Beebipidu ehk pidu enne lapse sündi

 

Eestis on hoogu võtmas beebipeod ehk ameerikalikult öeldes baby showerid. Beebipeod on kombeks pigem sõbrannade pundiga, kus tehakse vastav snäkilaud, õhupallid, tuuakse kingitused tulevasele lapsele st beebipidu korraldatakse enne lapse sündi. Ja tihtilugu tehakse see lapseootel naisele nii öelda üllatuspeona. Kuid samas miks mitte –  tulevane ema võib ka ise sellise peo korraldada ja sõbrannad endale külla kutsuda.

Üllatuspidu on see, mis minu silmis skoori tõstab, sest kes meist ei armastaks üllatuspidusid?! Njah, ehk mõned tõesti mitte, aga eks sõbrannad tunnevad oma sõbrannast tulevast ema ja teavad kas tasub talle üllatuspidu teha või mitte. Vaat, et ema nii suurest üllatusmomendist ja ehmatusest sünnitama ei hakka 🙂

Kuigi tegelikult on traditsioonide kohaselt kombeks korraldada beebipidu vaid esimese lapse puhul, siis minu meelest võiks seda iga lapse ootuse ajal pidada, sest nii vahva ju – sõbrannad saavad kokku, söövad head-paremat, muljetavad, mängivad beebi teemalisi mänge – selline mõnus koosviibimine, mida enam peale beebi sündi ehk teha ei jõua niipea.

Samas beebipeole tuuakse ka kinke tulevasele lapsele, hea kui oleks emal mingitlaadi list tehtud, et siis saaks lapsele enda soovitud kraami,mida tõesti vaja oleks. Siinkohal mõeldaksegi, et kas nüüd peaks nagu topeltkinke tegema enne sündi ja peale sündi, kui last lähen vaatama. Ei pea! Kuna beebipidu tehakse enne sündi, saab laps sünnihetkeks omale vajalikud asjad kätte ja ega tihtipeale kohe tahetagi, et last vaatama tullakse niipea, vaid soovitakse kosuda. Ja ma arvan, et ükski emme ei oota kinke, kinke, kinke – topeltkinke, see pole eesmärk omaette. Hiljem peale beebi sündi minnes, vii lihtsalt emale-isale kimp kauneid lilli tubli töö eest. 🙂

Seega otsustasime meie sõbrannale Retile ka korraldada beebipeo. No mina päris ei otsustanud, vaid läksin asjaga kaasa lihtsalt, aga ilmatuma vahva ettevõtmine. Retil jookseb viimane kuu ja oli  pisuke hirm küll, et ehmatab end sünnitusmajja. 🙂

Reti tuli õe poole, et talle soengut teha “sünnipäevale minekuks”, astub hoogsalt tuppa sisse ühes käes lokitangid ja teises muud juuksevahendid ja siis meie nurga taga hüüdsime – üllatus!! 🙂

Reti laskus pikali ja hakkas suurest ehmatusest- õnnest- üllatusest nutma, justkui oleks viking lotoga jackpoti võitnud. Njah, et tal nii toredad sõbrannad on 🙂

Heh, tegelikult muidugi nii päris polnud ja eestlaslik tagasihoidlikkus võttis maad ning keegi pikali ei laskunud.

Kuid uskumatult raske on kokku saada punti sõbrannasid, justkui elaksime lausa mägede taga ja nii meid kokku vaid neli oligi koogilaua taga. Kuid pidu oli siiski vahva.

Küpsetasin lauale mõned roosa tutiga tassikoogid, lisaks leidus maasikaid, krõpsu, keeksi, vahukommi, juurikaid koos dipikastmega. Õhupallid, kingid, tulevane ema pidi pimetestil maitsma erinevaid beebipüreesid ja ära arvama, mis maitsega on. Ta vist ei arvanud ühtegi püreevilja ära ja lisaks kõigele talle ei maitsenud ka ükski püree, kuigi enamuses olid magusad püreed. Täitsime sedeleid ennustustega – ennustatav sünnitähtaeg, kaal, pikkus ning pakkusime beebinimevariante, kuigi neil tundub juba nimi üsna kindlalt paigas olevat.

Tegemist oli minu jaoks esimese selletaolise peoga- väga kihvt, kuid rohkem organiseerimist ei teeks paha.

Kas endale sooviks sellist pidu?

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s