Kahe ampsu vaarakud

4

Kuigi ma olen oma suurest ahviarmastusest sotšnike vastu üle saanud ja enam järjepidevalt neid pagarilettides taga ei aja, sest ma pole enam ühtki nii maitsvat sotšnikku saanud, kui Pagaripoisid kunagi mitu aastat tagasi tegid, kuid seejärel nad muutsid seal midagi ja imemaitsvast sotšnikust sai hoopis keskpärane.

Hiljuti aga poes vilksatas silme ees terve pakitäis pisikesi vaarakuid ehk teisisõnu sotšnikke. Nägid imemaitsvad välja, mini versioonis veel peale kauba, väiksed nöpsikud ja tootjaks Pärnamäed Oü, kes teadagi teeb vist maailma parimaid lihapirukaid, aga mina ei tea, mis vägi see oli, aga tagasi riiulisse ma selle paki miskipärast tagasi panin ja siiani kripeldab hingel. Võib-olla oleksin taas avastanud sotšnikud, mida osta tasub ja sind keeletuks võtavad?! 

Igatahes seda ma veel siiani ei tea, küll aga meenus mulle enda retseptivaramust vaarakute retsept, mida mitu aastat tagasi küpsetatud sai, sel korral aga poes nähtu tõttu miniversioonis- kahe-ampsu-vaarakud!

Kahe ampsu vaarakud

Vaja läheb:

Tainas:

 • 125 g toasooja võid
 • 85 g suhkrut
 • 1 muna
 •  4 spl hapukoort
 • näpuotsaga soola
 • 300 g jahu
 • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

 • 100 g pakikohupiima
 • 3-4 spl suhkrut
 • 1 spl jahu
 • 2 spl hapukoort

Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga. 

Lisa sekka hapukoor, muna ja sool. Sega ühtlaseks.

Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa segule.

Sega kõik ühtlaseks, pane toidukilesse ja aseta külmikusse vähemalt tunniks.

Seejärel rulli tainas lauale üsna paksu kihina, sest mida paksemad vaarakud tulevad, seda maitsvamad on. Vali kapist mõni ümar pisem vorm ( klaas, piparkoogivorm) ja suru sellega tainast ümmargused kettad välja.

Sega täidisained omavahel ja lisa igale kettale lusikatäis kohupiima.

Suru üks pool teisega vastakuti ning suru sõrmede või kahvliga ääred kinni.

Küpseta 220 kraadi juures u 10 minutit.

Mõnusat küpsetamist!

6

7

8

5

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s