Stiilinäited 10-aastase laiskusest

Riided, riided, riided igas võimalikus kohas- riided kapist välja rippumas, riided radika otsa visatuna, riided õpikute vahel, riided põrandal, riided laua peale visatult, riided kummutile visatult. Ja ükskõik kui palju ma ka ei räägiks ega arutaks teemal kuidas riideid hoida, ikka leiavad nad tee seljast otse kuskile visatuna. Jutt kui hane selga vesi. Ikka ja jälle kuulen end hurjutamas riiete vedelema jätmise eest, enam ei jõua. Loodan vaid, et ühel päeval käib klõps peas ära ja riideid hakatakse hoidma ja vääriselt kohtlema.

Mõned stiilinäited

( kusjuures pole nii, et üks püksipaar vedeleb korraga, ühes toas igas nurgas võib midagi samal ajal vedeleda).IMG_1630IMG_1628IMG_1609IMG_1629IMG_1607IMG_1608IMG_1571IMG_1606IMG_1572IMG_1573

Üks kommentaar “Stiilinäited 10-aastase laiskusest

  1. Ei loe moraali, sest mu enda laste toad ei hiilga sugugi puhtuse ja korra järele, aga mõte tekkis selline.. . Kõik on harjutamise ja harjumise taga kinni. Kui minu juurde tullakse küsimusega: “Kus mu …. on?”, siis vastus on alati üks: “Võta sealt, kuhu panid!” Ja siis lähebki lahti otsimiseks, mis tavaliselt lõppeb terve toa koristamisega. 🙂
    Viimasel ajal kuulen järjest rohkem, kuidas “õige” on peale mängu mänguasju mitte ära koristada, sest mäng läheb ju pärast edasi ja kodu on kodu, mitte muuseum. Ehk olen mina siis hull perfektsionist ja karm ema, aga mulle meeldib, kui lastel on harjumus oma asjad peale mängu kokku panna. Sama kehtib ka riiete kohta – tuled koolist, kooliriided kappi ja koduriided selga. Lähed sõbale külla – koduriided kokku ja kappi ning viisakamad riided selga. jne. Samuti ei luba ma koguda kantud ja pesemistvajavaid riideid oma tuppa, vaid järjest toodagu kohe ära pesukorvi. Ja tegelikult hoian ikka oma nõuete täitmisel ka silma peal, sest koduse emana saan seda teha. Tööl käies, jääks see ikka õhtutundidesse või nädalavahetustesse. Kui on käes kogemus, et “mu lemmikteksad on mustad/kortsus/katki”, siis järgmine kord hoolitsetakse selle eest, et riided saaksid õigel ajal pessu, korralikult kokku jne.
    Ja öeldakse ju, et “laisal” emal on virgad lapsed, mida vähem ise teeme, seda rohkem õpivad lapsed ise enda asjade eest hoolt kandma. 🙂

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s