Õhulised kaneelirullid

imageOh, mulle meeldib kui kodus on alati olemas elementaarsed asjad, mida küpsetamisel vaja võib minna- jahu, suhkur, pärm, kaneel, või…

Tänagi torkas äkki pähe , et tahaks midagi niii väga küpsetada. Nendeks nii vägadeks osutusid kaneelirullid. Leidsin Sandra Vungi retseptivaramust kaneelirullide retsepti ja hakkasin aga pihta. Tõsiselt lihtne ja hea retsept. See tainas tuli nii mõnus õhuline. Soovitan ja kindlasti jääb see mu retseptikogumikku.

Pärmitaigen

Vaja läheb:

  • pakk kuivpärmi ( 11g)
  • 380 g nisujahu
  • 4 spl suhkrut
  • veerand lusikat soola
  • 250 ml käesooja vett
  • 1 spl õli

Segada kuivpärm soola ja jahuga läbi. Teises kausis segada suhkur veega läbi. Valada suhkru ja vee segu jahule. Segada. Seejärel sõtkuda tainast mõned minutit , lisada õli ja sõtkuda veel tsipake. Raputada jahu peale ja rätiku alla sooja kohta kerkima. Mina panen sooja ahju potiga tavaliselt. Eelnevalt olen ahju korraks kuumaks lasknud ja siis kraadid kinni keeranud. Kergitasin u 45 minutit. Kerkis imeliselt.

Kaneeliglasuur:

  • 5 spl suhkrut
  • 5 spl õli
  • 1-2 spl kaneeli

Segada suhkur õli ja kaneeliga läbi . Jätta kõrvale oma aega ootama.

Mina panin ka rosinad sooja vette likku. Kuigi mu pere neid väga ei armasta,aga mina olen nii harjunud nendega kuidagi, sest ema kunagi kasutas neid koguaeg kringlis ja nüüd paljas kaneelisai tundub kuidagi tühi.

Kui tainas on kerkinud , siis sõtkuda korra veel läbi ja kummutada jahusele lauale laiali. Rullida ristkülikuks. Lisada glasuur. Kuigi minu arust jäi sellest kogusest natuke väheks ja puisatsin otse laual olevale tainale lisaks juurde suhkrut , kaneeli ja õli. Mulle meeldib mitte õrnalt aimatav kaneel, vaid nii kui hambad sisse lööd , on tunda et tegu on kaneelirulliga. Lõpus veel rosinad. Keerata ristkülik rulli ja lõigata sellest rullid. Mina sain 15 rulli.Asetada rullid sügavamasse vormi üksteise kõrvale. Kata ahjuvorm rätiga ja lase kerkida.

image

Samal ajal panna ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Kui saiad piisavalt kerkinud, siis küpsetada ahjus u 15-20 minutit, kuni põhi on kuldpruun ja tikk ei jää tainaseks.

image

Me sõime Brendaga kohe 4 tükki ära. Suus sulavad. Pakin nüüd saiad korvi ja lähen viin mehele ka töö juurde 🙂

Ahjaa, kui Hanna nägi, et rosinaid panen sisse, siis lubas kohe , et ta ei söö neid. Saab näha! 🙂

 

2 kommentaari “Õhulised kaneelirullid

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s