Armastus kohvi ja iseenda vastu – ehk lugu sellest kuidas me oma espressomasinaga enam kui rahul oleme!

IMG_E7513

Ma ütlen kohe ära, et ma ei armasta reklaampostitusi ja ma olen enam kui kindel, et iga teine kerib silma pilgutamata facebooki skrollides reklaampostitused edasi. Põhjusi võib olla mitmeid, aga pigem kiputakse arvame, et reklaampostitus on võlts – kinnimakstud. Käsi südamel ütlen, et see postitus on täiesti minu enda vabal tahtel kirjutatud, ma ei saa selle eest mitte midagi, ma lihtsalt tahan Teile, kallid lugejad, jagada oma muljeid ja ehk on sellest kellelegi kasu, kes parasjagu espressomasina otsingul on, sest mina oleksin selliseid postitusi meie pere kohvimasina otsimise teekonnal heameelega lugenud.

Kohe kindlasti ei pea paljud espressomasinat millekski selliseks, mis peaks kodus olemas olema – võime me ju kõik kohvikus pehme kreemise piimavahuga lattet käia nautimas. Onju?! 

Kuid espressomasina omamisega on nii nagu on, kelle jaoks on reisimine must be nimekirjas ja kohvimasina omamine kuskil listi tagaotsas, teine inimene leiab,et kohvimasin võiks olla kodus, aga samas selle alla raha panna ei raatsi, sest see pole hädavajalik, pigem ostaks selle raha eest näiteks nõudepesumasina. Kindlasti on ka meie peres sadakümme muud vajalikku tarbeeset, millele raha kulutada, kuid me oleme teinud valiku panustada espressomasinasse. Igaühele oma nagu öeldakse!

Tulles aegade algusesse – oleme me kõik joonud “pätikat” või kohvi masinast, kus kohvi tilgub vaikselt kannu. Egas kummalgi variandil midagi viga ole. Ja pätikohvi maitseb mulle siiani, kuid vahepeal on minu hing hakanud ihkama rohkemat ning see mõnus kreemine piimavaht kohvi peal, mida kohvikutes (mitte kõigis!) pakutakse, annab kohvi näol hoopis uue elamuse.

Üks hetk kinkis elukaaslane mulle espressomasina. Tegemist oli Saeco espressomasinaga, mis tegi küll elu mugavamaks ja sai kiirelt ubadest röstitud kohvi. Kuid peagi sai see Nivoona vastu vahetatud. Nivoona oli veelgi parem, kuid ikka jäi miskit puudu.

Jõudsime selgusele, et puudujäävaks lüliks on täisautomaatne piimavahusti. See tähendab, et  latte kohvi jaoks pidime keerama mitmeid nuppe ja tõstma tassi ühe tila alt teise alla  ning ka siis ei andnud saadud tulemus soovitud kaunist piimavahtu- seega polnud tegevus üldse mugav ega kiire. Mistõttu tekkis küsimus – misjaoks omada espressomasinat, kui selle kasutamine pole mulle mugav ega hõlbusta mu igapäeva elu?!

Hakkasime tasapisi  e-poodides ringi piiluma ja täisautomaatseid espressomasinaid võrdlema, taustaks saatmas kaks kriteeriumit – täisautomaatne piimavahusti ja eesti keelne menüü.

Kaks kriteeriumit :

täisautomaatne piimavahusti

eesti keelne menüü

Aasta varem oli mu õde enesele koju viinud kauni valge disainiga täisautomaatse piimavahustajaga espressomasina Jura J6 ( link ) ja ta ei suuda siiani ära tänada toona tehtud otsust Jura koju tuua, sest ta on lihtsalt niivõrd rahul ja ei kujutaks elu enam ilma selle masinata ette. 

Paraku võivad väga kiidetud kaubamärgid inimestes pisut tõrksust tekitada, et toode on üles haibitud või soovitakse erineda massist ja seetõttu ei tarbita selle kaubamärgi tooteid, kuid tõesõna – siiski tasub vahel uskuda ja kuulata teisi inimesi, kel kokkupuuteid kiidetud tootega – ehk ongi tegemist nii hea asjaga?! Neela uhkus alla ja proovi järele! Ja siis võid oma arvamuse juurde tagasi minna, kui oled “omal nahal tunda saanud.”

Para-parampa-paaa! Kord koju saabudes ootas mind ees Kohvikeskusest Jura E8 ( Kohvikeskus.ee ) – kaunilt karbis ja uhiuus. Justkui oleks varajased jõulud saabunud. Avasin vaikselt karbi ja sättisin masina paika, tasakesi nagu oleks tegu väga õrna asjaga. Kuid nii on – uut asja tahad hoida ja hooldada! Filmisin väriseva käega isegi video esimeset lattest ( Siin ) sellest masinast meie kodus. See piimavaht, mis Jura E8 masinast tuleb, on midagi imelist – tihe ja kreemine, mis kutsub end kohe lusikaga ära sööma.

 

E8

Nagu ka videost näha, laseb masin kõigepealt kuuma piima ja piimavahu, seejärel on põgus paus ning alles seejärel laseb kohvi peale. Kui mõtled miks nii pikk paus vahepeal on, siis see on sellejaoks, et kuum piim ja piimavaht saaksid moodustada eraldi kihid, mis on latte macchiato  jaoks iseloomulikud. Lisaks saab muidugi ka cappuccionot ja lihtsalt piimavahtu lasta, näiteks kakao jaoks.

Kui me polnud veel enda otsuses kindlad millise kaubamärgi kohvimasin soetada, langes soovitajate suurem osakaal  Jura kohvimasinale just tema eriti kreemise piimavahu tõttu, lihtsa ja selge menüü ning müravaiksuse tõttu. 

eriti kreemine piimavaht

lihtne ja selge eesti keelne menüü

vaikne kohvimasin

Tõepoolest on see seni meie kodus vaiksem kohvimasin ja ei pea kartma, et lapsed või naaber üles ärkavad, kui hommikul vara kohvimasina sisse lülitad.

Küll aga ei saa mööda vaadata ülalpidamiskuludest,kuna iga masin vajab hoolt – puhastamist ja filtreid. Eelkõige tegimegi veekaredustesti, mis saavutas testiriba kõrgeima tulemuse. See tähendab, et meil on siin väga-väga kare vesi, mis pole kohvimasinale teps mitte hea. Kuid kare vesi pidigi Lõuna-Eesti probleem olema. Kui kaks nädalat peale masina soetamist, tuli ekraanile kiri “vaheta veefilter”, oleks see meid mehega pea tülli ajanud. Juba?! Mõlemad ootasid, et kumbki tooks uue veefiltri. 🙂 Lisaks vajab piimavahusti kasutamine hooldusvahendit, mida kulub ka rohkelt. Seega päris nii pole, et ostad espressomasina nurka ja muudkui vaid vajutad nuppu aastaid.

Iga masin vajab hoolt, et ta kaua kestaks!

 

 

Kui sa oled samasugune kohvinautleja nagu mina – armastad latte macchiatot hommikul, lõunal ja õhtul ning nende vahepeal. Kui sa pead lugu tõelisest hõrgust kreemisest piimavahust. Kui sa oled mõelnud kohvimasina soetamise peale ja sulle on tähtis, et kreemine piim tuleks ühe nupule vajutusega- julgen ma soovitada ka sulle Jura E8 ( link ), sest see tõesti ongi nii hea nagu räägitakse. Ausõna!

Uurisin Kohvikeskuselt ka pisut infot ja sain teada, et parasjagu on käimas Kohvikeskuses Jura vahetuskampaania – võid viia Kohvikeskusesse mistahes kaubamärgi kasutatud täisautomaatse kohvimasina ja saad uue masina ostult täishinnast 15 % allahindlust. 

Ahjaa, seal pakutakse ka püsivalt 0% intressi, 0€ sissemakset ja 0€ lepingutasuga järelmaksu. Mine vii vaid masin koju ja hiljem tasud osade kaupa!

Parim kohvimasin leitud! Nüüd võiks keegi öelda milline see parim kohviuba on?! 🙂

#maitsevelu 

37809379_1816776961724906_4663775540707065856_n

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s