Bruffinid

img_2446Olen siin paar päeva palju ringi liikunud linna peal ja pean täheldama, et mulle meeldivad talvised autojuhid. Eks see muidugi pikendatud pidurdusteekonnast olene, kuid autojuhid juba aegsasti jäävad seisma , kui teed ületan. Kuigi tegelikult meil siin Eestis, vähemalt Tartus, olen ma üldiselt meeldivate autojuhtide otsa sattunud. Üldiselt antakse alati teed. Vihmase ilma korral paar autot on mööda vuhisedes märjaks pritsinud, kuid üldine vaatepilt on kena.

Ainult käruga on tuisuse ilma korral liikumine raskendatud, kui pole veel jõutud  teid puhtaks lükata, siis on käru lükkamine paras trenn. Eile käisin küpsetusmaterjale kokku ostmas, siis koju jõudsin hingeldades. Ega see trenn ka mööda külgi maha ei jookse, kui päeval süüa mitu mitu bruffinit ära. Bruffini nimetus on minu teada liidetud kokku browniest ja muffinist.  Parajalt magus šokolaadine amps. Kaks tükki järjest ära süüa, siis kolmandat kohe otsa ei taha. Heameelega sööks praegu kuuma ühepajatoitu, aga pole ei liha ega kaalikat ega porgandit ja poodi minna ka ei jõua ega taha, sest nii uskumatu, aga haigus on mind maha murdnud. Olen muidu üsna raudse tervisega , kuid seekord võitis nohu. Pea on nii paks otsas. Tegelikult selline rõhuv valulik tunne on juba nädalaid peas ja viimasel nädalal veelgi süvenenud. Nii kui äkkliigutuse teen, siis lööb tugev valujõnks sisse, kuid muidu on hommikust ööni välja selline vaikselt rõhuv valu. Seda ei oskagi seletada. Pean arsti külastama ehk oskab ta aidata kuidagi. Loodan, et midagi tõsist pole.

Igatahes tegin täna bruffineid hommiku-, lõuna – ja õhtusöögiks. Iga šokohooliku unistus 🙂 Retsepti võtsin siit

Vaja läheb:

 • 120 g võid
 • 120 g šokolaadi
 • 65 g jahu
 • 40 g kakaod
 • 0,25 tl küpsetuspulbrit
 • 140 g suhkrut
 • 2 muna

Sulatada šokolaad koos võiga veevannil. Mina kasutasin Nurr šokolaadi. Seejärel mikserdada muna koos suhkruga vahtu. Lisada samal ajal mikserdades šokolaadisegu. Segada juurde küpsetuspulbri ja kakaoga segatud jahu.

Panna muffinivormidesse. Sellest kogusest sain 12 kaunist bruffinit .Küpsetada 180 kraadises ahjus u 18 minutit. Mul jäi kogemata pöördrõhu režiimile ja sai liiga palju kuuma, kuigi oleksin tahtnud, et nad seest veidi vedelad jääksid.

Võikreem mulle väga ei istu, seetõttu tegin peale vahukoore-kohupiima kreemi.

Vaja läheb:

 • 2 pakki kandilises pakis Tere kohupiima 5%-list
 • 0,5 l Slastena vahukoort
 • u pool tassi vett
 • suhkrut tunde järgi
 • lisasin ka ühe laimi mahla, mis lisas hapukust.

Mikserdada vahukoor veega vahtu, lisada kohupiim, suhkur ja laimimahl. Vahustada ilusa konsistentsi tekkimiseni. 🙂

Tegin liiga palju kreemi , et nüüd pean ühe tordi ka tegema. Kuigi ma ei tea, kes need kõik ära sööb. Lisaks ootab küpsiste taigen külmikus küpsetamist.  Kui küpsetan, siis korraga nii palju ja kui pole vaimu peal, siis võin päevi mitte midagi küpsetada. Praegu tahaks aga ikkagi ühepajatoitu 🙂

img_2435img_2436img_2442img_2445

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s