Martsipani-kirsikook

imageKuna ma kõrvitsat pole endiselt leidnud, siis nüüd on aeg välja võtta kirsid, mis suvel karpidega sügavkülma sai pandud. Kui on valida maasikad, vaarikad või kirsid , siis valin alati viimased. Olgu tegu jogurti, koogi või mahlaga-kirss on alati esimene valik. Teine suur lemmik on martsipan. Pole harvad need juhtumid, kui poes käies või jalutades saab salaja üks martsipani batoonike ära söödud ilma, et ma seda kodustele mainiks. Mõned naudingud võiks jääda vaid iseendale.

Martsipani-kirsikook

Vaja läheb:

PÕHI:

 • 3 dl jahu
 • 100 g külma võid
 • 3 spl suhkrut
 • 1 muna
 • näpuotsatäis soola

KATE:

 • 250 g hapukoort
 • 3 muna
 • 2 spl vaniljekastme pulbrit ( Ekströms)
 • 3 spl suhkrut
 • 1 sidruni riivitud koor
 • 300-400 g kirsse
 • 200 g martsipani

Näppida omavahel või , suhkur, jahu, sool muredaks. Lõpus lisada muna. Tainas määrida vormi põhjale ja äärtele ning asetada 30 minutiks külma. Samal ajal teha kirsid kividest puhtaks ja kurnata üleliigne vedelik, kui tegu sügavkülmutatud kirssidega.

Hapukoor mikserdada muna, suhkru, vaniljekastme pulbri ja vahukoorega.

Peale poole tunni möödumist eelküpsetada põhi 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel riivida või murda tükikestena põhjale martsipan. Mul martsipani oli selleks hetkel ehk 170-180 grammi alles kuna kaks põngerjat muudkui krõhveldasid seda vaikselt. Peale koogi söömist sain aru, et martsipani on liiga palju. Natuke läilaks muutus minu jaoks. Et ehk 100 grammist oleks piisanud. Teinekord paneks vähem. Kellele martsipan ei meeldi , võib selle üldse ära jätta ja ei juhtu ka midagi. Põhjale riivida ka sidrunikoor.  Seejärel laduda kirsid peale ja üle valada hapukoore seguga. Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit kuni hapukoore-munasegu on hüübinud. Nagu ikka, serveerida külmalt. Raks pööritas vaid silmi selle peale, et jälle kooki samal päeval süüa ei lubanud. Ta juba teab tegelikult, et alati on nii . 🙂

image

 

Nüüd vaja kleit otsida ja kingad jalga susata. Isegi küüned lakin ära, sest lähme Raksiga teatrisse ja restorani. Loodan romantilise õhtu peale. Paraku tunduvad sellised käigud filmis romantilisemad olema kui päris elus… 🙂

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s