Šokolaadikoolitus

sokolaad

On 11-nda detsembri hommik- üsna karge ja külm. Sätin end kodus vaikselt. Teadsin, et kell 11 hakkab Tõrvandis šokolaadikoolitus, mida teeb taas Kondiitri Kiirabi Erakool suurepärase Maire juhtimisel. Igaks juhuks kirjutasin kella 10 ajal facebookis Mairele, et kas ikka 11-16-ni toimub. Tema natukese aja pärast vastu, et mis 11-st , ikka kella 10-st oli kokku lepitud ju. Seega läks kiireks. Andsin Kadrile ka teada, et tal vale informatsioon ja koolitus hakkas hoopis kell 10, mitte 11. Tänu Kadrile ma sinna koolitusele üldse saingi, kuna see koolituseinfo polnud kuskil avalikult üleval, siis polnud ka kuskilt kellaaega vaadata. Tavaliselt on kell 11, seepärast eeldasime , et ka seekord.

Kuid mis seal ikka, seadsin ruttu sammud taksopargi poole. Õnneks seisis seal üks valge auto. Taksojuht polnud sellisest tänavast kuulnudki, kuhu ma minna soovisin, kuid Tõrvandi tee oli ikka selge. Ütlesin, et tunnen maja kohe ära, kui sinna jõuame. Nii ka läks ja läks ka 5.80 minu taskust.

Tuba oli külm ja naisi täis. Aga šokolaadiga tegutsemisel peabki üsna jahe temperatuur toas olema, et šokolaadi parem käsitleda oleks. Õnneks olin ettenägelik ja pakkisin lisakampsuni kaasa. Ikka oli külm. Kuid mul on ka keset kuuma suvepäeva külm, nii et mis seal imestada. Kuna Maire lubas ka piparkoogitaigna tegu näidata meile, siis sellega nad alguses tegelenud olidki. Seega ei jäänud me väga millestki ilma.

Aeg lendas ruttu nagu alati koolitustel. Alati olen vaatanud imeliste kaunistustega šokolaaditorte interneti avarustes ja mõelnud kuidas nad küll seda teevad. See kõik on tegelikult imelihtne. Ei tule selle pealegi, et nii lihtne võiks olla. Aga no muidugi on vajalikud vastavad vahendid, õige šokolaad ja eks natuke harjutamist vajab ikka. Aga Maire käes tuleb muidugi kõik mängleva kergusega 🙂

Igatahes lahkusime sealt täis häid emotsioone ja šokolaadiarmastust. Oleksime kohe poodi tormanud vajalikku kraami ostma ja igaüks oma koju pusima läinud.

Hetkel ma olen kodus kringlitega ametis. Töötlen ja proovin seda oma õiget. Niisiis on palju kringlit meie päevades. Raksil ja Hannal ei lähe enam kringel alla. Raks ütles eile õhtul, et tee kooki, kus põhi all ja siis täidis . 🙂 Aga mina olen šokolaadilainel. Brentsile läheb šokolaad vägagi peale. Ju sellepärast, et harva antakse talle šokolaadi. Plaanis on teha šokolaadikomme, šokolaaditorti, šokolaaditahvleid tahaks teha igale pereliikmele jõululaupäevaks.

Kuna õiget šokolaadi saab ainult spetspoest, seepärast pole ma siiani seda saanud endale. Aga koogimeistri lehelt tellisin küll head kraami natuke. Lumehelbevorme, kuldset toiduvärvi ja apelsinikoorepastat küll ei saanud, sest see on laos otsas ja tarneaeg on 3 nädalat. Kuid midagi ma ikka sain. Kui paki avasin, olin nii elevil nagu oleksin miloni võitnud. Minu jaoks see ongi midagi minu hingele ja teeb sama välja mis lotovõit. Parem veel 🙂

Maire saatis meid koju koos tunnistuse, piparkoogitaigna, kommide, šokolaaditahvli, tordilõikude, väikse koogi ja tordikaunistustega.

img_4005sokolaad

img_3936

kraam

P.S – Järgmine koolitus toimub 7-ndal jaanuaril ja ma ei saagi minna, sest ma lähen ju tööle tagasi ja olengi sel päeval tööl just. Tahaks nutta!!!

P.S.S– Kell on praegu 8:30 hommikul ( muul ajal ma kirjutada rahus ei saa) ja õues on ikka veel pime!!!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s