Mõlgutan niisama mõtteid!

IMG_3021

Jõuluajal on kõikjal sigin-sagin, mõnus jõulumeeleolu. Käisin eile Kalevi kommipoes – millised tohutud kogused komme. Inimesed ostsid kuhjaga komme/šokolaade ning tööd jagub neil hommikust õhtuni ja veel pealegi. Mõnus! Kommiaeg!

Aga ausalt – meie perel on vist kommiisu täis. Kuigi kommipakke pole veel pidudelt väga saanudki, aga siiski. Panin eile päkapiku sussi sisse pirni, milline rõõm oli laste silmis. Hanna vihjas, et üks päev võiks päkapikk talle ühe suure rohelise õuna tuua. Saab tehtud! Brenda tahaks kindlasti tooreid kaalika viile ja Hannale siis üks õun. Lihtne!

Tegin siin ükspäev nimekirja, et kellele võiks väikse kingi teha – töökaaslased, sõbrannad, pereliikmed nagunii. Mehega teeme ka sel aastal omavahel kingid. Kui aga lugeda iga laps ja suur eraldi , siis tuleb liialt suur kogus kinke teha ja see oleks juba meeletu ning enese stressi ajamine, et otsustasin iga pere peale väikse kingi kokku panna, mitte midagi suurt, aga lihtsalt armas on ja teeb südame alt soojaks ju. Võime ju rääkida, et oh mul pole mingeid kinke vaja. Ja tegelikult polegi! Aga hoolimata sellest, siis kuradima tore on siiski ikka kinke saada! Näiteks üks päev hüppas Reti mul töö juurest läbi, väike kingikott käes, kus sees tee ja šokolaadid ja kaart soojade jõulusoovidega. Lihtne, armas ja ootamatu! Midagi pole öelda, kinke on ikka tore saada! 🙂

Hanna-Liisa ostis ka mulle kingituse oma viimase viieka eest. Nii armas! Kuigi ütlesin, et pole vaja. Küll suurena teed, kui soovi on. Aga näed, tahtis juba nüüd!

Täna on Hanna-Liisal koolis jõulupidu ja homme kooliga Salemi kirikus jõulupidu. Vahepeal oli tal Võimlemisklubi Rütmika aastalõpupidu, kus ta sai ka esimest korda Lepatriinude rühma koosseisus esineda ning ka Kaubamajas tegid nad väikese etteaste. Sai esimest korda omale kauni võimlemistrikoo selga ajada ja juuksed mustmiljon koguse lakiga üle lasta. See oli nii tähti päev, et koolist kirjutati lausa vabastus. Hommikul kell 10 läks ja õhtul kell 10 tulime juba koos tagasi. Aastalõpupidu toimus Vanemuise teatrimajas, jumal tänatud, kui muidu teatrisse ei jõua, siis õnneks toimuvad Hanna-Liisa esinemised teatrimajas ja saab end ilusaks teha. Samamoodi kui ta kunagi balletis käis, saime taas Vanemuise majja pidustustele. Kasu ka lapsest! 🙂

Millest mul aga tohutult kahju on – me ei teinud seal ühtegi pilti. Oleks tahtnud mehega ilusat viisakat pilti, olime me ju siiski viksilt üles löödud. Aga teatrimaja ja selfied ei käi kokku ja ei tihanud selfietama hakata.  Mõtlesime, et kui Hanna tuleb peale esinemist, laseme pildistada. Aga tal läks nii kaua , et juba olid meil õueriided seljas ja nii ta läks. Hanna-Liisat ka ei pildistanud laval, kuna lava oli liialt kaugel ja telefoni kaamera sinnani hästi ei võtnud. Mis neist udukogudest ikka pildistada. Loodan lihtsalt, et Rütmika klubi ise tegi kindlasti pilte, mis mingi aja pärast üle pannakse.

Oeh, iga etteaste ajal oleks tahtnud nutma puhkeda, eriti pisikeste laste omadel, sest nii tublid ja püüdlikud. Tundsin justkui läbi oma südame teiste laste emade uhkust ja rõõmu. Ja kõige lõpus kui Rütmika meisterklassi tüdrukud rääkisid laval, et selles koolis nad nüüd lõpetavad ja tänasid õpetajaid ning rääkisid mis see teekond neile kõike pakkunud on ning ka ise laval nutma puhkesid, siis võis näha saalis ringi vaadates kuidas väga paljud emad oma pisaraid pühkisid. Issand, isegi praegu muutuvad silmad vesiseks, sellest mõeldes ja kirja pannes. Kuidas lapsed suudavad oma vanemates sellist tunnete virr-varri esile tuua?! Müstiline. 

IMG_3006

Üks teine südant tundeliselt põksuma panev väänik Brenda istub minuga praegu siin diivanil. Panin omale pleedi ümber, sest jahe oli. Ja muidugi tema kohe ka. Nüüd istub siin ja vaatab Põrsas Peppa kordusi. Lasen tal ikka vaadata, kui endal vaja midagi teha ilma segamata. Kuigi ta saab ka väga hästi mängitud. Eriti südamelähedased on kodumängud – nukkude toitmine ja tuttu panek. Eks ta ole väike emme ka meil. Kui õhtul magama lähme ja ise juba narivoodis oleme pikali allkorrusel ja Hanna-Liisa hakkab üles enda voodisse ronima, siis Brenda suust kõlab rahuliku/õpetliku tooniga: ” Tasakesi Hanna-Liisa, ta-sa-ke-siiii!”

IMG_2932
Leia pildilt Brenda?!

Juttu tuleb Brenda suust juba väga palju, ilusad pikad laused. Eriti mulle meeldib kui ta ütleb: ” Ma ei saa aru” või “ ma ei tea“. Need kõlavad ta suust kuidagi eriti nunnult.

Üks päev võib olla super tore, saame räägitud maast ja ilmast,mängitud, koristatud ja söödud rõõmu ja lustiga koos. Kuid teine päev võib olla vastupidine, totaalselt vastupidine. Päev, mida saadab suur jonn. Just üks päev jonnis ta nii nagu ta kunagi veel pole seda teinud. Lausa hüsteeriasse läks ning ei suutnud sellest kuidagi enam välja tulla. Kogu jonn algas liha söömisest. Ütles, et tahab liha süüa. Panin talle liha tükid taldrikule. Sõi. Siis enam ei tahtnud. Ütlesin siis, et söön ise ära. Ei lubanud. Ütlesin, et söö ise siis. EI taha! LÕpuks ma siiski sõin need ära. Ja see jonn, mis järgnes, kestis ikka pikalt. Ma ei tea mis naabrid mõelda võisid, aga lõpuks leppisime ära ja ajasime kaisus juttu ja ajasime jonnipoisid minema.

IMG_2956

IMG_3095IMG_3031

Aga tänane päev tundub olevat heatujupäev, tsillime siin kodus praegu mõnusalt, lubas mul täna pea 10-ni magada, ise legoga mängides. Varsti suundume arsti juurde, sest kahe aastaselt on käimata jäänud. Nüüd neli kuud hiljem jõuame, pikaldased ma ütlen. 🙂 Hiljem lähme käime mõned poed läbi ja tahaks õhtul midagi head süüa teha. Raks tegi ükspäev nii hea guljaši, et ma ei suuda midagi nii head vastu panna. Meie peres võiks toidutegemise püksid kindlalt mehe käes olla – tal  tuleb kuidagi niii hea välja. Alati! Aga no kuna tema täna tööl ja mina vaba , siis köök on minu mängumaa. Nagu Sirle ükspäev ütles, et oh teen siin igasugu häid sööke koguaeg, et temal küll pole aega selleks. Vastasin, et kui kolm päeva midagi ei postita, järelikult sõime tavalist makaroni hakklihaga või kartulit ja kastet. Et ega ei jõua koguaeg ja vahel tihtipeale see kõige tavalisem ongi kõige parem.

P.S! Jõuludeks pole endiselt kleiti, mida selga panna! Ja jõuludeni on vaid kolm päeva, millest ma reede, laupäev ja pühapäev olen tööl!!!

image

IMG_3149

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s