Väike Brenda postitus

 

brentsEile käisin esimest päeva tööl. Läksin nii öelda meelde tuletama, mis ja kuidas käib, sest pooleteise aastaga unustab nii mõndagi. Raks küll ütles, et see on nagu rattasõit, mis ei tohiks ununeda. Aga mul on hea meel, et läksin, sest meelde tuletada oli nii mõndagi – kuidas tellimusi täita, mis lahtrist mida valida kuni kohvimasina puhastamiseni välja. Südame alt tegi kohe soojaks, et vanad püsikliendid veel mäletavad mind…

Ma tavaliselt olen kella kaheni öösel üleval. Öö enne tööle minekut nagu nimme ei tulnud und. Kell 2 panin kõik teleka kinni, telefoni kaugele. Vähkren voodis. Vaatan kella. Kell on 3. Üritan vägisi uinuda. Viimati mäletan kella vaatamist 4.07. Kell 5:30 oli juba äratus.

Olin kohe pika päeva järjest 7-20-ni.  Brenda veel praegu lastehoius ei käi, seega tuli kell 8 vanaema ehk siis minu ema teda hoidma. Selleks ajaks olin mina kodust läinud ja Raks söötis hommikul Brendal kõhu täis ja lahkus siis, kui emme tuli.

Brents olevat vanaemaga ilusti leppinud. Aga kuna Hannal on jõuluvaheaeg koolist, siis oli ta kodus ja Brenda ei saa muidugi kuidagi rahulikult olla siis ja kibeleb ikka õe juurde – oma inimese juurde.

Raksil vist süda valutas ja tööpäev sai õige kiiresti läbi. Jõudis lausa kolme- nelja ajal koju ja lasi mul emme vabaks. Minu pärast ta pole kunagi koju kiirustanud nii vara 🙂

Õhtul koju saabudes oli tunne nagu oleksin kõigest ilma jäänud, eemale jäetud pere elust. Issi sai Brendaga nii hästi hakkama ja Hanna ei tulnud mind isegi mitte tervitama. Mõtlen, et kui olekski nii, et mina oleksin töötav ema ja Raks kodune isa. See mõte ei tundu üldse sümpaatne.

Nüüd mõistan mehi ( sh Raksi), kes tunnevad end vahel pereelust kõrvalejäetuna ja mittevajalikuna. Kui mees on palju tööl ja naine peab päevad läbi üksi majandama lastega, teeb ja toimetab ning saab hakkama,  igaühel tekiks  paratamatult mittevajaliktunne. Minul tekkis see juba üks päev eemal olles. Mis veel edaspidi saama hakkab?! Harjun ?!

Tegelikult tahtsin teha postituse Brendast, kui tubli ta on, seda me küll kõik juba teame, aga äkki aastate pärast ei mäleta, siis on hea  internetist see lehekülg välja otsida ja meenutada 🙂

  • • Me ei suuda ära imestada kuidas ta küll nuuskamise nii varakult ära õppis. Nuuskab nohu välja, ilusti taskurätikusse nagu vana kala. See juures äärmist uhkust tundes. Ise vaid 1,4-aastane.

Eks me ole seletanud küll, et nuuska nüüd, puhu välja, aga mingeid karme õpetusmeetodeid pole kasutusele võtnud. Tuli kuidagi kergelt. Mu noorem vend olevat alles kooliteed alustades nuuskamise selgeks saanud. Hämmastav!

  • • Brenda lemmik tegevus on peituse mängimine. Igal võimalikul momendil üritab ta end tooli taha peita, ukse taha , riiuli taha, et sealt vaikselt piiluda ja keegi  piiluks teda samal ajal vastu.

 

  • • Brenda ei karda enam kuuske. Kui enne jõule kuuse tuppa tõime, kartis ta kuuske puudutada. Nüüd aga mitte. Täna hommikul ( Jah, peale jõule alles) ehtisime kuuse ära . Otsisin kõik oma valged ja hõbedased ehted välja. Brenda ei aitanud neid kuuse külge panna , vaid hoopis kiskus maha. Nii, et okkaid lendab. Ennastunustavalt käib oma kodinatega pidevalt vastu kuuske. Teab kas kolmekuningapäevaks veel mõni okas puu küljes ongi.

 

  • • Brenda ei armasta veel sõnu öelda. Isegi “emme” ei kostu enam üldse. Sõnade alguse häälikuid kordab aga palju. Näiteks: kana- ka, kes- ke.

 

  • Brenda armastab musimängu mängida. Kui ütlen, et tee emmele musi ja issi on samas kõrval, siis läheb teeb hoopis issile musi ja samal ajal kõõritab silmadega ning  uurib kas emme ikka näeb, et ta hoopis issile musi teeb. See tekitab nii palju rõõmu talle. Juba väiksest peale tahab emmele ära teha 🙂

 

img_4156
Emily käis külas 🙂
kingitus
… ja tõi Brendale kingituse.
kuusega
Siin veel pole ehteid küljes
img_4534
Ehteis kuusk
piparkoogid-ahjus
Brenda juba teab, et ahi on kuum ja puutuda ei tasu!

 

Kell on praegu 9 hommikul. Seda postitust alustasin taaskord eilne päev , aga nüüd jõuan lõpetada alles. Kodus valitseb vaikus ja rahu. Joon köögis kohvi ja taustaks mängib sky plus. Raks on tööl. Brenda veel magab, sest öösel oli väga rahutu öö – gaasid kõhus võtsid võimust Brendal ja ei lasknud  magada. Hanna on vaikselt oma toas ja läheb varsti kohe sõbrannaga kinno. Hiljem lähme mu sõbrannale külla, kes tõi ilmale uue armsa ilmakodaniku ja on vaja ju imetlema minna. Aga nüüd lähen kringlit küpsetama 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s