Mangosalat

IMG_2348Mangoga on selline kummaline lugu , nimelt pole ma kunagi temast lugu pidanud. Kunagi aadamal-iidamal ajal sain üht mangotorti, mis ei läinud kuidagi peale. Edaspidises elus olen üritanud mangot vältida. Aga nagu me kõik teame , maitsemeel võib ajaga muutuda. Paljudel on lapsepõlvetrauma piima-köögivilja supiga, mida lasteaias-koolis pakuti, nüüd aga keedavad ise rõõmuga oma lastele sama suppi.

Seega praegu söön heameelega mangot, just värsket mangot. Parasjagu on mangol hooaeg ka käes. Mango hooaeg kestab õige pikalt – lausa novembrist aprillini. Mango on üsna populaarne puuvili üle maailma, sest teda saab kasvatada nii Austraalia, Aafrika , Ameerika kui ka Aasia soojematel aladel.

Mango ei sisalda üldse rasva!

Kuidas valmis mangot poes ära tunda?

Mangot võib olla kõiksugu erivärve, varieerudes kollase-punase-rohelise vahel. Kuid mango puhul mitte vaadata selle vilja värvust. Roheline ei tähenda alati toorest! Vaid pigem tunneta mango vetruvust sellele õrnalt vajutades. Kui mango pind vetrub ja tõuseb üles tagasi, on mango küps ja võid selle omale toidukorvi pista.

Mango meenutab maitselt virsikut. Oma mõnusa tekstuuri ja magusesega sobib ta mitmetesse eriroogadesse – nii magustoitudesse, kookidesse kui ka liharoogadesse.

Mango sisaldab palju rauda ja A-vitamiini!

Mangosalat

Vaja läheb:

  • 1 punane paprika
  • 1 keskmine mango
  • peotäis krevetinuudleid
  • peotäis granaatõunaseemneid
  • kaks spl oliivõli
  • poole sidruni mahl
  • soola/pipart
  • (tšillit / tšillihelbeid)

Koori mango ja lõika sobivateks juppideks. Samamoodi talita paprikaga. Urgitse granaatõuna seest peotäis seemneid tekstuuri lisamiseks. Lisa peotäis krabinuudleid. Sega kokku õlist, sidrunimahlast kaste. Sega kõik omavahel. Lisa ka soola ja pipart maitse järgi. Kes soovib vürtsikamat võib peale puistata tšillihelbeid või tükeldada veerand piprakauna salatisse.

Sobib hästi liha kõrvale!

Soojendagem kõik mangoga suhteid- hooaeg on käes! 🙂

 

Üks kommentaar “Mangosalat

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s