Miks ma joon kolme eurost kohvi?!

44609038_185418165682094_5055620260517372982_n(1)

Pisut eufooriat tekitanud kolme eurose kohvi joomine ja peale kauba selle sotsiaalmeediasse postitamine tekitas ka minus kire sõna võtta sel teemal, sest tundsin end kohe puudutatuna.

Kui ma ei eksi, siis alles nädal tagasi postitasin ma instagrami pildi, kus ilutses uhke kõrvitsa latte veel uhkema vahukoore tutiga. Miks ma seda jagasin?! Kohvi tekitab minu peas positiivse emotsiooni ja kui see on veel kaunilt üles seatud, siis minus tärkabki soov seda teistega jagada, sest suurem osa inimesi peab samamoodi kohvist lugu. Mis on positiivse emotsiooni jagamises halba?

Marimellid ( link ) näevad aga kolme eurose kohvi ostmist nn staatuse märgina, kus kohvipildi ostja/postitaja saab endale rindu taguda ja nina upitada, vaat ma jõuan seda endale lubada. Kas sina ikka ka jõuad?!

See on eriti naeruväärne lähenemine ja võib tõepinda omada vaid juhul, kui tegemist on lasteeas teismelistega, mitte aga keskeas naisterahvastega näiteks nagu Eveliis (link ) ,kes leiab, et kolme eurose kohvitopsi lubamine küll kuidagi rahakoti paksust ei demonstreeri ja et tegemist on lihtsalt harjumuspärase tegevusega ja kiire hommikuga, et kodune kohvi jääb joomata.

Artikkel ( link ) räägib aga hoopistükis sellest, et eestimaalane pole nii rikas, et lubada endale kolme eurost kohvi. Palun lõpetage see, sest vastasel juhul jäävadki kohvimüüjad sellist hingehinda meilt nõudma. Samamoodi peaks sel juhul kutsuma üles inimesi mitte restoranides käima, mitte kalleid riideid ostma, mitte kinosaali minema jne, sest eestlane on niivõrd vaene, et selliseid luksusi enesele lubada. Las konutab kodus, las vaatab filmi telekast ja popkorni tehku enda köögis mikrokas. Las kohvitab kodus ja üleüldse oleks parem, kui ta nina välja ei pistaks kodust, sest muidu kipub raha kulutama mida tal nagunii pole, va loll eestlane!

Teine aspekt on muidugi keskkonna reostamine meeletus koguses kohvitopside näol.

Miks ma neid kalleid kohvisid ostan? 

Ma kindlasti ei osta igapäevaselt kuskilt putkast/ kohvikust kohvi, vaid juhul, kui sõbrannaga kohvikusse läheme näiteks või kui õues jalutad pikalt ja tahaks endale midagi soojendavat käte vahele ja kohvi on just see, mis su meeli köidab. Vahel tahad midagi teistsugust lihtsalt! Nii lihtne see ongi! Kodust kohvi saad ju igapäev lürpida, õues on teised valikud, teised maitsed, sõbraga koos maitseb veel paremini. Või kuidas?!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s