Mis on see, mis maale kutsub?

fcvebAvad hommikul ukse ja lased oma ihuvilja palja tagumikuga õue peale ringi uitama. Samamoodi võid ise minna, kartmata taamal naabrite viltuseid pilke või veidrikke põõsastes piilumas.

Napsad marju ja aedvilju mööda hoovi jalutades, söö end jalutuks, pane sügavkülm täis ja saad veel sõpradele ka jagada. See, et laps saab ise noppida ja näha kust mari tuleb. Jaa , keegi peab need marjad ja viljad muidugi kasvatama, väetama, rohima. Ma hetkel arvan, et ma teeks seda hea meelega. Kindlasti ei kuhjaks ma oma aeda kõiksugu põõsaste, puude ja põldudega üle, et siis pärast oleks kimpus kuhu saadused anda, miks keegi appi ei tule ja mina pean üksi rabama, vaid kasvataks nii parasjagu enda tarbeks. Pigem vähem kui rohkem.

Praegused maal  käigud mööduvad mul pigem grillides/chillides, sest kuigi ma tunnen end seal väga koduselt ja hubaselt, tean ma siiski , et see pole minu kodu ja oma näppe mulda ja mujale ajama ise ei lähe, sest milline ämm ikka tahaks , et ta minia tuleks tema koju majandama?! 🙂 Samamoodi mulle ei meeldiks kui minu majapidamises liialt omapäi tegutsema hakataks.

Veel on öeldud, et miks me sinna elama ei lähe või miks me sinna õue peale omale maja ei ehita. ?! Kas keegi teab kedagi, kes elaks õndsalt oma ämmaga ühe katuse all? Või oma vanematega , kui oled juba enda pere loonud? Kui oled juba kord kodust välja läinud, siis tagasi minnes see sama vana elu enam ei toimi.  Ei, see ei tähenda, et viga peab ämmas või emas olema. Ei, see lihtsalt enam ei toimi sel juhul. Kaks perenaist ühte kööki ei mahu ja nii lihtne see ongi. Ikka tekivad pinged ja tülid, kui päev päeva järel ühes köögis veeta.

Igatahes õnneks on maale kolimise suund taas tõusuteel. Või on see kõikaeg nii olnud, aga ma lihtsalt tean rohkem enda vanuste inimeste elukäike paremini kui vanema generatsiooni oma? Ihatakse seda vabadust, maa aurat , kus aeg ja mured saavad hoopis teise tähenduse.

Kas tuleb maale ihkamise soov seoses vanuse edenedes või hoopis laste sünniga?

Tekib ju värsketes emades soov kaitsta oma last kogu maailma kurja eest , hoiaks vaid enese vastas , hiljem tahaks lapse kohutava liikluse ja kiviste tänavate eest metsade vahele paigutada, kus kuuleks linnulaulu, näeks looduse tärkamist ning konnade hüppamist. Teismelisest kasvaks ehk metsade vahel pigem südamlik looduslaps kui ostuhullust linnabeib?

Sel nädalavahetusel õnnestus maal veeta lausa juba reede õhtust pühapäeva pärastlõunani. Ilmaga vedas täielikult, kogu laupäeva sai bikiinides mööda hoovi ringi lastud. Aga olen kord juba sellise valge nahaga, et kohe naljalt päike peale ei hakka. Seega on neid nädalavahetusi veel ja veel vaja enne, kui ihu pruuniks saab. Tavaliselt jõuab Eestis enne suvi läbi saada, kui mina pruuniks saan 🙂

Kuid olen enesega juba leppinud, valge siis valge. Solaariumisse ka sellepärast minema ei hakka. Eks mul ohtralt sünnimärke ka kehal, seega ei hakka riskima ja ise nahavähile hoogu juurde andma.

Eelmisel laupäeval sai tegelikult ka õhtul korra maal käidud. Raks pani Brendale liivakasti maal kokku. Nüüd veel liiva sisse vaja. Lisaks ostis ta kuskilt ehituspoest vist veel toolid ja laua varjualusega Brentsile. Tunduvad asjalikud, mitte väga õrnad olevat.

Sel nädalavahetusel ehitasid nad isaga kiigeraamid püsti. Nüüd vaja ilusti veel  üle värvida ja kiigekonksud osta. Eile õhtul tegime Hannaga videokõne, nägi ka kiikumiskohta videost ja Brenda kiike ning küsis kohe, et kus tema kiik on. Nii , et peab ühe suurema kiige ka sinna kõrvale mahutama.

Eilse kuuma ilmaga sai ka eelmise aasta bassein taas täis puhutud ja Brendale parajas koguses vett sisse pandud, kuid ega ta seal sees istumisest väga hoolinudki, pigem kühveldas vett basseini ääres seistes ja küürutades.

Nüüd jaaniks loodan, et saame veel liiva liivakasti ja batuudi toodud, siis lastel lisaks põldude imetlemisele ja linnulaulu kuulamisele atraktsioonid ka , mis tegevust pakuvad. 🙂

Kuna reedel veetsin päeva õe Margiti sünnipäeval Vastse-Kuustes ja jõudsin alles nõks enne kümmet õhtul koju, siis mina poodi ei jõudnudki ja mingeid juurikaid kaasa ei saanud osta, et grillida. Õnneks Raks nii palju taipas , et mulle võivad seened sinihallitusjuustuga grillil peale minna. Grill andis kohe eriliselt mõnusa lõhna ja meki tavapäraste ahjuseente asemel. Jaanipäevaks teen varem nimekirja valmis , mida mina jaanilaual näha tahan. Kindlasti on selleks arbuus, juust, peet, seened, bataat.

Kuid üldiselt sõime grillliha , grillliha ja grillliha. Sekka ka friikartulid, mida nüüd söögi alla ja peale tehakse, sest koju toodi fritüür. Oi, kuidas tahaks ka. Teeks peedikrõpse, bataadikrõpse, porgandikrõpse.. 🙂

Nüüd peab nädal aega liha söömist vältima, et nädala pärast jaanipäeval liha õige hea maitseks. Raks lubas enda retsepti teha. No mitte enda, aga gruusia oma, kuid tuli imehea viimati. Ka Raksi isa teeb omakorda šašlõkki. Nii, et võib üsna kindel olla, et lihast meil puudust ei tule ja peale jaane tükk aega näha ei taha. 🙂

Öösel vaatasime omamoodi kriipit filmi ( “Split”) , kus üks mees oli lõhestunud isiksus, kel oli 24 identiteeti. Röövis ta kolm koolitüdrukut ja nende peal oma erinevaid rolle mängis. Selline kiiksuga film. Filmi lõppedes täitis mind mingisugune vastikustunne, arutasime natuke filmi üle, seejärel hakkas Raks mind hirmutama. Tahtvat wc-sse minna, salaja sealtpoolt maja välja hiilida ning akna taha kolli mängima tulla. Lubasin ta maha jätta, kui ta peaks mulle sellisel hetkel, kus olen hirmutundega täidetud keset ööd akna taha mind hirmutama tulema. Ma ausalt oleks karjuma hakanud ja end märjaks lasknud. Nii ma siis vähkresin üsna hommikutundideni oodates und, mis miskipärast tulla ei tahtnud.

Pildimaterjali ka

Natuke süüa:

davdavdav

davsdr

Natuke loodust:

davsdrsdrdavdavdavdav

IMG_7207
Jõudsime metsas seeni käia piilumas, mida polnud. See eest leidsime rukkililli. Sain korraliku kimbu omale vaasi 😉

Natuke muud:

dav

dav
Brenda rannaala

Natuke meid:

davsdrdavsdrfcveb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s