Kes peab seemned valmis panema?!

“Brenda, tule siia!”

“Miks?”

Brenda, pane mänguasjad kokku!”

“Miks?”

“Brenda, lähme nüüd tuttu!”

“Miks?”

Kas on kätte jõudnud eelaeg lapse miks-küsimustele või mis see on, aga igatahes kõlab kahe poolese Brenda suust iga mu soovi peale – “Miks?”. 

Ma pole päris kindel kas ta selle küsimuse eesmärgist päris täpselt aru saab, sest kunagi ta edasi ei uuri , kui vastan ta küsimusele, et miks ikka nii või naa peab tegema. Või on see ehk mõni lasteaias teiste pealt õpitud miks? Igatahes miks`e kuuleb viimasel ajal meie peres söögi alla ja peale.

Lasteaia juurde tulles, siis käib ta lasteaias endiselt väga suure rõõmuga. Kui talle valida anda kas jääb emmega koju või läheb lasteaeda, valib ta kindlasti viimase variandi. Jätsin ta siiski ükspäev endaga koju, kui mul parasjagu vaba päev töölt oli ning midagi muud asjaajamist ka plaanis polnud.

Kutsusime sõbranna ka oma lapsega külla ja jälle lõi selgelt välja, et Brenda pole endiselt valmis oma mänguasju hea meelega jagama. Hoiaks vaid endale! Samas sõpru ootab külla küll iga kell. Kuid oma asjade osas on ta kitsi. Kuigi-kuigi pean tõdema, et pisut on varasema ajaga lahkemaks läinud.

Kuna ma ise pole teab mis suur lapsega kodus mängija ja meisterdaja, siis juba seetõttu on vahva, et tal on võimalus lasteaias käia- koos lastega mängida ja meisterdada. Pildistan enamjaolt alati salaja pildid kohe seinte pealt üles 🙂

6D746D02-D5F2-49B0-9CE3-F388715093CA78C25D01-7A45-4CF6-A01E-8546CB4ABC20ADC5315A-CA7D-42E1-8971-324D553EF69A4BBC6AC5-4A87-4E1B-8522-4DE7BF96F64F

Meisterdus, kus peal linnuke ning millele lapsed seemneid kleepisid, tekitas paraja kojusõja. Nimelt palusid õpetajad lapsele järgnevaks päevaks kodust pisut seemneid, rosinaid ja muud taolist, mida linnukesele kleepida.

Jõudis järgnev hommik kätte. Mina juba tööl, kui mees helistab vara hommikul.

” Kas sa seemneid ei pannudki kokku?”

“Eem, ei. Läks meelest. Pane ise midagi.”

” Kuidas sa unustasid?! Krt küll, kõike pean ise koguaeg tegema!”

“Mis mõttes!? Miks mina pean alati valmis asjad panema, sa võid ise samamoodi asjad valmis panna!”

“Mina ei tea, kus sul siin midagi on!”

” Ma arvan, et pole hullu, kui sa neid seemneid kaasa ei vii. Küll teised nagunii võtavad varuga!”

” Ei, nii ei saa. Krt küll!”

Viskasime torud hargile. Mõlemad pahased miks mina pean , tema pahane miks ma ei saanud neid kokku otsida kappidest.

Hiljem selgus, et enamus jätsid maha. Üks läks veel kodu järgi ja Brendale oli kaasa pakitud riisiterad,herneid, kuivatatud jõhvikad, mis enne linnukesele jõudmist lapsed nahka olla pistnud. Lapsi oli parasjagu vähe ka lasteaias ja kõik jätsid terad maha, seega iga tera oli hinnas.

Hiljem mainisin õpetajale, et meil selline tüli sellest tuli, õpetajal oli aga hea meel, et Brendale siiski terakesi kaasa oli pakitud, sest kõik unustasid ju. Ei tea kas teistes peredes ka sellisest pisiasjast tüli tõusis?! 🙂

Kas ema peab ainuüksi vastutama lasteaeda võetavate asjade eest?

Ahjaa, pisike vahva seik lasteaiast – Ühel kaunil hommikul sammusime lasteaia uksest sisse, kui parasjagu lasteaia direktor mööda juhtub kõndima, samal ajal reipal toonil hüüdes: ” Tere, Brenda!”  Tegin üllatunud näo pähe ja sõnasin kui armas, et ta lapsi kohe niiviisi nimepidi tervitada teab! 🙂 Tegi pisut südame alt soojaks, mis seal salata!

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s