Kaneelirullid muffinivormis

kaneelirullid

 

Viimaseid päevi on küll sooja kraadid õues ja viimased lumevallid sulavad veel, kuid minul puges täna jõul hinge. Esimese advendinigi on kõigest 9 päeva aega, raekojaplatsis kerkib kiigemets ja ma pole kursis kas seal kuusk ka juba on toodud, aga mina tooks heameelega juba kuuse tuppa- ehiks ära , sätiks lambanaha kuuse ette, pakiks mõned tühjad pappkarbid kuusealla, hõõgvein tulele, mandariini hõng ja jõulutulede sära, taustaks veel mõni mõnus jutusaade või film hingele.

Küll ei mõista ma aga neid, kes ainult ohkavad:” huh kui jube aeg, nii palju raha läheb ja saaks see jõul ometi läbi!” Jah, palju raha läheb siis, kui sa ise tekitad endale selle tundmuse, et jõuluajal peabki uhkeid kinke tegema, ka lellepoegadele. Jõululaua saab ka üsna soodsalt teha- kapsas, kartul, verivorst. Okei, liha on see , mis natuke kallim.

Mul on suur pere:  5 õde-venda. Omavahel me kinke ei tee, vaid igaüks teeb ainult oma lastele. Seda nüüd küll, et kellel rohkem lapsi peres, sel kulub muidugi rohkem kinkide peale raha. Kuid siin ongi taas mõtlemiskoht- kas peab just kalleid kinke tegema? Ma juba oma lapsi tean. Hannal oleks üliheameel tossupaari pärast , mida Zaras müüakse. Brenda veel ei jaga jõuludest ja kinkidest midagi. Temale sobib kõik. Mehega meil kokkulepitud, et kinke ei tee teineteisele. Jõululaupäeva veedame venna pool kõik koos. Igaüks siis panustab toidulauale midagi, kes toob kartulit, kes verivorsti, kes mandariine. Ja ongi laud lookas. Soovin vaid, et saaksin oma perega rahulikult jõululauas istuda, ilma et keegi peaks viha teineteise peale. Tean , et paljud pered teevad loosipakke. See on ka väga kihvt idee, et igaüks saab ühe kingi ja ei pea end lolliks ostma ja mõtlema, mida tädile, mida onule, mida vanaisale kinkida. See kõik on muidugi valikute küsimus. Kellel võimalik ja tahab kinke teha, siis miks mitte. Aga just see ving häirib, et raha läheb nii palju!

Minule piisab sellest , kui inimesed mu ümber on rõõmsad ja rahulikud, toas põlevad küünlad ja jõulutuled ja  ahjust tulevad meeliülendavad aroomid-täna näiteks kaneelirullid.

Kaneelirullid muffinivormis

Vaja läheb:

Pärmitainas:

 • 500 g jahu
 • 115 g suhrut
 • 2 munakollast
 • 200 ml piima
 • 40  g pärmi
 • 75 ml õli ( või 100 g võid)
 • näpuotsatäis soola
 • soovi korral 1 tl kardemoni

Täidis:

 • jahvatatud kaneel
 • suhkur
 • õli ( või)

Kuumuta piim natuke soojemaks kui käesoe. Sega pärmiga. Seejärel sega sisse pool jahukogusest. Sega läbi, raputa peale õrn jahukiht, kata niiske rätikuga ja jäta 20 minutiks sooja kohta eelkerkima.

Peale 20 minuti möödumist lisa kergelt suhkruga vahustatud munakollased, kardemon sool ja ülejäänud jahu. Sõtku ja lisa tasapisi õli (sulatatud või). Sõtku korralikult läbi kuni tainas kausi ja käe küljest lahti lööb ( u 5 minutit kulub minul selleks). Raputa peale õrn jahukiht, kata niiske rätikuga ning jäta  umbes tunniks sooja kohta kerkima või kuni tainas on kahekordistunud.

Kui tainas on kahekordistunud, kalla tainas jahusele lauale, sõtku läbi ja rulli laiali. Määri peale natuke õli, raputa peale kaneel ja suhkur. Silma järgi, pigem rohkem kui vähem. Nüüd murra tainas pikuti üksteise peale pooleks. Lõika sellest ribad ning keeruta ja vormi pätsikesed. Aseta muffinivormidega vooderdatud muffinipannile. Kui muffinipanni pole,  saab ka lihtsalt muffinivormides küpsetada, aga siis soovitavalt topeltvormid ümber panna.

keerd

Jäta valmis vormitud saiakesed veel 15-20 minutiks kerkima. Samal ajal pane ahi sooja 200 kraadi juurde. Ja 15-20 minuti möödumisel küpseta neid umbes 15 minutit.

Raputada üle tuhksuhkruga!

 • Mina tegin pool kogust mooniga ja pool kaneeliga.
 • Kasutasin õli, sest võid polnud parasjagu kodus, aga võiga on veel maitsvam.
 • Saiakeste valmimise ajal oli Hanna-Liisal klassiõed külas ja neile maitses nii väga, et küsisid kas nad võivad ka koju kaasa ühe võtta. 🙂
 • Muffinivormis küpsetamise idee on võetud siit
 • Ma ei tea kui paljudel on kodus jahvataja. Tegelikult ma ei teagi, mis selle päris nimi on. Igatahes ma üldiselt jahvatan tuhksuhkrut ise. Eile hakkas kohvimasin juksima ja ei andnud meile enam kohvi. Siis sõbranna soovitas võtta kohvioad ja neid selles jahvatajas jahvatada. Uskumatu, jahvataski oad puruks ja saime kohvi joodud. Väga tänuväärt masin.

 

moonirullid

kaneelirullid

lapsedrulligahannarulliga

Üks kommentaar “Kaneelirullid muffinivormis

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s