Jõuluraha ja ribid mustsõstra-mee marinaadis!

ribi

Kui lugesin hiljuti postitust teemal “Jõulukuu eelarve tonn! Või pigem kaks!( link ), olin pisut segaduses “mida ma just lugesin?!” Puhta lollus! Miks?

Jätsin tol korral oma arvamuse kirja panemata. Ega arvamustega on nagunii nagu ta on, igal ühel oma. Ei pidanud vajalikuks oma sõna sekka öelda – igal perel omad traditsioonid ja palgad ehk nad teenivad nii hästi, et võivad sellist arutut raiskamist enesele lubada. Mõlgutasin edasi oma mõtteid kas tasub sel aastal lillad kuusemunad osta, et tegelikult meil on ju kodus ehteid küll ja küll kogunenud. On selle peale vaja kulutada? Kuuse saaksin ka ilma rahata, on mul siis vaja seda nulge poe eest minna taga ajama ja lisakulutus teha?

Jõudsin mõelda, et ehteid vist pole vaja, aga nulu tooksime siiski tuppa selle eest, et eelmine aasta olime ilma. Et premeeriks end ja lapsi eelmise aasta eest uhke nuluga! Okei, mitte väga uhke, vaid sellise 1,5 meetrisega ehk. 🙂

Unustasin selle postituse ja nüüd loen Eveliisi kirja pandut samal teemal ( link ), ka teda ei jätnud Marimellide postitus külmaks ja tekitas küsimusi – miks? Oh, tuli selline äratundmine. Nagu ise oleks kirjutanud.

Hakkasin juba korraks mõtlema, et äkki need inimesed, kes leiavad, et jõulude ajal ei peaks lolliks minema ja hindavad kingiks midagi väikest ja südamest ning kelle jõulumotoks on “vähem on rohkem!”, et ehk nad on lihtsalt kadedad, sest neil endil pole sellist raha kulutada jõulude peale.

Õnneks sain sellest mõttesabast kohe kinni, sest esiteks ma ei liigita end loomu poolest kuskilt otsast kadedaks inimeseks, raha mul tõesti poleks nii palju kulutada. Aga paraku ei kuluta jõulude peale niivõrd palju ka need, kel raha on rohkem kui küll. Ka mitte need, kelle rahakott võimaldaks kogu Põlva linna inimestele kingitused teha.

Kas on ehk arutu priiskamine seotud inimese intelligentsusega?!

Ma jään siiski hetkel enda juurde, et jõulude mõte pole asjad, asjad, asjad, lõputud eelarved ja ostlemine. Ka oma lastele soovin edasi anda mentaliteeti, et jõulud ei võrdu raha ja asjad. Vaid sellel on palju suurem tähendus, mis paraku otsatu shoppamise tõttu kipub tahaplaanile jääma.

Aga, et sa nüüd väga mõttesse ei jääks kas ja kui palju oleks mõistlik osta, siis säti end valmis ja sea sammud turule, et osta mõned ribid. Ütle turutädile mõned ilusad sõnad, sest hea sõna ütlemine annab head energiat juurde nii sellele, kes need enda seest välja ütleb kui ka saajale.

Kuigi mulle ribiliha maitseb, siis ma never-ever ei telliks neid restoranis, sest eks nende järamisega pisut tööd ole. Meespool ütleb mul sellepeale, et ribide mõte selles ongi! 🙂

Ribid mustsõstra-mee marinaadis

Vaja läheb:

  • ribisid
  • mett
  • mustsõstramoosi
  • chillisoola
  • tüümiani

Eemalda ribidel olev kelme. Lõika ribiplaat väiksemateks osadeks. 

Sega kokku marinaad. Ma jumaldan mett kõikjal lihamarinaadides. Seega sega 2 spl mett mustsõstramoosiga. Mul oli selleks Peipsi Pipra mustsõstra-chillimoos kasutusel. Tegemist on väike ettevõtjatega, kelle tooteid saab hetkel vaid  facebooki e-poe kaudu osta (link ).  Aga sobib ka tavaline mustsõstramoos, mis ema/vanaema maalt saatnud on või miks mitte – oled ehk ise hoopis suvel purki teinud?!

Määri mee-mustsõstramoosi segu ribidele ja puista üle chillisoolaga ja tüümianiga. Chillisool on taas päris Peipsi pipralt, aga vabalt võid kasutada tavalist soola ja kuivatud chillihelbeid.

Lase tund toasoojas marineeruda.

Küpseta ribisid ahjus 180 kraadi juures  ca 1 tund, poole peal neid ringi keerates.

Lase ribidel pisut toatemperatuuril tõmmata ja asu seejärel sööma!

Head isu ja mõistlikke jõuluoste!

ribi

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s