Stoovitud porgandid

number3Praegu on köögivilja hooaeg täies hoos ja ämm muudkui tassib mulle porgandeid, kaale, tikreid koju. Selle üle on mul ääretult hea meel muidugi. Just ükspäev keerles peas ” mustika hooaeg saab kohe läbi, ma jään ilma…” . Ja nagu tellitult olid mul ükspäev suure ämbriga mustikad laua peal. Ma ei tea palju seal olla võis ehk umbes kaks kilo. Vanem tütargi tundis muret kas ma ikka mustikad sügavkülma panen. Kartis , et lasen käest ja tal polegi midagi talvel nosida või smuutide sisse lisada. Maasikatega on selline lugu, et paraku oleme me juba pooled külmutatud marjadest smuutide sees ära joonud ja kardan, et talveks ei jää sinna küll midagi.

Samas on sügavkülmiku osa meil üsna pisike, selline kolme sahtliga. Ega sinna ei mahugi teab mis palju. Mis muud, kui tuleb loota , et ämmamammake annab talvel oma sügavkülmikust marju vähemaks 🙂

Kui ma olin jälle posu värskeid porgandeid saanud , meenus mulle see imeline retsept, et seda söövad ka lapsed, kes muidu köögivilju ei armasta.

Stoovitud porgandid ehk hautatud juurikad koorekastmes

Vaja läheb:

  • kümmekond väikest/keskmist porgandit
  • keskmine kaalikapea
  • 3 dl vett
  • 100 ml rõõskakoort / köögikoort / vahukoort
  • pool pakki merevaiku
  • 1 tl soola
  • 1, 5 tl suhkrut
  • värsket tilli

Lõika porgandid ja kaalikad kuubikuteks, ristkülikuteks või millised sulle endale meeldivad. Pane soola, suhkru ja veega keema. Kui juurikad on üsna pehmed, keera tuli pliidil vaiksemaks ja lisa koor ning merevaik. Hauta kuni  kaste pakseneb. Lisa lahkelt värsket tilli.

  • Oivaline toit! Võid lisada veel kartulit kas kõrvale või ka kohe koos kaalikate-porganditega hautada. Võid kaalika üldse ära jätta ja vaid porganditega teha.  Ütlemata lihtne ja väga-väga maitsev. Ma oleksin tahtnud selle potitäie kõik ise ära süüa, aga korraga oleks ehk liiast saanud, pean natuke vahet ja lähen söön edasi 🙂

 

2 kommentaari “Stoovitud porgandid

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s