Idülliline elu kolme printsessiga!?

fshbty
Brenda ei suuda kunagi otsustada kas ta tahab pildile või ei taha. Lõpuks ikka tahab, aga selleks ajaks kui klõps käib, on nägu juba nutune.

Esimene öö eraldi voodis. Super! Ja nii ta läheb, varsti tervitame teineteist vaid hommikusöögi lauas, oh seda me ammu siin peres koos ei harrasta. Pigem siis hommikuti head päeva sooviv musi ja niiviisi sinnapaika see jääb.

Ma olen tegelikult totaalselt eraldi magavate mehe-naise suhte vastane. Selles suhtes, et kui beebi majja tuleb, kolivad nii mitmetes peredes mehed elutuppa diivanile magama või vastupidi, et siis kas beebi ei lase magada või siis tehakse nägu, et selles on asi, kuid tegelikult on naine paras fuuria ja tuues ettekäändeks beebi, kolitakse teise tuppa magama.Lõpuks ongi nii, et beebi ja ema on justkui eraldiseisev üksus kodus ja mees moodustab teise omaette üksuse.

Ja nii ta läheb. 🙂

Eile öösel magas Britten hirmus halvasti, ei tea kas sõin midagi, mis tema organismile ei sobi või mis, aga kõhuhädad vaevasid. Kui ta üks hetk enam-vähem rahulikult tissi otsas oli kella kahe ajal öösel, kuulen pauku ja sellele järgnevat haledat nuttu. Brenda oli teises toas voodist maha potsatanud. Mõtlesin kas mängida kangelasema ja ise teise tuppa joosta Britten tissi otsas rippudes või ajan mõnusalt nohiseva mehe üles. Vist juba teate vastust?! Mees läks, lohutas, tuleb tagasi ning annab teada, et tema peab nüüd Brenda kõrvale minema, sest ta ei jäävat enam magama. Pööritasin koheselt silmi, sest vanast oleks ta Brenda meie kõrvale toonud, nüüd aga läks rõõmuga teise tuppa. Njah, Hanna-Liisat ka nüüd nädal aega kodus pole, teab kas siis nädalaks jääb nüüd nii?! Nimelt läks ta issi ja issi uue perega Kreetale ja tavapäraselt magavad nad Brendaga ühes voodis, mitte seepärast, et neil omaette voodit poleks, vaid nad lihtsalt tahavad nii. Seega nüüd ootab ees raske nädal!

Meie esimest nädalat kodus uhiuue beebiga saabki kokku võtta sõnaga – KAOS! Idülliline pilt kolme printsessiga perest on totaalne illusioon olnud, sest reaalsuses on esimene nädal kaootiline olnud – kõigil on raske uue elu-oluga harjuda. Mõtlesin endamisi, et pole suurt vahet kas on kaks või kolm last majas, siis tegelikkus on see, et me olemegi justkui üleöö suurpereks saanud – kisa-kära on kuidagi kolm korda rohkem, tegemisi on rohkem. Kui ei kraakle parasjagu omavahel Hanna-Liisa ja Brenda, siis kraaklen mina neist kummagagi. Või siis nutan patja, miks minu lapsed omavahel läbi ei saa. Kuidas on võimalik, et üks kolme aastane ja üheteist aastane omavahel kaklevad? Miks Britten otsutab öösiti poole neljast-viieni üleval olla? Miks ta niisama üleval tsillida ei taha, vaid alati peab kas nutma või tissi otsas olema?  Kuna nad hakkavad niisama ümbrust vaatama? Kuna me saame Babybjörn lamamistooli, et ma ei peaks koguaeg tuppa jooksma köögis toimetades? Miks Brenda otsustab üks hetk lihtsalt rasvakriidiga kirjutuslaua täis kritseldada? Miks pätsab ta õe tagant küünelaki ja salaja nurga taga oma küüned ja sõrmed sellega ära värvib, tükk aega kraanikausis neid puhtaks üritab nühkida ja siis minu poole pöördub, et huvitav miks see küll maha ei tule? Miks Britten ärkab üsna kiiresti üles, kui ma ta võrevoodisse asetan, kui minu juures magab nohinal mitu tundi järjest? Kas mu laps hakkab rahhiiti põdema, kui ma otsustan talle mitte d-vitamiini 3-4 kuud anda? Ja kuidas on nende vaktsiinidega – kas ja kui paljud vaktsiinid on mõistlik lasta teha? Kuidas saada lahti läbikukkunu tundest, et ma ei saa oma kolmesega hakkama? Kas laste ees nutmine on nõrkuse tunnus? Kuna loksuvad hormoonid paika peale sünnitust? 

Ma olen püüdnud oma mõtteid siia kirja panna juba alates pühapäevast ja alles nüüd täna hommikul jõudsin tegudeni. See tähendab, et ainult kolm päeva võttis aega,et blogisse jõuda. Ma olen püüdnud küll alustada kirjutamisega, aga siis on koguaeg ühtäkki kellelgi midagi vaja. Kui pole see beebi, kel mõni krooks seest välja tahab tulla koos piimaga, siis on see Brenda, kes viimane nädal on kui üleskeeratud jänes olnud ja seoses uue pereliikme tulekuga otsib tähelepanu talle omasel viisil ( pidev ülemeelik seisund, lööb, sülitab, kiusab) ja ma üldse ei eitagi, et pisut raske on olnud seda tähelepanu vastsündinu kõrvalt jaotada. Õnneks kuulub isa tähelepanu pigem just talle ja seetõttu saan pisut kergemate süümepiinadega läbi ajada. Hanna-Liisa see-eest naudib uut beebit ja tema sõnade järgi olla ta harjunud, et tema saab kõige vähem tähelepanu. Paraku nii ongi elus- väiksemad suudavad suurema tähelepanu endale napsata ja suuremad peavad leppima vähesemaga.

Uskumatu kuidas ühe lapse lisandumine perre võib muuta koheselt pere dünaamikat. Tõesõna tegemisi on nüüd tunduvalt rohkem ja kisa-kära tase võib ulatada mõni hetk lasteaiarühma tasemeni. Ma rumaluke, tahtsin muidugi võimalikult kiiresti haiglast koju tulla, selle asemel, et seal pikutada, haiglatoidul olla ja seebikaid vaadata. Valisin hoopis külaliste võõrustamise, laste kapriisid ja hordide viisi pesu pesemise. Ja seda pesu tekib nüüd nagu võluväel. Kuidas üks väike olevus suudab niivõrd palju musta pesu tekitada?! Igatahes mees läks poodi ja palusin tal pesupulbrit ka tuua. Täpsemaid juhiseid ei jaganud ja kujutate pilti, ta tuli Mayeri pesupulbriga tagasi! Vauu, tubli! Ma nüüd ei tea ainult ka ehku peale ostis või oli see lihtsalt parasjagu sooduses, aga esiti eelistan beebinahal naturaalset ja Mayer it is. Ja, mul on vist kahte pesuresti koju vaja!

Vahepeal on palju külalisi käinud ja polegi saanud mahti beebit nautida, rääkimata kokkamisest ja küpsetamisest, oh jeerum, ma olen köögipoole täiesti unarusse jätnud. Ma luban, et ma püüan end parandada, kui eluke  natuke paika loksub. 🙂 Sellegipoolest saan  oma köögipoole ja fotograafia kirge rahuldatud, kuid need tulemused ei jõua teieni minu lehe kaudu, vaid on nii öelda töökorras tehtavad. Seega siiski päris rooste ei lase end!

sdr

 

Külalistega seoses, tuli ka õde Soomest ekstra Brittenit oma silmaga vaatama ja minu kõrva jõudsid kuuldused, et plaanis tordi ka kaaasa tuua. Mõh, mõtlesin endamisi, et käisin ju special Selveris ja tõin Eeva tordi, et parem kui ta torti lisaks ei tooks veel, sest kes see jõuab neid ära süüa. Ühest maa ja ilm! Helistasin siis kiiruga õele, et ära jumala eest torti too! Õde vaid ümises vastuseks, mhm, okei. Ja oleks ma vaid teadnud, mis tordist jutt käib, poleks ma Selverist Eevat koju toonudki. Nimelt oli ta lasknud eritellimusena tordi teha, kus peal Britteni nimi ja sünniandmed. Ooh, tõeline kaunitar ja maitsev ka veel peale kauba. Ainult hiljem kuulsin kuidas torditegija olla oma facebooki lehele selle tordi viis tundi varem juba üles pannud, enne kui see tort meie peole jõudis. Jumal tänatud, et ma seda pilti nägema ei trehvanud, kuigi muidu Marge tordid on mul meeldivatesse lisatud facebookis ja tema tordid hüppavad mulle koguaeg scrollides ette, kuid meie õnneks mul polnud sel päeval aega sotsiaalmeedias istuda. Pisut ebaprofesionaalne lihtsalt ja oleks võinud üllatuse ära rikkuda. Aga tort on kaunis! Vaadake ise!

tort

P.S – Eile sain mahti sahtlites paberimajandust sorteerida ja leidsin Hanna-Liisa ning Brenda aegsed sünnituslehed. Ma olin juba unustanud, et Brenda sünnitus kestis veel vähem kui Britteni oma. Ja lisaks – esimest korda jäeti rasedusraamat peale sünnitust minu kätte! Küll oleks hea, kui eelnevalt oleks ka tagastatud, saaks võrrelda andmeid raseduse jooksul.

Hanna- Liisa 7 tundi ja 19 minutit

Brenda 2 tundi ja 45 minutit

Britten 3 tundi ja 16 minutit

P.S.S – Mu lapsed on sündinud pühapäevasel päeval. Seega võin ma end pühapäeva sünnitajaks tituleerida! 🙂

Lõppu üks vahva pilt pealkirjaga “…kui väike õde soovib selliseid pükse nagu vanemal õel…”

smartcapture

NB! Kaose sees on siiski toredad ja nauditavad hetked ka! Armastan kõiki kolme kuuni ja tagasi! Kolmele printsessile võiks lisanduda ka neljaski! 🙂

9 kommentaari “Idülliline elu kolme printsessiga!?

 1. Sattusin esimest korda lugema ning tahtsin Sulle teada anda, et rasedaraamatu saab vist haiglast tagasi küsida. 100% kindel ei ole aga ühes FB beebigrupis arutati seda teemat ja teadjamad rääkisid, et tuleb avaldus teha ja siis saab tagasi 🙂 Uuri selle kohta!

  Liked by 1 person

 2. Oeh, nii palju tuttavaid kirjeldusi. Meil oli ka eile lausa õudne öö. Läksime kõik koos magama ja ma tobu ei osanud aimata et kuna ta päeval juba non stop rippus tissi otsas siis vaevalt õhtul ja öösel asi parem on. Vahetpidamata kas karjus või tissitas. Vahel suure karjumise peale lihtsalt toppisin talle seda suhu sest see kisa oli jube. Masendus tuli korraks peale 😁. Ma arvan et eile oli tal miski piima tellimise periood, alguses kahtlustasin gaase aga ei, vist mitte.
  Eraldi magamise kohta ma ka ei pea seda õigeks, kuigi eile hakkas mehest nii kahju ja ütlesin et mingu elutuppa sest ta pidi juba kl 4 ärkama ja draama kestiski ca kella 4ni…aga ta oli vapralt kõrval. Uhhh. Täna see kisakõri maganud terve päeva…näis mis edasi.
  Sulle aga palju edu ja pikka närvi! Küll loksub paika kõik, sul veel kõik nii värske ja vajab harjumist.

  Liked by 1 person

  1. Sama! Päev otsa maganud, näis mis öö toob. 😁Hetkel veel rahulik!! Käisin piilusin gaasirohte ka täna apteegis, aga midagi ära ei ostnud veel. Samamoodi ei ostnud ka d-vitamiini veel. Millist annad? 🙄

   Meeldib

   1. Mulle anti haiglast, aga ma Rootsis 😀Mingi ACO d vitamin,taimeõli baasil. Siin anti mulle pihku nädal peale sünnitust aga ma hakkasin andma umbes pea 3 nädala vanuselt. Vahepeal korra jätsin andmata ka sest tundus et gaase tekitab hullult. Saa siis aru😏nüüd annan edasi, praegu üldiselt ok, punnitab ise ära enam vähem. Ma tegelt 100% ei usu sellesse d vit värki aga no jällegi ei tea nii täpselt, vb eksin.

    Meeldib

 3. Ja ohh, see üles ärkamine…kui ise kõrval magab rahulikult, nii kui ära lähen vaikselt hakkab häälitsema, kätega vehkima ja ei lähe pikalt kui ongi üleval. Kõik hommikud on tema päralt kui olen tal kaisus aga päris 24 7 ma nüüd ei plaani ega saa tal kõrval passida. Oh neid beebisid!

  Liked by 1 person

  1. 🙂 Sellega meenus kohe üks video, mis sotsiaalmeedias ringles, kus ema proovib igatipidi lapse kõrvalt lahkuda, aga ei, võimatu. Laps tunneb kohe ära. 🙂 Meil ka enamjaolt sama, püüan mõelda, et see on alguse-kohanemisperiood ja varsti läheb ladusamalt kõik! Püüangi kohe pessu minna, ei tea kas veab välja nii, et ta üles ei ärka 😁

   Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s