Kosutav läätsesupp

C423BCF8-E370-4608-999A-6540D47B5A4CKöha-nohu laine on meid kõiki enesele allutanud, et kätepaberirullist kaob pabereid meeletul kiirusel. Kes parajasti ei nuuska nina, see köhib nagu hakkaks hing kehast lahkuma. Kõige väiksem on siiski juba oma haiguse seljatanud ja läheb üle pika-pika aja taas lasteaeda. Seega homme on lootust mul lihtsalt olla, juua palju teed ja mõtteid koguda.

Täna hommikul tekkis hetk ja mõtlesin, oh vaatan Pagarisaate tagant järele ära. Oh, loomulikult ei lastud mul seda rahus ära vaadata ning üritati oma nõudmisi esitada. Pagarisaade oli eetris eelmisel kolmapäeval st et nädal aega hiljem leidsin mahti saadet vaatama hakata ja sellest tõusis ka probleem. Seega loodan homme oma lemmiksaated järele vaadata, kosun ja ravin end, ent kööki jalga ei tõsta, kuna täna veetsin seal praktiliselt kogu oma päeva – kikerherne kotletid, läätsesupp ja kahe šokolaadi tort.

Mida paremat on paksu pea ja kinnise nina korral, kui üks suur kausitäis kosutavat läätsesuppi? Liha jätsin meelega välja, sest liha jõululauast ja aastavahetuse pidustustest kurgumulguni söödud. Ehk sobiks siia krõbe peekon peale puistamiseks!

Kosutav läätsesupp

Vaja läheb:

 • 4 porgandit
 • 3 mugulsibulat
 • 150 g läätsi
 • tomatipasta ( Pomi 400 ml)
 • või ( praadimiseks)
 • 2 küüslaugu küünt
 • 2 l vett
 • 2 tl suitsutatud paprikat
 • tüümiani
 • pipart/soola
 • poole sidruni pressitud mahl
 • tilli

Tükelda sibul ning porgand ning kuumuta potis võis kümmekond minutit. Pese läätsed ning lisa potti. Lisa ka tomatipasta ja vesi. Lase podiseda 30-40 minuti, riivi sisse ka kaks küüslaugu küünt ning pressi poole sidruni mahl. Maitsesta suitsutatud paprika, tüümiani, pipra, soola ja värske tilliga.

Lihtne ja maitsev!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s