Jõulud 2018: milline on parim verivorst?!

5

Kui rääkida keskmise eestlase keskmisest jõululauast, võid kindel olla, et laual peidab end ka kuskil verivorst. Isegi siis, kui kõik pereliikmed ja sugumugulased, kes jõuluks kokku tulnud ühise laua taha, ei armasta verivorsti, tuuakse vorstikesed lauale sellest hoolimata.Verivorst käib jõuludega kokku samamoodi nagu piparkook või kuusepuu. Nii lihtsalt on. Jõulud ilma verivorstita pole õiged jõulud!

Kuna verivorste on meie kaubanduskettides tohutult palju erinevaid – pikki, peenikesi, pakse ja mitmete-mitmete erinevate lisandite ja maitsenüanssidega, on seda üht ja õiget valikut ääretult raske teha. Seega loomulikult on üsna võimatu kõike maitsta ja pingeritta seada. Valituks osutusid erinevate kaubamärkide uudistooted, uued maitsed.

 

101. Suitsuliha-ploomi verivorst ( Maks & Moorits) Link

Ühehäälselt kogus enim kiidusõnu Maks & Mooritsa suitsuliha-ploomi verivorstid. Vorstid olid küll sellised paksud, aga see-eest kõige mahlakamad verivorstid siin rivis. Ei sisalda äratuntavaid ploomitükke nagu esiti arvata võib. Maitserikas! Nii kui ampsu võtad, hakkad kiidulaulu laulma. Kümnesse!

 

 

 

 

 

 

rakvere2. Tammesuitsune barbecue-verivorst lambasooles (Rakvere LK) Link

Ka Rakvere LK tammesuitsused barbecue-verivorstid oleksid vabalt võinud esikoha endale napsata, kuna lisaks mõnusale tammesuitsusele mekile, on tegemist peenikeste verivorstidega. Teadupärast armastavad paljud just verivorste, mis oma olemuselt on peenikesed, sest need küpsevad kergemini läbi ja kuidagi visuaalselt näevad isuäratavamad välja. Kuigi need jäid napilt teisele kohale, julgen neid iga kell soovitada! Kadusid laualt nagu soojad saiad!

 

 

linnamäe

3. Põdralihaga verivorstid (Linnamäe Lihatööstus) Link

Laste lemmikud!!! Taas on tegemist pikkade peenikeste vorstikestega. Tegemist on hästi neutraalse maitsega vorstiga ehk seetõttu pani see vorst lapsi üha uuesti ja uuesti enda järele haarama.

 

 

vorst

 

4. Verivorst röstsibula ja peekoniga (Oskar Lihatooted) Link

Röstsibula ja peekoniga verivorstide kasuks räägib teadagi nagu juba nimest välja võis lugeda – peekon. Pakki on pandud eraldi peekoniviilud. Kuid vorstil endal pole ka midagi viga, pisut liialt kruubine ehk. Maitsev, aga samas mitte meeldejääv ega ahhetama panev.

 

 

 

 

 

ploom5. Verivorstid musta leivaga

(Rannarootsi ) Link

Rannarootsi musta leivaga verivorstid on paksud ja liiiiiiga kuivad. Tõesõna- kui lapsed söövad, olge ise kõrval. Või lõigake hästi peenikesteks viiludeks nagu ma ka lõpus tegin, sest muidu oli oht ära lämbuda!!! Kindlasti kaste kõrvale!

6. Verivorst glögi vürtsidega (Nõo Lihavürst) Link

Glögi vürtsidega verivorstide näol on tegemist mõnusalt väikeste vorstikestega, aga ma ei tea kas kokk oli armunud või mis, aga isegi minu jaoks, kes ma pean end suureks nii glögi kui ka vürtsika toidu armastajaks, olid need vorstid liiast. Meeletult vürtsised!!! Nagu oleks tohutu hunnik nelki vorstide sisse kukkunud. Seega, kui sa just maailma suurim nelgi fänn pole, siis ei soovita! Palun võtke vähemaks!

 

Selline tagasihoidlik pingerida sai kokku pandud meie pere häältega- kiituste ja laitustega! Nagu me teame, siis maitsed on erinevad. Võite julgelt kommentaariumisse lisada enda lemmikuid, et ka teised teaks-julgeks proovida. Või ehk teete hoopis ise verivorstid jõululauale?

 

Mõnusaid maitseelamusi!

3

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s