39,9 kraadiklaasil pole minu silm veel näinud!

mjaxmy0xyjm1otnkyjnjntk5odi5

 

Mul pole oma 28 eluaasta  jooksul kokku ka nii palju kiirabi käinud,  kui Brendal 1,3-aasta jooksul. Mina ei tea mis hirm see sisse poeb, aga hakkan alati ette kujutama kuidas ma ei saa lapsel palavikku alla ,siis ta hakkab krampides väänlema ja aju lakkab töötamast ning on juba ka liiga hilja kiirabi kutsuda. Kardan, et ei taba õiget hetke ära, kui asi väljub kontrolli alt.  Tegelikult pole kunagi nii hulluks asi läinud. Pole ka teistelt lugusid kuulnud kuidas keegi palaviku kätte oleks koolenud, aga mingisugune hirm on ikka sees. Võib-olla see, et tegemist on nii väikese ja abitu olevusega, kelle heaolu sõltub meie tegemistest. Ja kui näed oma last haigena, tahaks nutta ja kogu valu endale võtta, aga sa ei saa. Saad vaid palavikku alandavat rohtu anda ja loota, et see aitab, aga kui see eriti ei toimi, poeb su sisse suur hirm, et sa ei saa mitte midagi teha ja käsi tõuseb selles emotsioonidehulluses kiirabile helistama, kes annaks kindlustunde, et see on täiesti tavaline palavik ja kõik saab korda.

Nii ka seekord kutsusime kiirabi öösel välja ( Brenda elu jooksul kolmas kord) . Tegelikult nagu polnudki eesmärk, et nad meile brigaadi siia saadaks, aga nad saadavad siiski automaatselt. Tahtsime nõu saada- mida teha kui palavik tõuseb üles enne kui ajaliselt uue annuse rohtu võiks anda? Sest olime juba nii palju rohtu Brentsile sisse söötnud, tihedamini kui ravimi infoleht oleks lubanud.

Sisse astusid kolm kiirabitöötajat, üks noorem kui teine. Saan aru küll, et noored peavad ka ju kuskilt alustama ja õppima, kuid keegi vanem ja sel alal pikemalt töötanud inimene peaks . Brigaadi kuulusid 2 noormeest ja üks neiu. Noormehed ei rääkinud sõnagi. Neiu küsis küsimusi, toksis vastused tahvelarvutisse, andsid ühe 125 mg palavikku alandava küünla, soovitasid vaheldumisi ibuprofeeni ja paratsetamooli anda. Sel juhul võib tihedamini anda, aga peaasi et ibuprofeeni põhise rohu andmise vahe järgmise ibuprofeeni annuseni jääks neli tundi ning paratsetamooli ja paratsetamooli andmise vahe jääks ka neli tundi.

Näiteks: Kui anda lapsele ibuprofeeni sisaldavat ravimit kell 12 ja kell 14 on taas palavik üleval, siis tohib juba anda paratsetamooli.  Kell 16 võib jälle anda ibuprofeeni ja kell 18 paratsetamooli. See on muidugi näitlikult öeldud ja päris nii tihti siiski ma loodan keegi rohtu andma ei pea.

Sama kiirelt kui tulid, olid ka nad läinud. Erilist kindlustunnet nad ei tekitanud kuna olid väga kahtlevad ja ebalevad endas. Neiu luges vihikust maha ja tundus nagu kokkupuuted palavikus lastega neil puuduvad. Kuid nagu ma juba ütlesin, kuskilt peavad ju kõik alustama.

Saime öösel kella 4 ajal kõik magama. Hanna muidugi magas nagu nott ja kuulis alles hommikul, et kiirabi käis. Kella 7 ajal Brendat kraadides näitas näidik 39,9 kraadi!!!! Sellist numbrit pole minu silmad veel näinud. Ei tea kas kraadiklaas üldse rohkem välja võtabki. Andsin muidugi kiiresti Nurofeni siirupit ja hoidsin kätt tal, kui ta vähkres ja ootasime palaviku alanemist. Saime hommik otsa magada ja nüüd kella 13 ajal andsin uuesti rohtu. Näis,  mis õhtu toob. Loodan, et läheb kergemalt kui eilne öö. Praegu mängib aga rõõmsalt flööti siin nagu polekski haige. 🙂

img_1322
Varesele valu, harakale haigus, mustale linnule muu tõbi, meie laps saab jälle terveks..

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s