Las jõuluaeg olgu kommiaeg!

Jätkame jõulukingituste lainel, sest silmasin täna artiklit ( loe siit ), kus üks lapsevanem ei kannata, et jõulu ajal igal peol lastele kommipakke kingitakse. KOMMIPAKKE!!! Komm on kurjast ja kui laps neid päevast päeva terve kuu sööb, siis kõht on kinni ja muud toitu ei tahagi. 

Mina armastan kommipakke. Armastasin juba lapsepõlves. Mäletate seda tunnet, kui issi töö juures jõulusoki suurused kommipakid saite? Või lasteaiast? Või koolist? See põnevus, kui kommipaki voodi peale laiali kallasid, silmama ja sorteerima kukkusid, mis komme su pakis leidub ja kui palju neid on. Mäletate?

See tunne on siiamaani südames ja iga kord kui mu oma lapsed kommipaki saavad, meenub mullegi. Ja südames käib mõnus klikk läbi. On jõulud! Las laps naudib ja sööb komme rohkem kui tavaliselt. Nagunii ülejäänud aasta aetakse näpuga järge, et liigselt magusat ei sööks. Pisematel lastel lasta kingipaki saamise päeval kommiisu täis süüa ja ülejäänud peitu panna vaikselt ja siis tasapisi jaokaupa anda, kui liigne kommi söömine paneb kukalt kratsima. Suurematel on endil juba tihtilugu isu täis kommidest, et nii väga ei söödagi. Kui söövadki, las söövad. On jõulukuu!

Eks ta natuke raske ole, sest väga trendikas on praegu olla öko. Seega kui uksest ja aknast kommipakke jagatakse millegi “tervislikuma” asemel, võib natuke meele mõruks teha küll. Meie ühiskond on üsna lapsekingades veel öko osas ja liigselt tervislikke pakke oodata ei maksaks. Tahan uskuda, et kui pere on üldjoontes keskmise perega võrreldes terviseteadlikumad ja öko toidu tarbijad, siis komm selle pere lastele väga meelt mööda polegi.

Meie peres on esimene kommipakk käes, suur ja raske, et kahe aastasel lapsel oli tükk tegemist seda käes hoida. Pooled kommid on pere peale ühe ööpäevaga söödud, pool on veel alles ja tundub, et isu on juba täis ja viimasest osast jätkub veel pikaks ajaks.

Las olla jõuluaeg täis rõõmu ja lusti, natuke reeglitevaesem, natuke naerusuisem, natuke südamlikum, natuke leebem, täis lund ja jõulurõõmu, siirast rõõmu kommipakkide üle, et ka meie lapsed saaksid neid voodile kallata samasuguse innuga ja särasilmil nagu meie omal ajal!

IMG_2917

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s