Miks Sul sularaha ei ole?!

nomoney

Tänapäeva ühiskond üritab järjest enam ja enam minna üle ainult kaardimaksele, samas on üsna selge, et sinnamaani on veel pikk tee ja hetkel ringi käia nii, et sularaha taskus üldse ei leidu, on lausrumalus. Raske siis mõned mündid või viiekas rahakoti vahele pista?!!

Ühest küljest võib see olla justkui kokkuhoiuidee – sularaha puudumisel siiski kõikjal kaardiga osta ei saa. Näiteks täna hoidsin 1,50.- kokku, sest kui mul oleks sularaha olnud, oleksin saanud tütre koolis lõunat süüa, vaid 1,50 eest, ( täna on koolimajas lahtiste uste päev ja vanemad saavad tundi jälgida ning lõunasöögi vahetunni ajal plaanisin ka koolilõunat proovida- kartul/tatar, värsked salatid, veisestrogoonov…) , kuid kahjuks seal puudus kaardimakse aparaat ja kuna mul sularaha kotis nii palju ei leidunud, jäigi lõuna proovimata.

Ma ei hakka rääkimagi juhtumistest, kus kliendil pole 10 sentigi kilekoti ostuks sularahas, vaid tasub selle kaardiga. Ka saiakese eest, mis maksab 20 senti on üsna ajuvaba hakata kaardiga maksma. Kuid iga inimese enese valik muidugi. Kuid poodidele pole see just teab kui kasulik.

Ma ise kannan üldiselt alati endaga kaasas pisut sularaha ja samas ka kaardil, sest mitte kunagi ei tea kuna kaardimaksesüsteem võib kokku joosta või alt vedada või siis on vaja millegi eest tasu 0,10 senti maksta.

Lisaks on nüüdsest loodud jabur viipemakse, mis pole kuigi turvaline ja kindel ning juba on esimesed kaardikaotusega juhtumid ka uudistesse jõudnud, kus kaardileidja lihtsalt läheb viipab ühes ja teises poes. Kaardikadumist ei pruugi sa ju kohe märgata, et see sulgeda ning palju uut ja nutikat see pensionärist vanaproua enam õppida tahab. Sundviipemakse peale surumine, aga ei jäta muud väljapääsu, kui kotiraual silma kiivalt peal hoida ja paluda jumalat, et tuulepäisusega pangakaarti kuskile ei unustaks.

Ma ei näe mitte mingisugust mõtet tasuda 0,10 sendist arvet kaardiga!

Ma ei saa aru kuidas viie eurone või mõned mündid su taskus/ rahakoti vahel olemise raskeks teevad?!

Ehk tahad mõnelt vanatädilt lillekimpu osta – kas vajadusest või lihtsalt heameele tõttu, kuid vaevalt tädike sulle taskust kaardimakse aparaadi välja kongib?

Üks on selge – ära jää lootma ainuüksi kaardimakse peale!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s