Väike geenius ja võimlemispidu

brents
Ma ei taha teada mitu kaadrit õpetajad Brentsist tegema pidid enne kui sellise ontliku Brenda pildi kätte said. Ta ju püsimatu . 🙂

Täpselt 15 päeva on jäänud Brendal veel lastehoius käia, kuid ma olen juba ette kindel, et ta puudub neist vähemalt pooled päevad, sest nii on selle poolaasta tendents näitanud. Seda enam sain kuidagi üllatuse osaliseks, kui peale Brenda haigusperioodi taas ta lasteaeda viisin ja kapi üleval mappi silmasin, kus peal ilutses pilt Brendast ning sisse olid kogutud tema poolaasta tööd ja meisterdused. Njah, teised lapsevanemad said selle juba emadepäeva peol kätte koos laste värvitud siidsallikestega, mille hoolega valmistunud lapsed andsid toretsevate laulude saatel oma kallitele emadele. ( Minu Brenda oli taas sel ajal haige ja pidime peost loobuma sel aastal). Kujutan ette juba kuidas pisaraist märg pilk oli iga ema silmis, võib-olla ka isadel, kuid nemad suudavad oma tundeid paremini kontrolli all hoida, sest on meie endi inimesed ja ühiskond ju maast madalast korrutanud juba väikestele poisipõnnidele , et mehed ei nuta. Igatahes koju jõudes avasin ootusärevalt mapi, mida jõudis mu Brenda valmis meisterdada? Oli ta ju üle poole ajast puudunud ja no olgem ausad, mida üks pooleteise aastane ikka nii väga veel maalida oskab. 🙂 Kaustast leidsin umbes kümme tööd, üks kaunim kui teine. Kohe teps mitte ei taha uskuda, et Brenda need ise valmis on meisterdanud. Eks õpetajate käsi on siin mängus, aga ega seda ei saa ka neile pahaks panna. Loodan, et päris kõike laste eest ära ei tehtud lihtsalt. Natuke kleepimist ja värvimist said lapsed vast ikka oma käega tehtud. Minul endal on ka isiklik lemmik pilt Brenda töödest ja usun, et enamus seemnekesi sai ta ikka oma näpuga siia põllule külvatud.

tööd1
Ma igaks juhuks kirjutan siia juurde, et põld ja seemned asuvad vasakul oleval tööl. Nii kihvt idee – lapsed saavad plastiliini näpuga tõmmata ja suruda taldriku külge ja arendav seemnete ükshaaval põllule külvamine veel juurde.
tööd2
Mida kujutab endast alumine töö ? Me nuputasime jupp aega ikka.
tööd3
Brenda oma lemmik õpetaja Grete süles
tööd4
Vau, selline kunstiteos 1,5-a Brenda sulest 🙂 No eks siin sai tema tööks taas seemnete panek 🙂
tööd5
Värvimistööd!

Praegu lastehoid toimub 30.juunini ja seejärel pannakse täiesti kinni. Sinna tuleb uus lasteaed, kus lubatakse lastel , kes praegu nendes ruumides käivad, edasi jääda. Alguses uurisin seda varianti, et oleks ju hea küll – tuttavad ruumid ja asjad juba, minu teada tema rühma kasvatajad jäävad ka sinna edasi ( oih, õpetajad ikka – see on endiselt nii harjumatu, et kasvatajaid pole enam , vaid on õpetajad lasteaias) . Algselt räägiti , et kohatasu jääb samaks nagu linna lasteaedadelgi, aga võta näpust, hoopis kahekordistus. Kodulehelt uurides selgus, et tasuks on 119 eurot sentidega, samas kui linna lasteaias on hind 64 eurot sentidega. Pluss veel söögiraha ka juurde. Tuli üsna kiire otsus, et jääb ära. Õnneks meil vedas ja saime lasteaiakoha just sinna kuhu soovisime. Nii, et 1.augustist on Brenda Piilupesa lasteaia nimekirjas ja see asub meie majale väga lähedal ehk viie minuti kaugusel maksimum.

Heh, Brents on nii äge. Ta on nüüd nii palju maal käinud sel aastal ja mina pole sinna üldse jõudnud. Pidi mööda õue ringi käima ja kondama, Raksi ema istutas sibulaid, tegi sibulaaugud ette ja Brents siis takka järgi tõstis sibulad aukudesse. Hõikab muudkui ” Maša, Maša!” Maša on siiam maal. Pidid Brendaga suured sõbrad olema. Kuke nime olevat ka selgeks maal saanud – ” kukke, kukke“. Huh, ülejärgmine nädalavahetus õnnestub vast mul ka maale saada. Loodan ilusale ilmale.

Ma nüüd ei teagi kas päris lasteaiaks peab mähkmevaba olema või mitte, igatahes suvega üritame mähkmetest täiesti lahti saada. Praegu on nii, et kui mähet jalga ei pane, siis jookseb ilusti poti peale pissile. Kuid nii kui panen mähkme asemel aluspüksid või püksid , siis laseb pükstesse. Ainult täiesti palja peega olles, läheb ilusti poti peale.

Ahjaaa, kui Brendalt küsida, et kuidas tal läheb, vastab ta alati : “Hästi!” 🙂

Lisaks ühele väiksele geeniusele kasvab meil siin ka teine tubli tütar- Hanna-Liisa, kes natuke üle nädala tagasi astus üles oma võimlemisrühmaga suurel Tartu võimlemispeol “Õnnetunne” koos sadade teiste võimlejate/ tantsijatega.

Esinejad olid juba päeval Tamme staadionil koha peal , harjutasid kava läbi. Olin sel päeval pealinnas töökoosolekul, käisime tootmistšehhis ringkäigul ning mekkisime uusi maitseid. Aeg lendas ja kuna mul bussipiletit ette polnud ostetud, siis ma taas Lux expressi peale kohta ei saanud. Õnneks sain pileti 16.30-le Hansaliinide bussile ja olin juba enne 19-t Tartus Maarjamõisa juures, kus palusin peatust, et vähem maad võimlemipeole kõndida oleks.

Plaanisin muidu Brentsi ka kaasa võtta, kuid Raks arvas, et las Brents olla pigem kodus, muidu làheb kiireks ja ma ei jõuagi midagi näha, sest pidu hakkas pihta juba kell 19.

Võimlejaid/tantsijaid oli hordide viisi. Keegi ütles mikrofoni, et midagi üle kahe tuhande. Loomulikult ma seal Hannat ei kohtanud, silmasin ringi küll , tegin mitu tamme staadioni tiiru, aga kuna nad kõik ühtemoodi riides ja mu silmanägemine kaugelt pole ka suurem asi millega hiilata, siis loobusin ja làksin tribüünide ette seisma, kus mu õde mind märkas ja neil juhtus just ùks  vaba koht endi kõrval esireas olema, seega sai sinna maha istutud ja kõik ettekanded ära vaadatud.

Helistasin vahepeal Hannale, kuid keegi ei vastanud, kuniks : “ Tere, leidsin selle telefoni. Mul siin nii palju telefone korraga heliseb.”

Telefon oli administraatori lauas, millele ma koheselt jàrgi tõttasin ja kirusin mõtteis Hannat, kuidas ta suuudab nii tuulepea olla!!!

Õnneks Hanna leidis meid ise ülesse , oli õhinas ja täidetud positiivse laenguga. Mõnus üritus, kus käisime eelmisel aastal ja kavatsen ka järgmisel aastal minna, senikaua kuni Hanna esineb seal.

Nüüd mai kuuga lõppes tal ka TÜ spordiklubiga võimlemise leping, saab suvel puhata, kuid sügisest liitub kas Vk Jaanika või Vk Rütmikaga. Vaatame kumb paremini istub, kuid peaasi, et kuhugile läheb ja ei jää koju voodipervele jalga kõlgutama ja snäppima.

Sest võimelda talle meeldib, teeb seda koduski igal võimalikul hetkel, ainult kohale minekuga tuleb selline laiskus peale ja üritab sajakümne vabandusega koju jääda.

Kahjuks võimlemispeol kaovad lapsed selle esinejate massi sisse nii ära, et oma last on pea võimatu märgata , kui ta just esireas ei esine. Ja prrr….kui külm ilm oli sel õhtul.

kava
Neid oli nii palju 🙂

ägelapsed

parimteepidu
Minu isiklik lemmik oli “Teepidu”, kui tantsule lisaks oli see nagu teater. Kaks ühes. Kui ma ei eksi, siis oli esitajaks JJ Street.
hanna ja lisete
Õe tütar oli ka esinemas ämblikuna.
hannuska
Minu kullatükk!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s