Jõulujutud: Kaua nulg vastu peab?!

1

“Päkapikud käivad vaid hommikuti!“hõikab Hanna-Liisa eemalt, kuid Brenda ajab seepeale käe veel sügavamale sussi sisse, aga jääb paraku tühjade kätega. Tal on nimelt kombeks päeva jooksul mitmeid tiire sussi sees tuhlamas käia, lootuses sealt midagi leida.

Täna olid nii minu ema kui ka ämm,äi külas koos esimest adventi veetmas ja puistasid keset päeva sussi sisse šokolaade, mis peale nüüd Brenda loodabki sealt veel ja veel ja veel leida. Homsest peaks ka lasteaias päkapikk käima hakkama ja lõppkokkuvõttes peaks päkapikukraami küll ja veel saama. Ma ei taha küll ise üle kuhjata lapsi kommisajuga, kuid samas ma ei tihka ka jõulukuul keelata. Kui laps saab jõuluvanalt kommipaki ja asub särasilmil seda avama – kuidas ma keelan teda neid söömast?!

Ma olen ikka leidnud end olevat arvamusel, et jõulukuu olgu kommikuu!

Ja kui ma eelmisel talvel leidsin, et palju ägedam oleks mitte kuuske tuppa tuua ja lahendada see muud moodi ( Niimoodi! ), siis sel aastal olen ma hoopis teisel arvamusel ja ei jõua ära oodata kuniks nulu tuppa saab. Huvitav kuna neid kaunitare Selveri ees müüma hakatakse?  Samas ma ise kardan, et viskab enne 24-ndat sussid püsti siin soojas toas, aga ema rahustas mu maha, et nulg on “praktiliselt” igavene ja peab vähemalt kolmekuningapäevani vastu.

Samamoodi tahan ma vist sel aastal lillasid jõulukuule puu külge, kuigi tegelikult on kodus hunnik hõbedasi ja siniseid kuule olemas. Mul on suuremat sorti lillamaania viimasel ajal peal ja kõikjal jäävad silma lillad toonid. Samas sümpatiseerib ka punane värv – kui eelmisel aastal ei tahtnud ma punasest laudlinast midagi kuulda, siis sel aastal olin ma häppi, kui emps mulle ühe punase lina lubas mulle tuua, mille ta oli kuskilt taaskasutusest leidnud.

Samamoodi üritan ka mina iga kord kui kodu Selverisse lähen, hüpata sisse kõrval asuvasse Sõbralt sõbrale poodi, et ehk on mõni huvitav taldrik, vaagen, supitirin müüki tulnud, leidsin ma hoopis hästi vahva punase vanaaegse kellukeste ja taskuga põllekese, vaid 50 sendiga.

põll

Seoses jõulumunadega, siis mu emal on kodus 6-ne karp jõuluehteid aastast 89. Oh, kuis tahaks nad sel aastal puule asetada, aga kardan, et Brenda võib need katki teha, sest need pole plastist nagu praegusel ajal kõikjal müüakse ja sellest oleks ilmatuma kahju. Aga ehk saan ma need endale siiski pärandiks, et siis ühel kaunil jõulupäeval need nostalgitsedes üles seada?!  #oldfashioned

Taevaisa on meid täna 1.advendi puhul tõeliselt kauni lumevaibaga õnnistanud. Kuigi me raekoja platsi suure kuuse alla täna ei asutanud, sest teadagi, suur rahvamass, ummik kuuse ümber ja karusselli järjekord.. 🙂

Siis käisime siiski lund katsumas ja söömas, kaevasime Hanna lumevaiba alla ja tegime mõned lumepildid. Inglid jäid sel korral tegemata.

smartcapture

Lähme lähipäevil siiski Tartu raekoja kuuske ka piiluma ja ümbritsevat jõululinna silmama, mida huvitavat sel aastal pakkuda on. Kindlasti keegi juba käis ja teab öelda mis seal ees ootamas on?! Kindlasti viime ka jõulusoovidega kirjad kuuse külge, nagu igal aastal.

Ahjaa, mul just meenusid meie eelmisel aastal tehtud jõuluehted. Ehk hoopis neid taaskasutama?! Sellised!

Ma loodan, et kõigil oli täna mõnus-õdus päev, kus hinge puges palju soojust ja jõuluhõngu, toad täitusid piparkoogilõhnadega ja südamed ühtehoidmisega!

Ilusat esimest adventi ja jõulukuu algust!

advent

`P.S Peika tuli just jõulujäätisega (see on niiiiii hea!), pean lõpetama! 🙂

 

 

3 kommentaari “Jõulujutud: Kaua nulg vastu peab?!

 1. Päkapikuaeg on minu arust nii lahe ja nii tore et Eestis selline traditsioon on. Küsisin mehelt, et kuidas neil Poolas on, kas samamoodi? Ütles et ainult 6.detsembril saavad saapa seest hommikul midagi, aga ongi vaid see üks päev ja no jõuludel. Nii kurb :D. Oma lapsele kindlasti teen ikka Eesti moodi.

  Liked by 1 person

   1. Loodame. 😀 Mees ütles et see päev on Mikołajki ehk siis Santa´s day. Meil ikka ühed õnnelikud lapsed, terve detsembrikuu vältel saavad rõõmustada 😀

    Saint Nicholas Day in Poland. Every opportunity is good when it comes to gift-giving, and if you have been a good boy or girl, you may expect small presents on December 6th – the official celebration of Saint Nicholas, also known as Santa Claus or Father Christmas.

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s