Mis müüb? Lastele ei maitse kama!

Kuna ma olen üsna laatade ja kõiksugu isetehtavate kohvikupäevade poolt, otsustas Hanna-Liisa, et tema toob miskit kooli kohvikulauale-teemaks Eesti köök. Njah, kui Hanna-Liisa paneb end kirja, et viib midagi, siis see tähendab, et mina teen.

Selgus, et pean kama tegema. Ma polnud kama tegemisest kuigi vaimustunud, sest ega mul suurem kokkupuude kamaga puudub ja meie kapist kodus leiab kama väga harva, sest me lihtsalt ei tarbi seda. Samamoodi jäin mõtlema – kes lastest neil seal kama üldse osta tahab, kui kõrvalletis pakutakse kodumaist õunamahla ning kalja.

Varusin koju viis liitrit Gefiliuse keefirit, sest see vastab keefiritest kõige enam minu maitsele. Tee leidsid korvi ka kaks pakki Tartu Milli kama- traditsiooniline kama ja rukkikama. Mulle enesele maitseb rukkikama paremini kui tavaline. Kamas pidavat ka tohutult kasulikke aineid sisaldama.  Loe siit

Küll nuputasin mille sees transportida ning millistesse topsidesse valada… Lõpuks tegin kaks liitrit keefirit- ühe traditsioonilise kamaga , teise rukkikamaga. Ja saatsin lapse kooli.

Oli teine koju tulles üsna õnnetu olemisega, kaubaks oli läinud vaid neli-viis topsi kama. Njah, ega seda oligi arvata. Need topsid olid ka õpetajate poolt ostetud, mitte õpilaste.

Kohviku teemaks oli Eesti rahvusköök, siis keegi olevat seal ilmunud ikka kohale omavoliliselt mingisuguste muffinitega, mis kõik kaubaks oli läinud. Lisaks puudus neil kõrval kontrolli hoidev õpetaja ja lõpuks oli vist puder ja kapsad koos ning algselt plaanitud raha klassi ühiskassasse panek ei toiminud ning iga laps, kes müüs pani raha hoopis oma taskusse ja kõndis sellega koju. Ma siiski tahaks loota, et esmaspäeval, kui klassijuhataja ehk koolis on, korjab siiski raha kokku lastelt ja paneb klassikassasse nagu algne eesmärk oli.

Seoses müügilettide pidamisega, toimuvad meil ka iluvõimlemisvõistlustel müügid. Enamus pisematel Eestisisestel võimlemisvõistlustel on Hanna-Liisa rühma emad oma müügiletigs platsis, et pakkuda kohvi/teed/kakaod, vett, kõrremahla, salatit, vahvleid, saiakesi, võileibu ja kõike muud head- paremat. Vanemad teevad seda oma raha eest ja kogu teenitud tulu läheb laste võimlemisrühma ühiskassasse.

Viimati tuligi teemaks, et mõned vanemad panustavad kohvikusse alati ja teised mitte kunagi. Ma kuulun sinna viimasesse leeri veel, sest ma olen seal rühmas siiski uus  ja üldiselt on need üritused sattunud täpselt sellisele ajale, kui mul on tööpäevad. Samas see ei vabanda välja asjaolu, sest isegi kui ma kohapeale ise müüma minna ei saa, siis kaasa anda müügiks ma siiski midagi ju ikka võiksin.

Igatahes nüüd ma vaatasin juba varakult ette ära järgmise võistluse toimumise aja ning juba vaatasin järgi, et ma olen tol nädalavahetusel vaba ka. See tähendab, et ma saaksin ka lõpuks oma panuse anda ja nii midagi müügiks kokata kui ka ise kohapeale müüma minna.

Mõtlengi mida kaasa kokata – vahvlitegija on grupis juba olemas, muffinitest on mul enesel mingitlaadi üleküllastus. Olen mõelnud puuviljatopside ja õlis lihapirukate peale. Mäletan, kui Hanna-Liisa koolis kohvikut pidades kord puuviljatopse tehti – arbuusitükid, melon, pirn, öun ja viinamarjad. Läksid nagu soojad saiad.

Kohviku pidamine üritustel on igati tänuväärne ettevõtmine, sest inimesed tahavad tihtilugu kiirelt midagi ampsata ja midagi kodust. Teisest küljest on see hea rühmale teenimisviis. Lisaks pakub see mulle ka hingele midagi- ma armastan kodukootud müügilette, kõiksugu laatasid ja melu, mis sellega kaasneb. Nüüd tuleb ainult välja mõelda, mida ma kaasa võiksin vaaritada, ideid???!!

 

503B3162-52A8-4FA3-AD11-A37670B03AA76C01F286-575F-4C3D-AD8B-0540F74CA4A8

7E8ABD1D-CC6C-46DA-9BA2-324B352E6530
Kodus panine ülejäänud kama blendrisse, lisasime maasikaid ja tuli selline kaunis roosa kama. Ehk oleks pidanud üldse maasika-kama kohe tegema!?

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s