Aasta filmisoovitus : “Wind River”

5Vaatasime hiljuti filmi “Wind River” – issand, kui hea! Ma kohe annaksin filmile kümme punkti kümnest. Eks tegelikult saab iga filmi puhul millegi kallal vinguda, aga sel puhul ma jätaks selle tegemata.

Kui üldiselt on mul viimasel ajal suuri raskusi õhtuti filmide vaatamisel, kuna ükskõik kui ilmatuma suur soov mul ka filmi vaadata ei oleks, sinna kõrvale kaisutada ja midagi head pugida, siis mu silmad paraku ei püsi lahti ning võin sekunditega magama jääda kui pea patja puudutab. Kuid sel korral oli teisiti. Mees pani arvutist filmi käima ja ma korra kiikasin ka ekraanile, tundus huvitav juba vaid pilguheitmisest. Punnisin korra vastu, et ah film juba käib ja millest see räägib, ma ei saa enam midagi aru. Aga tegelikult oli film alles alguses ja jäin ka jälgima. Ja õieti tegin – sest midagi nii head ja tundeküllast, sügavamõttelist pole ma juba ammu näinud.

“Wind River’i”  loo peategelane on põlis-ameeriklaste reservaadis Wyomingis elav kiskjate jäljekütt Cory, kes asub abistama kaugelt kohale tulnud FBI noort naisagenti Jane’i. Koos asuvad nad lahendama Cory sõbra tütre surma, kes leitakse paljajalu keset lumevälju vereloigus. Kust ta tuli? Ning kohu oli teel? Miks paljajalu? Millele ta kaotas oma elu?

Lugu läheb aga palju sügavamale kui pealtnäha tunduda võib. Põlis-ameeriklasi on oma kodumaalt välja aetud ja taga kiusatud juba aastasadu. Surnud tütre isagi viitab mitmel korral, et pole enam kedagi, kes neid juhendaks ja õpetaks, sest esiisasid pole enam.

Karm ja külm tundra , lõputute lumeväljadega. Kus inimesed võivad jäljetult kaduda ning filmis tuleb politseikonstaabli suust ka mitmel korral, et keegi ei hooli, kes meile ikka appi tuleb. Loob välja inimkonna ükskõiksus ja hoolimatus, kus inimesed on suurimad kiskjad maailmas.

Tegemist üsna rahuliku tempos filmiga , kuid mis haarab su endasse ning peale filmi lõppu tahaks seda veel endasse ahmida, sest see oli lihtsalt nii hea!

Aitäh, Taylor Sheridan!

 

Pilt: Forum Cinemas AS –

Üks kommentaar “Aasta filmisoovitus : “Wind River”

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s