Poeskäik ( esimene vlog)

poeskäik1
Pilt oktoober 2017

Täna hommikul ärgates ja silmi avades, tundsin end kuidagi eriti välja puhanuna. Natuke ringi vaadanuna selgus ülima puhanud tunde põhjus – Brenda polnud terve öö jooksul meie kõrvale tulnud, vaid oli terve öö oma toas maganud.

Pisike vahemärkus – kusjuures iga öö kui ta tuleb meie voodisse üks või mitu korda, siis kõigepealt paneb ta oma toas keset ööd tule põlema, otsib unesegasena kaisuka, teki ja padja. Võtab need kaenlasse, laseb tule ära ja alles siis tuleb meie kõrvale ja magab edasi nagu poleks midagi olnudki. Mõni kord unustab teki ja padja võtta ning tuleb hoopis kolm kaisukat kaenlas. Kummaline!

Lähen siis laste tuppa ja mida ma näen ( mul on nii kahju, et ma pilti ei teinud või üles ei filminud – jaa, ma olen nüüd üritanud rohkem filmida kui pildistada) – tüdrukud magavad ilusti üksteise kaisus. Öösel olevat Brenda nutma hakanud ja Hanna-Liisa otsustas kodurahu huvides ise tema kõrvale minna ning oligi sinna terveks ööks magama jäänud. Seetõttu oli ka Brenda rahulikult terve öö maganud, sest keegi oli ta kõrval olnud. Super! Ehk lapsed peaksidki koos ühes voodis magama hakkama?! 🙂 Pääseksime meie lihtsamalt.

Kuigi kui minult on uuritud vlogimise kohta ehk siis videode tegemise kohta, olen alati öelnud suure ei. Pole minu teema. Mul on vaja mõelda, mida öelda. Kirjutades on seda aega, vlogides pole. Seal pead ette vuristama või siis sada kümme korda uuesti filmima, kuid mõnd mõtet tahad juurde öelda. Kirjutades saad aga koguaeg teksti muuta ja juurde lisada, ka siis kui tekst on juba avaldatud. Kuid ära ütle iial ei, sest kunagi ei tea. Nüüd ma olengi pisut proovinud. Panin lihtsa esimese video kokku prooviks. Laadisin endale nii arvutisse kui ka telefoni video monteerimis programmid ja puha. Nagu päris! 🙂

Eks ma juba tegin mõned vead ka. Kui olin juba enamus videoklipid ära filminud, sain tütrelt teada, et videosid tuleb filmida laiupidu, kuid mina olin üsna veendunud, et pikkupidi ja nii ma ka olin talitanud. Seega pooltel videoklippidel võivad nüüd pead poolikud olla. Lisaks ei saanud ma programmis pihta kuidas ma saan muusikat taustaks panna mõnele osale. Ainult kogu videole lasi muusika taustaks panna, kuid ma soovisin vaid mõnele osale. Pole see filmimine nii lihtne midagi. Miks seda paljud ei tihka teha, on see, et pead avalikus kohas tihtilugu kaamera välja võtma ja ehk nagu iseendaga vahel rääkima. Mõnel võib üsna piinlik seda teha olla, sest teised ju vaatavad kõrval imelikult.

Lisaks on üsna raske end kaamerast vaadata ja enese hääl kõlab ka hirmus imelikult. 🙂 Kuid eks harjub, püüan edaspidi paremini ja nüüd tean kuidaspidi kaamerat käes hoida filmimise ajal ka, et järgmised videoklipid tulevad juba tervete peanuppudega 🙂

Eile püüdsin Teid siis kaasata Brendale lasteaeda järgi minema ja hiljem väike poetiir, mis aga on osutunud üsna raskeks. Päevad pole küll vennad, aga viimasel ajal on need poeskäigud üsna nutused – jookseb eest ära kuskile riiulite vahele. Mina üritan nägu teha, et see ei kõiguta mind, sisimas aga hoian hinge kinni, et ta kuskil mõnd virna ümber ei ajaks. Küll tal on vaja puuvilja letis viinamarju või kapsast näpata, sest nooh nii hea on ju. Samamoodi on meil raske mööduda lahtise kommi/ küpsise letist, kus ta ka alati kommi tahab näpata. Üsna alati tahab ta raudkindlalt väikest käru enese ees lükata ja ma võin pea anda, et hiljemalt poole poes käigu peal on tal sellest kõrini ja jätaks parasjagu ettejuhtuvasse vahesse. Nii me siis üsna igakord vahetame kärud ümber – väikese suure vastu. Kuna ma ise kunagi ammu-ammu õpetasin talle poes saia/leiva söömise kombe ( teate küll, võtan poes saiakoti lahti ja annan talle sealt viilu, et tal tegevust oleks, loomulikult ostan hiljem selle sama saiapätsi ära ka mitte ei pane tagasi), siis ei ole ta seda tänaseni unustanud ja hakkab poes saiaviilu nuruma. Loomulikult rahu huvides ma selle talle ka annan ja loodan sisimas, et keegi ei märka. Lisaks käib alati poes suur arutelu mida ta endale ikka valib. Päris suurt asja ma võtta eriti ei luba ja hind võiks ka jääda pigem väike, alla euro. Ja nii ta siis käib ja mõtleb, paneb valitud asja korvi ja siis tagasi, võtab uue asja ja siis jälle otsustab ringi.

Kunagi postitasin nippidest,mida kasutada väikelapsega poeskäigul, siiski alati ei toimi 🙂

Link – Nipid väikelapsega poeskäigul

Siin ka minu esimene video

  ( Vabandan ette ära –  ma tean, et algne ja võib-olla isegi igavavõitu, kuid see on siiski esimene).

 

Ma ise olen pigem lugeja tüüpi ja videosid vaatan siiski vähem, kuidas teiega? Kas võiks veel püüda videosid teha nii retseptidest kui ka argielust, kas oleks huvilisi?!

Kohtumiseni!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s