Igapäev- mõnipäev hullem kui teine!

Täna on vastavalt õues valitsevale ilmale vastav päev olnud – energiavaene, trööstitu, nukker. Kuigi pole otseselt põhjust nukker ju olla, sest elul pole häda – kõik terved ja tublid. Ja üks kõhus üle poole ajast juba valmis küpsenud.

86A313FC-7F65-426C-A0E8-B12C5695B482

Jaa, uskumatu. 22 nädalat ei pruugigi nii palju tunduda, aga reaalselt 126 päeva vaid veel. Võib juhtuda, et isegi mitte nii kaua. Sest siiani ma üle pole kandnud. Loodan vaid, et ta oma õe Hanna-Liisa sünnipäeval (23.09) ei otsusta nõuda meie juurde tulekut, sest kuuldud küll ja veel kuidas nad kaks nädalat enne ilma peale otsustavad tulla.

Samas peame ka lootma, et ta ei otsusta tulla neli päeva peale sünnitähtaega, sest siis on mu vennalapse sûnnipäev. Brenda juba otsustas mu õetütrega ühel päeval ilmale tulla. Seega on ilmale tulek väga piiritletud.

Kuidagi moodi on nii läinud, et ma olen iga rasedus suvel rase. Ka sel korral pole midagi teisiti, ja saan vaaruda paistes sõrmede ja jalgadega mööda linna. Jeeii!

5159F3CE-F6D8-483C-8FA9-C45BA8981E11

Brenda siin jäi laupäeval nohusse ja jätsin ta täna lasteaiast koju. Oh, te juba aimate jah?! Suur õudus oli tänane päev, mis algas juba hommikul kaheksa ajal Hanna-Liisa ja Brenda kaklusega. Jah, just – kolme aastane ja kümne aastane kaklevad omavahel. Ma isegi ei mäleta põhjust, eks ta mingi tühine asi oli.

Hanna läks kooli ja tagasi tulles nad jätkasid hommikul pooleli jäänud kraaklemist. Ega siis vahepeal kui Hanna koolis oli, nutt ei lõppenud. Ma ei liialda, kui ütlen, et jonn ja ving kestis terve tänase päeva. Alles nüüd õhtul kell 21 saavad kõik sõbralikult läbi. Vähemalt ei lähe tusatujuga magama. Ma ausalt hirmuga mõtlen, mis saab juuli kuus, kui lasteaed kinni ja Hannal kooli ega trenni pole. Kupataks maale vanaema juurde pooleks kuuks, aga no eks ma tegelikult tean, et peale kaht maal oleku päeva sureksin igatsusse ja nutaks mehele kui kurb ja vaikne kodus on ja toome lapsed koju. Seega need tülid ja naginad on igapäeva elu osad ja täiesti okeid- lihtsalt mõni päev on hullem.

Heameelega oleks terve päeva diivanil lösutanud ja ID kanalit vaatanud sellise sombuse ilmaga, vaikselt šokolaadi nosinud ja saadete vahepeal tukastanud.

See eest šokolaadi sain nosida küll, tõime poest Kalevi martsipani batoonikesi. Mu lemmikud! Eriti Vana- Tallinna oma, nagu ka Vana- Tallinna jäätis. Samas joogina pole mulle see suurt istunud.

Veel veetsin aega köögis. Hanna tellis eile šokolaadimuffineid, millel sees oleks vedel šokolaad. Mõeldud- tehtud! Valmisid tōeliselt suussulavad šokolaadimuffinid. Ma ei liialda – sõin viis muffinit järjest ära. Jah, vabandan selle rasedusega välja. Ausalt mul on pisut hirm ämmaka vastuvõtul kaalule minna, sest kaal on tõusenud jõudsalt, samas pole ma ise midagi ette ka võtnud, et seda pisut pidurdada.

A85A0E09-B2EC-4495-A9AB-E3C5FEF482FE
Oli üks emotsionaalne hetk- nutavad ja naeravad samal hetkel!

Vahepeal on Hanna-Liisal siin võistlusi olnud Pärnus ja ka Tartus. Viimati oli Tartus Rütmika klubi enda sisevõistlus, kus iga osavõtja pidi üksinda esinema. See polnud küll kohustuslik, aga ometi me ta kirja panime ja tuli minna. Hirm oli suur, sest ta teadis, et tal mõningad elemendid välja ei tule. Ja tavapäraselt võimleb ta ju rühmaga, see hoopis teine- palju julgem.

See selline Rütmika oma sisene võistlus, et vanemad väga kohale ei lähe, kuid Hanna soovis, et tuleksin tema etteasteks kohale. Läksin. Nägin teda harjutamas , higi voolas otsa eest ja närv oli suur. Esinedes läkski sassi. Kohe mitu korda. Õnneks ta siiski minema ei marssinud ja jätkas kuidas sai. Pisaraid oli palju – nii tema kui ka minu poolt, sest midagi pole teha, kui näed oma tütart ikka südamest nutmas ja pettununa, siis emasüdames jõnksatab miski ja elad tütre kurbust ka ise läbi.

Lohutasin teda kuis oskasin, et tubli olid, et üldse osalesid. Ei ole midagi, sa alles nii vähe käinud, teised ju juba aastaid. Kuid egas see pisaratevoolu peatanud.

Leppisime, et ta saab viimase koha. Iga kogemus õpetab ja viimase kohaga tuleb osata ka leppida ja kaotus vastu võtta. Suundusin ära koju. Tema jäi edasi. Õhtul koju jõudes ei suutnud ta oma rõõmu varjata ja näitas diplomit, kuhu peale märgitud viies koht. Ta ei saanudki lõpuni aru kuidas see küll juhtuda sai, aga ju siis ta polnudki nii kehv ja etteaste nii ebaõnnetunud kui ta ise arvanud oli. Ka teised ju eksisid. ( Kõik osalejaid hinnati vaid oma grupis. Seega Hanna grupis oli umbes 12 last vist).

Raske on tütre valu näha. Ma juba kujutan ette kuidas me tulevikus koos diivanil nutame, kui mõni poiss ta südame otsustab murda, kuigi Hanna-Liisa oli neid elu lõpuni koos näinud.

Ja üks tütar kasvab veel peale, kellega me ka koos nutta saame.

Ja siis kasvab veel üks tütar peale, kes veel praegu kõhus on, aga kellega me ka nutta saame ta peikade pärast.

Huh, võib- olla hoopis nad lohutavad teineteist- kolm kokkuhoidvat õde oleks tõeline dream!

E8DC4248-FBA5-4A10-ABC3-DC32EDBE5001

Igatahes, kui nad ka teineteist ei lohuta, siis vähemalt ma loodan, et ma saan oma tütardega niivõrd palju läbi, et nad julgeksid ja tahaksid minu juurde lohutust otsima tulla.

Pakime siin nüüd vaikselt end tuttu. See tähendab, et lapsed ajan magama, et ise lõpuks rahulikult voodisse vajuda. Üks päeva oodatumaid hetki! 🙂

P.S – Olen siin Brendale rääkinud kuidas tita kõhust välja saab -lõigatakse kõht lahti ja võetakse tita välja. Kuna ta ei jõua ära oodata tita sündi, otsustas ta ükspäev lihtsalt köögist võetud võileiva noaga tuppa astuda, et tema nüüd lõikab kõhu katki, sest tema ei jõua oodata. Tõsimeeli, see polnud tema arust nali, vaid ta olekski tahtnud nii teha. Muidugi rääkisin talle, et ainult arst võib tita välja võtta, aga tita pole veel valmis välja tulema, et ta peab veel küpsema. Ei tea kas peaksin nüüd üks silm lahti magama?!

P.P.S – Mulle üldse ei meeldi kõhutitat titaks kutsuda. Hädasti oleks vaja nimi juba välja mõelda, et saaks teda inimese moodi kutsuma hakata. Aga jah kellelegi ei meeldi mu pakutud Perlad, Laurad ega Lindad.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s