest-kahest, et saaks pakid kiirelt ära antud ja jõulumees ei peaks higistama seal ja saaks rahaga kohe tuulde lennata järgmisele jõulupeole, et veel teenida, veel rohkem jõulupidusid väisata. Kiirelt! Et saaks veel kiiremini rohkem raha teenida.

Ehk jätame siiski mõned kohad puutumata sellest meeletust kiirustamisest ja kullapaja taga ajamisest, sest vanemad tahavad tõesõna oma lapsi esinemas näha,lapsed tahavad tõesõna jõuluvanaga koos siiralt tantsu lüüa ja hiljem seda toredat pidu ka pildilt vaadates meenutada!

 

2 kommentaari “Jõulumehe ametit tehtagu ikka hingega!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s