Kõik teavad kedagi, kes teavad kedagi, kes tellib aliexpressist :)

Riietega on nii- alati on midagi juurde vaja. Kui saad omale uued püksid, siis on kindlasti järgmisena pluusi vaja, saad pluusi ostetud, on juba järgmisi pükse vaja, ka jalanõud kisavad uuenduse järele. See ring ei lõppe. Kunagi pole küll.

Ma julgen väita, et ma pole suurem riiete ostja. Küll pole poes midagi leida, kõik on liiga “moodne” või on hinnad liiga suureks puhutud, et seda mida tahaks, selle peale ei raatsi nii palju kulutada. Riided on liiga ülehinnatud. Miks muidu käiakse Poolas riideid toomas? Või tellitakse aliexpressist ? Sest meil poodides on samadest õmblustehastest pärit riided müügil, kuid lihtsalt 10 x kallima hinnaga. Ma usun, et iga inimene Eestimaal tunneb kedagi, kes tunneb kedagi , kes tellib aliexpressist püsivalt 🙂 Olen lausa kuulnud , et see pidavat nagu haigus olema. Nii kui palgapäev saabub, hakkab tellimine pihta. Ja tundide viisi keritakse aliexpressi lehel ja otsitakse pudinaid mida tellida. Minu kokkupuuted aliexpressiga on vaid nii palju , et alati kui sinna lehele lähen ja hakkan vaatama, siis üsna ruttu kaob vaim pealt ära, sest seal on nii meeletult kõiksugu asju. See on hoomamatu, et kergem on loobuda ja lehekülg ristist kinni panna.

Käisin just hiljuti kirbuka tiirul. Sain üsna hea saagi- mitu paari pükse, kevadkingad, kleidi, Brentsile tuulejope, kleidi, crocsid maale ja kingad. Vahepeal kohe leiad , teinekord tuled tühjade kätega tagasi. Kirpari klienditeenindaja ütles, et rihitakse kuu algusesse boksi täitmisega , kui inimestel palgapäevad ja lasteraha päevad, et siis ostetakse julgemalt. Nii on. Ise olen palgapäeval ka julgem kulutaja , kui kuu lõpul.

Üks omaette teema on laste riiete ja asjade müük/ost. No pole ju näiteks mõtet osta nii kiiresti kasvavale väiksele lapsele tuttuut kombekat, mille hinnad algavad alates 60 eurot. Okei,  kevadkombekate hinnad algavad natuke madalamalt. Mina isiklikult ei raatsi osta. Mõned raatsivad, ostavadki ja mul pole neile midagi ette heita. Kui võimalik ja tahate seda, siis miks mitte. Aga siis on teatud grupp inimesi, kes koguaeg räägivad, et kuidas neil pole probleemi osta uus kombekas lapsele . Aga ometi on laps ikka ilma kombekata või siis “saadakse” kuskilt. Kombekas oli lihtsalt näide , see käib kõiksugu asjade kohta. Kui on võimalik, siis osta , aga ära räägi koguaeg , et ostaksin ja ostaksin. 🙂 Mõned inimesed tunnevad mingisugust seletamatut häbitunnet või end kehvema inimesena, kui keegi äkki jumala eest teada saab, et ta käib taaskasutuskeskustes  või ei jõua osta uuest peast riideid kõikaeg. Seda ei juleta tunnistada. Õnneks seda tuleb viimasel ajal vähem ette ja taaskasutuskeskused, kirparid on tõusuteel olev trend.

Tean üht perekonda, kus pereema jaoks oli ülioluline kuidas tema lapsed riides käivad. Riided pidid kõik olema tuttuued. Paraku need tuttuued riided tulid nende samade laste ja ema kõhu arvelt, kodus imeti pöialt, sest toiduraha oli kulunud riietele. Kurb.

Veel on mul sõbranna Kristi, kes põhiliselt ostab nii endale kui lastele uued riided. Tal on see võimalik , las ostab. Samas on ta ka taaskasutuspoodides käinud ja aru ei saa kuidas mina sealt leian midagi ja tema ei satu kunagi millega hea peale. Või on tema hea ja minu hea erinevatel tasemetel?

Viimased leiud:

IMG_5905
Siin kuhjas on kõik Brenda kleidid, sama “värvitud” nagu emmelgi 🙂 Üks lilla ja ülejäänud tumesinised.
IMG_5993
Tuulejope ja kummarid Brendale
IMG_5995
Brenda kingad
IMG_5996
Suveks valmis 🙂
IMG_5899
Minu uued kevadkingad 🙂

Kui praegu jäi mulje, et ainult mina ja Brenda leiame kirparitelt riideid endale, siis jäi teil täiesti õige mulje. Hanna-Liisa käiks neist kauge kaarega mööda ( pubekas) ja Raks neid ka väga ei armasta. Brendale meeldivad kriparid pigem nende mõnusate mängunurkade tõttu.

Eks ma käin ikka poodides ka 🙂 Hädasti oleks praegu kevadmantlit vaja, kuid ma pole veel poodi piilumagi jõudnud , mis seisud seal valitsevad. Neti kaudu tellida ei julge sellist asja ja kirparitel mulle selliseid mantleid pole silma jäänud.

IMG_6001
Ka need pruunid k/s saapad ja jope on kasutatult ostetud. Tegelikult saapad olid uued ja üks müüs lihtsalt poole odavamalt, sest oma lapsele sai váiksed ostetud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s