Mis teeb meid tegelikult õnnelikuks?

my-happiness-quote-jpg

Õde küsis kord minult mitte just väga hiljuti, millest ma unistan? Jäin mõttesse. Ei saanud täpselt aru mida ta silmas peab. Kiiresti täpsustas, et mis asjast ma unistan, mida ma väga tahaks järgmiseks? Hakkasin rääkima ühiselt veedetud ajast, reisist, elamustest, mida hiljem heldimusega meenutada. Saabus hetk, kus tõdesin endale, et ma ei unistagi asjadest. Need ei oma tegelikult mitte mingisugust väärtust suuremas plaanis. Usun, et mind ei muuda näiteks see teadmine, et mul oli 10 aastat tagasi mingi ese või asi. See ei tee mind ei paremaks ega halvemaks, see ei anna midagi juurde, ei õpeta. Loomulikult ma tunnen end hästi kui saan mõne asja, mis meeldib. Viimasel ajal on need koduga seotud esemed, mis mul meele heaks teevad. Õmblusmasinat tahaks ja põrandalampi oleks vaja ja kaamerat, kuid ma ei kuluta sellele asjatult energiat, et miks mul pole seda ja teist, ma ei muutu nukraks ja ma pole kade , kui keegi endale näiteks uue auto ostab või uhke mantli. Samas teisest küljest ehk peakski rohkem energiat sellele kulutama, siis saaksin kõik, mis soovin?

Mis on see miski, mis teeb meid õnnelikuks? Kas suur armastus kellegi vastu, oma maja, uus iphone? Jah, need võivad teha õnnelikuks , hetkeks. Kuid tõelist rahulolu ja ebamaist õnnetunnet need tegelikult ei tekita.Tõelist rahulolu tekitavad vaimsed õnnestumised, enese arengud, õppetunnid, elamused.

Väga palju olen kohtanud selliseid inimtüüpe, kes elavad asjade nimel. Elu mentaliteet- kui selle saan, siis olen õnnelik ja rahul. Peale seda tekib uus asi , mida ihatakse ja elatakse taas selle nimel. Aga nende asjade saavutamise vahepeal ei elata, kogu elu keerleb asjade muretsemise ümber. Ja unustatakse ära, et elu läheb niiviisi mööda. Ei märgata hetki, väikeseid hetki, mis on tõeliselt tähtsad- lapse kuulamine, õhtusöögilaua vestlused, veel parem kui ka hommikused olemas on, laste esimesed rõõmud ja mured, kaisus hoidmine, enese vaimsed teostused ja kasvamised, kaunis sügis, pimedate augustiööde taevas, koos veedetud aeg ja see nimekiri võiks lõputult jätkuda.

Meeletult palju on inimesi, kes vaid töötavad ja töötavad ja töötavad, sest raha on õnne alus. Ja saab palju asju või et rahaga saab reisile minna kaugele Ameerikasse, kuigi meie kaunid Otepää mäed või Hiiumaagi on avastamata, ka kodu lähedal metsas võib meeliülendavalt vahva olla. Jah, raha on oluline, aga mitte nii oluline, et eladagi vaid selle jaoks, et töötada. Et siis vähemalt surivoodil öelda , et näed sai eluaeg rabatud ja elu läks mööda. Oli see alles elu. Kardetakse teha elumuutvaid samme. Kardetakse, et mis siis ,kui ma oma töökoha ukse kinni löön, sest ma pole seal tegelikult rahul ega õnnelik. See ütlus peab paika- sulged ukse, avaneb teine. Ja nii ongi. Nii kaua kui sa oma töökohast või ükskõik millest elus kinni kramplikult hoiad, ei anna sa samal ajal võimalus uuel ja heal tulla. Hirmud on need, mis piiravad. Inimesed seavad iseenesele piiranguid. Kuid kui sa ei astu esimest trepisammu,ei saa näha , mis kolmandal korrusel asub. Onju?!

Kui ei saa muuta olukorda, siis tuleb muuta suhtumist! Kui oled üleni jamas, võlgades, üdini haige või ei saa töökohta vahetada parasjagu, siis aitab väga palju, kui vaatad seda olukorda lihtsalt teise nurga alt. Otsid meeldivamad nurgad, plussid ja keskendud neile. Töö on küll nõme, aga oh kui toredad töökaaslased mul on. Või kui sul on mingi haigus, siis mida muudab muretsemine? Negatiivsusega ainult toidad ja süvendad oma haigust. Kui oled võlgades, siis mida annab kui sa kogu oma energia sellele mõtlemisele kulutad? Ega võlad sellest ei kao. Kui saad,siis maksad tagasi. Sellele mõtlemine, et oh ma nii võlgades ja elu läbi, ei anna midagi. Mitte midagi. Positiivse energia ja mõtlemisega jõuab palju kaugemale.

Ema on mul alati öelnud, et Katrin sa oled elutee 7, see on vaimsuse tee. Nüüd hiljem, vanemana olen ma sellest aru saanud ja rahul sellega. Noorest peast mõtlesin, et emps mida sa ajad mulle, mis vaimsus. Mulle pole midagi üksi olemise vastu ja enesega tõtt vaatamise vastu, süüvida oma asjadesse.Mul pole vaja koguaeg seltskonda oma ümber, sest muidu tunnen end kohe igavlevalt ja üksikuna. Saan iseenesega väga hästi hakkama. Ja suurim rahulolu on see , et ma olen enesega üsna rahul. Muidugi inimene õpib kogu elu, ka mina . Iga päev, iga inimene, iga suhe – kõik õpetab midagi, kui oskame vaid vaadata sellise pilguga. Eelkõige peab ennast armastama, siis saavad sind ka teised armastada.

pocket

Ma olen pikalt suhtes olnud, on olnud väiksemaid suhteid, kuid see enese areng , mis on toimunud mõned viimased aastad on olnud imeline. See teadmine, et ma ei karda olla üksi. Ma olen olnud üksikema. Ja ma tean , et ma saan hakkama. Ka enne mu praeguse mehe tulekut mu ellu olin ma tütrega üksi elanud. Jah, mul oli kandidaate, silmarõõme, kes oleks soovinud minuga midagi enamat, aga olin vahepeal jõudnud arusaamale ja teadmisele, mida mina tahan  ja väikeste liblikate tekkimisel kohe suhtesse ei astu. Kui väärtustad ennast, siis iga volli silmavaate peale südant ära ei kingi ja kokku ei koli. Olin väga rahul vallalise eluga, kuni saabus mu praegune mees mu ellu ja siis tundsin seda õiget klõpsu, mida teistega ei olnud. Lõpuks ma olin temas nii kindel ja olin nii kõrvuni sees ja selle asemel, mis ma vanasti oleks teinud, enesesse tõmbunud ja mehe sammu ootanud, tegin midagi hoopis vastupidist. Oli talv, õues oli üsna külm, kui istusin kodus ja saatsin talle sms-i , et võiksime kokku saada, tahan midagi rääkida. Kohtusime Pahades Poistes kargel talveõhtul ja ütlesin, kas kõik või mitte midagi? Loomulikult oli vastus kõik. Praeguseni. Kuid ta teab, et ma ei karda lahkuminekut, sest tean , et ka üksi elades on omad võlud ja üksi hakkama saamist ma ka ei karda. Elan vaid armastusest temaga koos, mitte mingite pseudoväärtuste pärast. Ja see teadmine on parim.Teadmine, et armastad ennast ja julged väärtustada ennast just sellisena nagu oled, ka üksinda!

1344042305640_5363056

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s