Martsipani – rabarberikook

kook2Kui me neljapäeva õhtul juba ööunne olime jäämas ja üks silm oli veel õrnalt lahti , kargab Raksile pähe, et tema tahab kooki süüa. Kell oli ei rohkem ega vähem kui 23.51. Nagu päriselt ??!!! Nimelt olin ma õhtul martsipani-rabarberikoogi juba valmis küpsetanud, ilusti külmikusse tahenema tõstnud ja tema tahab juba mu kaunitarile noa sisse lüüa, veel enne kui olen jõudnud koogi üles pildistada??!!

Raks teab väga hästi, et ma ei lase ühtki kooki/ torti / küpsist lauda, enne kui on fotod tehtud. Vahel ta õrritab mind ja lubab mõnel ööl koogile üks-null teha, enne kui olen jõudnud pilte teha. Samas ma tean, et ta ei julgeks , sest vastasel juhul oleks kotid ukse taga, emmal-kummal 🙂 Selline karm elu meil koogiteemade ümber. Nüüd ta teeb seda taas ja tahab kooki keset ööd.

Tema muidugi selle peale, et mingu ma tehku mõni pildike kähku ära. Kuid pildistamine pole nii lihtne nagu tunduda võib. On vaja õiget nurka, õiget valgust , õiget tausta ja aega, mida ta mulle ilmselgelt ei andnud, seistes käed ristamisi põrnitsedes mind, et kaua ma suudan ühest koogist pilte teha. Ilmselgelt palju, kuid mitte tol õhtul. Ahjaa, õiget kaamerat oleks ka vaja , et saaks häid pilte teha! 🙂

Kuid hoolimata sellest kõigest on tegemist imemaitsva koogiga. Rabarberi hapukus ja martsipani magusus  tekitavad imetabase koosluse. Kook maitseb eriti hea 2 päeva möödudes, kui maitsed on saanud pikalt seguneda, kuid oli imehea ka sel samal koogivalmimisõhtul.

Martsipani – rabarberikook

Vaja läheb:

Tainas:

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 100 g martsipani
  • 2 dl hapukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna

Kate:

  • 3-4 rabarberivart

 

Vahusta või suhkruga. Sega juure muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu.

Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale ja äärtele. Riivi või pudista peale martsipani tükikesi. Sega hapukoort muna ja suhkruga ning vala vormi.

Katte jaoks lõikasin pikuti õhukesed rabarberilaastud ja sättisin nad ümmargusel vormi. Võib ka lihtsamat teed minna ja lõikuda lihtsalt rabarberitükid koogi peale. Maitse jääb ju sama hea.

Küpsetada 200 – ahjus umbes 35 minutit. Lase külmas seista!

kook3kook4kook6

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s