Armastan kõike jõuludega seonduvat – ja juba oktoobris!

chritmas1
Pilt: WHQR

Mind ajendas kirjutama postitus, kus kurdetakse jõulude liiga vara kohale jõudmise üle. (link ). Kuidas poodidesse jõuavad juba oktoobris jõulukaubad, kõikjal hakkavad jõulupeod varakult pihta ja jõulureklaame tuleb uksest-aknast.

Ma armastan jõule!!! Ja kui see üdini õdus ja soe aeg jõuab natuke varem kätte, seda parem. Saame kauem nautida härdaid südameid ja heatahtlikkusest pakatavaid inimesi.  Kus raekoja platsil saab glögi juua ja jõulupuu ilu nautida, taustaks jõulumuusika. Kahju oleks, kui seda saaks nautida vaid jõululaupäeva läheduses piirduval ajal.

Eks koduski põletame küünlaid, küpsetame piparkooke ju jõulu ajal ja kui sellega varem pihta hakata , saab kauem nautida. Siis jõuab kolm kord piparkooke küpsetada selle ühe korra asemel, kui vaid jõulukuule kõik tegevused sättida.

Armastan jõulumeeleolus tänavaid, kaubanduskeskuseid, kodusid, inimeste südameid. Kõik justkui tahavad sel ajal olla paremad inimesed, pakkuda rohkem seltsi ja olemas olla. Soovitakse lähedasi tänada kinkidega, kuigi ma ei räägi siin nüüd laushullusest kingitegemisel, kes kogu oma palga kinkide alla võib matta, vaid pigem südamesoov teha.

Mulle jumaldan jõuluhõngu toas – mandariinide magushapu lõhn läbisegi kaneelikringli aroomiga. Mõtisklused jõululauast ja kaunistustest juba varakult, mitte alles jõululaupäeval. Seekord plaanime lastega koos ise jõulupuule ehted meisterdada. Taas ühistegevus. Kuuse tooksime ka võimalikult vara tuppa, sest mis sest alles jõululaupäevaks tuua. Eriti veel kui paljud pered on ise kodust jõulupühadel kas vanemate juures maal või mujal.

Sel pimedal ajal oleks lausa patt jätta vahemik halloweenist jõuludeni tühjaks, sest ilmad on nukrad ja jahedad, inimesed kurvameelsed – las kaunid jõulukaunistused tänavail ja härdad soojusest pakatavad jõululaulud täidavad seniks inimeste südameid.

Ja mis kõige suurem muutus sel aastal minuga juhtunud on – ma ootan lund!! Ma pole kunagi elus niii südamest lund soovinud kui nüüd. Ma pole üldse lund soovinud. Ma hoian seda soovi oma südame all edasi ehk ta siis varsti maha ka tuleb 🙂

Joon oma kohvi lõpuni ja lähme tütrega jõuluideid ammutama!

 

2 kommentaari “Armastan kõike jõuludega seonduvat – ja juba oktoobris!

 1. Me just arutasime sõbrannaga, et Eestis algavad jõulud alati pigem üsna hilja. No detsembri alguses hakkavad akendele need jõulukolmnurgad ilmuma, aga kuusk tuuakse tuppa pigem viimasel minutil, vähemalt vanasti toodi. Ahjaa, arutelu algas üldse sellest, et kuidas vanasti küll kuuse peal päris küünlaid kasutati, kuidas kuusk põlema ei läinud? Ja siis jõudsime selleni, et meie mõlema peres toodi kuusk alles jõululaupäeval metsast koju või siis päev varem. Nii värske puu ei lähegi põlema!

  Kanadas on täiesti normaalne, et kui Halloween saab läbi, hakkavad vaikselt jõulud, paljud panevad majale jõulutuled juba novembris külge ja detsembri alguses tuuakse ka kuusk tuppa, muudest kaunistustest rääkimata. Nii tore mu meelest! Jõulud on tore aeg, miks mitte seda mõnusat õdusat tunnet natuke pikemaks venitada?!

  Meeldib

 2. Ameerikaga võrreldes tundub jah, et meil hakkavad siiski hilja siin Eestimaal ( Panen Kanada Ameerikaga kõikaeg ühte patta). 🙂 Nagu Eesti arvatakse olevat Venemaa 🙂

  Mäletan ka lapsepõlvest, et üsna viimasel hetkel toodi kuusk tuppa ja tõesti olid elava leegiga küünlad peal. Kusjuures praegugi taas neid küünlaalused poodidesse tulnud, kuhu saab päris küünla sisse asetada ja kuuse külge kinnitada. Kuid no ei tea, enam ei julge 🙂 🙂 Vanasti oli see täiesti normaalne. Nii nagu paljude muude asjadegagi.

  Vaadates sinnapoole maakera, siis tõesti -teil on kui muinasjutuline maailm loodud seoses jõuludega – kõikjal tuledesära. Lasta taustaks veel meeliülendavat jõulumuusikat- ei olegi soovi jõuluajast lahkuda. Mitte kunagi! 🙂

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s