Lapsele mahla?

mahlSuviti muutub mahla teema meie peres ja usun, et ka teistes peredes, kus väiksed lapsed kasvamas aktuaalsemaks. Ma pole kunagi mahlausku olnud ja pole seda ka praegu, kuid paratamatult on suvel kuumemad ilmad, rohkem väljas jooksmist , käimist rohkem kui talvel ning organism tunneb suuremat vajadust joogi järele. Talvel tahad vaid sooja teed, suppi ning mõte külmast mahlajoogist ajab värinad peale.

Olen ma ise vee peal üles kasvanud, täiesti tavalise kraanivee. Ka Hanna-Liisa olen vee peal üles kasvatanud. Brendas olen ka siiani vee joomist juurutanud, kuid Raks ei armasta vett, absoluutselt mitte. Ütleb, et ei saa seda juua , vastu hakkab. Ja nii meil kodus üsna tavaks saanud, et mahlapakk laua peal või mõni mullijook kummutil. Loomulikult tahab Brenda ka seda, mida teised joovad. Ja kui on juba maitsta saanud, siis on üsna kindel, et suhkrustatud jook maitseb lapsele paremini kui kraanist kaunilt voolav vesi. Ka ei saa ma kontrollida, mida vanaema maal joogipoolist annab. Ja ega jõuagi jälgida. Lihtsam on ju lasta minna. Isegi vahepeal isutab apelsinimahla järgi. Õnneks gaasijoogid endiselt ei istu. Nii, et kui anda Brendale silma ette kaks tassi, ühes vesi, teises mahl, pole raske arvata mida ta valib.

Siiski mina karastusjooke koju ei tassi endiselt. Saan vist kahekäesõrmedel kokku lugeda palju ma karastusjooke olen koju toonud. Okei, tegelikult natuke ikka rohkem 🙂

Eriti mugav on linna peal ringi jalutades lapsele poest kõrrejook haarata. Ühe korra ostad, edaspidi lapse silmad on kohe ise kodeeritud kõrremahlu nägema ja nende järele haarama. Viimane kord suunasin Brenda käe draakoni pildiga mahlapakist hoopis Limpa uute kõrrejookide poole, kus pakil suurelt kirjas VESI+MAHL, ei ole lisatud suhkrut. Üks variant on vaarikaga, teine mustikaga. Olin eelnevalt mitmetest sotsiaalmeedia allikatest lugenud, et see täpselt kui vesi ja lastele ei maitse. Brenda jõi aga ühe hingetõmbega mahlapaki lõpuni, sest talle niii maitses. Maitsesin loomulikult ise ka ja tuleb tunnistada, et maitsetu ta küll polnud.

Eks see teeb ema südametunnistuse natukene (tsipa-tsipa) kergemaks, et oled oma lapsele kahest halvast variandist vähem halvema valinud 🙂

Mida joob Sinu laps?

Muidugi on kõige parem ise kodust veepudel kaasa haarata või kodu naturaalset mahla kaasa teha, aga kes see alati jõuab!limpa

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s