Kui tütar saab 11!

26515555-D3CC-40AE-9262-A24793A1249B
Pilt aastast 2012

 

Ma ei tea kui paljud veel mäletavad, aga aasta tagasi, kui Hanna-Liisa 10 aasta sünnipäevapidu sai peetud, lubasin sünnipäevapidude pidamisega meie peres lõpparve teha. See tähendab, et peame vaid ümmargusi numbreid ja igal aastal mängutuba kinni ei pane ning end jalutuks ei stressa toidu ega peo õnnestumise üle. See käib nii pere laste kui ka täiskasvanute kohta. (Hanna-Liisa 10 aasta peo kohta saab lugeda siit ).

Igatahes mida lähemale tütre sünnipäev jõudma hakkas, seda enam tuli ta minu ette oma suurte silmadega ning vihjas kui väga ta siiski oma 11-aastaks saamise pidu pidada sooviks. Mina muidugi manitsesin “…, et me ju leppisime kokku, meie peres enam suuri pidusid ei peeta igal aastal!” Aga no kel endal lapsed, nukrate silmadega su ees virvendavad, siis teate küll kuidas on raske oma emasüda kõvana hoida ja mitte leebuda?!

Üks oli kindel – suurt-suurt pidu me ei pea ja kohta rentima ei hakka. Hanna-Liisal mõlkus peas, et ehk võiks maal pidada – seal ruumi ja suur õu, teeks kõiksugu mänge ja saaks kogu suguvõsa ning sõbrad kokku kutsuda. Iseenesest tore idee, aga no enam ei köida suurte pidude pidamine, suure hunniku toidu vaaritamine. Tore on küll, kui kõik kokku tulevad, aga teate, kui ise oled peoperenaine, siis ei jää sul suurt aega kudrutada ja lihtsalt olla ning pidu nautida, kui sa just ei palka endale tervet toitlustusarmeed ja õhtujuhti. Ja meid on peres hirmus palju juba, et lihtsalt ei jaksa enam kõikide õdede-vendade laste pidudel käia, sest eriti augustis-septembris on sündinud kokku juba 6!!!

Seega jäi sõelale hoopis variant, et Hanna-Liisa läheb oma lähemate sõbrannadega (klassiõdedega) hoopis restorani. Jääb ära ringi sebimine ja suur organiseerimine, saavad seal aega veeta palju tahes. Minu ülesandeks jääb vaid nende sinna saatmine ja hiljem arve tasumine. Lihtne?! Eriti kui peaksid kahe nädala pärast sünnitama minema, tundub see idee, kui taevane kingitus! 🙂

Tütrel oli kaalumist omajagu, ei tahtnud ta sel korral mõnd lihtsat mäkki ega hessi, vaid sellist suuremate inimeste kohta, kus saaks tellida prae, kus oleks mõnus istuda. Esiti kaalus ta variante Tartu raekoja platsil asuvate restoranide vahel, kus oleks võimalik ka väljas istuda. Ma isegi ei tea kas seal veel septembri lõpus lauad väljas on, aga tema sünnipäeval, mil algas ka ametlikult sügis, oligi tõeline sügisilm-tuuline ja jahe, samas õrnalt soojendavate päikesekiirtega.

E58FCC0A-3836-468D-B100-718082C125FA

F9A87A1C-7171-4051-BAEC-BB4BD30EF65A

030917A9-F59F-43C7-8BA4-F54DD78AA9C3

15EAB322-30F6-40D9-924C-465B73EF6220

 

Lõpuks osutus valituks Kvartali keskuses asuv Vapiano, kus nad end paariks tunniks sisse seadsid ja koos mõnusalt aega veetsid. Hiljem Hanna ütles, et oleks võinud pisut kauem istuda, sest nii vahva oli, kuid kodus ootasid teda veel mõned külalised. Kui külalised meie poolt ära läksid, muutus Hanna-Liisa ühtäkki kurvaks. Istuski oma morni näoga ja minu pika küsimise peale, et mis juhtunud on ja miks sa kurb oled, hakkasid tal hoopis pisarad voolama. Ei teadnud ta päris täpselt isegi, mis meele kurvaks teinud oli, kuid lõpuks saime siiski aru, et ta oli pisut kurb, et täditütar Elerin nii vara ära läks. Ja et tema päev üldse kuidagi vara otsa lõppes. Püüdsin siis talle selgeks teha, et võta seda siiski pigem nii, et vahva, et üldse kõik tulid. Vahva, et klassiõed kõik kokku tulid, keda kutsunud olid ja keegi ei jätnud neist tulemata. Vahva, et Elerin tuli kasvõi pooleteist tunniks, selle asemel, et öelda, ah mis ma ikka nii väheks hakkan tulema. Et kõik on super ju! Said pidu pidada ja kingitusi. Sai aru küll, aga meel oli siiski kurb. Selle peale virutas talle üleväsinud Brenda hoopis mänguharjaga vastu sõrmi, mis peale hakkas Hanna-Liisa veel rohkem nutma ja seepeale hakkas ka Brenda nutma. Ja siis nad siin kõik nutsid koos. Hirmutasin meest, et hakkan ka nutma. Lõpuks on sellised olukorrad nii kurbkoomilised, et siin ei päästa muud kui hakata lihtsalt olukorra üle naerma. Panime joped selga ja läksime tuule ning vihma kätte jalutama, mis viis tusatujud ja tõi selguse majja. Seega värske õhk aitab alati! 🙂

A66344A0-E94D-4341-A4AF-CC9F483CAF63
Suvine kaunis pilt “Kolm täditütart” – Hanna-Liisa, Elerin ja Lisete!

Toidu koha pealt nii palju, et Vapianos tellisid lapsed omale vist kõik pasta carbonarat. Selline pidulik roog! Ma nüüd ei mäletagi kas ma ise olen Vapianos pasta carbonarat söönud, kuid need pastad, mida söönud olen, on küll maitsvad ja kenasti serveeritud olnud. Seega Vapiano pasta on pasta kõrgem tase! 🙂

Kodus pakkusime vaid lattet ja torti, lisaks meie uue lemmiku pitsakoha Pizzakioski pitsat. Kes veel proovinud pole, proovige!

Õhtu lõpetasime sushiga, mille Telli Toit meile kiirelt kohale tõi. Oishii sushis ei pea pettuma – maitsvad ja parajalt pirakad sushid. Soovitan!

C4E957E7-0663-4EA8-89A1-67F9EBE4F6D3
Terav krevett ja California!
275AE6FA-8C2B-49C1-8524-C300C14E3DD9
Parimad õhtud on kodus ja sushiga!

Ja tordi tegin ise, sellise roosamanna, kus sees vahukoort ja kohupiima, maasikaid ja laimi, vaarikaid ja mustikaid. Retsepti vist ei pea jagama, sest see on lihtsalt liiga lihtne!? 🙂

9F14906C-7A2A-4733-860F-74F689094435

 

Selleks aastaks meie väikse pere sünnipäevadega kõik! Välja arvatud muidugi kolmanda lapse sünd, kuid see liigitub teistlaadi sünnipäevade alla! 🙂

Pisut vanemaid pilte Hanna-Liisast!

8D558044-3AF2-49AF-B9C0-23F5E8D0331C
4 aastane?!
26515555-D3CC-40AE-9262-A24793A1249B
2012
DAA194D3-E0E4-42C0-98B3-EAD022CD14C6
2012

 

86BD5152-0575-4ACF-93EA-11C4A3E35CC1
Elerin ja Hanna-Liisa 2012

 

Aeg, kus tõttad?!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s