Naisperel hakkab puhkus

suvepuhkusÄrkan hommikul suure raskustundega. Vihm peksab vastu akent nagu tahaks tuppa saada. Kohe üldse ei taha ärgata ja lükkan äratuskella kolm korda edasi enne kui reageerin ja end soojast voodist välja loivan. Teised väiksemad ja suuremad pereliikmed veel magavad õndsat und, mitte keegi ei taha ärgata. Sean sammud köögi suunas, kus mõtlen kuidas kaardid Brenda lasteaia õpetajatele valmis meisterdada. Leian ühe armsa südametega kinkekoti, millest saab ideaalselt kolm kaarti välja lõigata. Peale said read : ” Aitäh! Ilusat suve!” . Lisan need kommikarpide peale, mis töö juurest eile õhtul kaasa haarasin.

Ärkavad riburadapidi Raks ja seejärel Brenda järgi. Eile oli muuseas esimene öö , kui Brenda nõudis omaenese voodisse minekut, mitte meie kõrval tuttu jäämist. Lootused on nüüd laes, et ehk hakkabki ise ilusti oma voodis tudule jääma, et me ei peaks mingisuguseid erilisi võtteid ja nippe leiutama teemal ” kuidas saada laps oma voodisse magama”, vaid see läheks nii öelda mööda minnes.

Raks jõuab pool kohvi ära juua, kui juba lendab töö suunas. Brenda hakkab keskendunult oma köögimänguasjadega mängima, manitsen teda mänguasjad sahtlisse tagasi panema, samal ajal kommikarpe näidates ja kõrvale rääkimas : “ Need kommikarbid on sinu kasvatajatele. See on Ly-le, see Triinule ja see Greetele. Annad kasvatajatele karbi ja ütled aitäh.” Brenda kinnitab oma käitumise ja kordamisega, et ta on kõigest aru saanud.

Jalutame rõõmsalt lasteaeda , hoolimata vihmast on õues soe ja värske. Tee peal sõidab üks rattur meist vaikselt mööda ja Brenda hõikab: ” Ratas!” ning seejärel lõppu veel : ” Tahan ka!” . Nii kihvt on kuulata sellist pisikest pägalikku, omaenese väikest präänikut , kuulata tema esimesi sõnu, arusaadavaid sõnu. Sõnu,mis pole enam üksikud, vaid mitmekaupa reas, moodustades arusaadavaid laused. “ Tahan ka süüa!” või “anna mulle ka”, “tule siia” on praegu esimesed, mis hoogsalt meelde tulid. See hommikune seik pani mõtlema, et ehk peaks siiski talle kahe aasta sünnipäevaks ratta kinkima, mis polegi teab mis kaugel enam.

Siseneme rühma, kus silman koheselt tühju kappe, pooled lastest on juba suvepuhkusele jäänud. Õnneks siiski on näha , et pooled lapsed on veel kohal ja Brenda ei pea seal üksi konutama ning mina ei tundu maailmaõudsaimaemana, et oma lapse veel viimasel päeval lasteaeda viisin. Parasjagu annab lilli ja šokolaade üle veel üks kaunite kiharatega ema.  Deem, me polegi ainukesed, kes kasvatajaid tänada tahavad ja meeles peavad. 🙂 Vahetasin Brendal riided ja lugesin veel innukalt sõnu, et ütleks aitäh ja viiks kommikarbid. Annan karbid Brendale käte vahele ja tema prantsatab need esimese ettejuhtuva tooli peale nagu need oleks suvalised karbikäkerdised. Õnneks kõik kasvatajad tulid ise Brenda juurde ja tänasid teda.

kommid

 

Lasteaiast suundusin otse üle tee Hanna-Liisa koolimaja poole. Hanna-Liisa tunnistus kogub juba pea kuu aega sekretäri laual tolmu ning täna oli viimane päev sellele järele minna, sest koolimaja läheb kinni suveks. Ja kuna Hanna oli sel päeval, kui tunnistusi jagati Soomes , siis paraku jäi see õpetaja kätte ja siiamaani ei teadnud me midagi, mis tunnistusel kirjas on ka. Kuid ega ma ei kartnud, et seal midagi paha võiks kirjas olla, kuna tean, et Hanna on tubli ja asjalik. Hindeid ju neil veel ei panda, seega tunnistus oli kirjalik, jutustav. Ja midagi halba sealt lugeda polnud. Juures oli veel lausa kaks šokolaadi.

tunnistus

Seega Hannal on juba ammu suvevaheaeg, Brendal on täna viimane päev lasteaias, peale seda on lasteaed kinni ja jätkame 1.augustil. Ning minul hakkas ka kahenädalane puhkus. Imeline! Kuigi ilm meid ei soosi praegu ja rannas ei saa vedeleda, siis kodus on ka hea! Ma lihtsalt siiski loodan, et päris kaks nädalat vihmast ilma pole, tahaks natuke päikest , randa, pisikesi hubaseid kohvikuid külastada.

Nii, et naisperel on suvepuhkus!!!! 🙂brents2

 

 

 

 

 

2 kommentaari “Naisperel hakkab puhkus

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s