Pehme piparkook

14141994_1367948483223223_8852318242004792814_n.jpgKes ütles, et piparkooke süüakse vaid jõuluajal?! See on sama nagu mu ema lubas vaid boršisuppi süüa hapukoorega, sest teistesse suppidesse ei käi hapukoor. Nüüd ta enam muidugi ei saa  keelata mind ja panen igale supile hapukoore törtsu , aga kui ta parajasti sel hetkel külas on, siis ikka mainib iga kord ära , et tema arust ikka mujale peale borši hapukoor ei sobi. 🙂

Seega kui piparkoogi isu peale tuleb , siis tuleb neid küpsetada hoolimata aastaajast. Mulle nii tohutult meeldivad jõulumaitsed-kaneel, kardemon, piparkoogivürtsid…

Mul oli kappi jäänud piparkoogi maitseaine pakk. Ma ei tea kindlalt kas neid muul ajal poes müüakse kui ainult talvel, sest olen näinud poes silti piparkoogi maisteaine ees, et vaid hooajaline toode. Kuid see vist oli väiksemas poes, suuremates ( nt. Prismas) vist ikka on saada. Piparkoogimaitseaine saab ju ka ise kokku segada vastavatest maitseainetest. Nii, et piparkoogid tegemata ei jää, kui ikka tahtmist on.

Mul on praegu muffinipisik sees vist, sest taaskord küpsetasin muffinivormides. Nendes jäävad sellised parajad mõnusad ampsud.

Vaja läheb:

  • 100 g toasooja võid
  • 2 dl suhrkut
  • 2 muna
  • 1,5 dl  hapukoort
  • 1 dl  moosi (pohlamoos)
  • 3 dl jahu
  •  2 tl kuhjaga piparkoogimaitseainet
  • 2  tl kaneeli

*Kui piparkoogimaitseainet pole võtta, siis segada omavahel: 1 tl jahvatatud nelki, 1 tl jahvatatud ingverit, 1 tl soodat, pool tl vürtspipar ja 2 kuhjaga tl kaneeli.

Hõõruda või suhkruga heledaks vahuks. Lisada ükshaaval munad. Lisada hapukoor ja moos . Seejärel lisada omavahel segatud jahu maitseainetega.Segada tasakesi. Mina lisasin suure supilusikatäie tainast igasse muffinivormi, kuhu eelnevalt olid lisatud muffiniümbris. Võib ka rohkem tainast panna , kui kõrgemaid / suuremaid soovida. Võib ka niisama ilma muffinivormita teha, pannes lusikatäied küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetada 200 kraadises ahjus 20 minutit umbes või kuni hambatikuga proovides jääb tikk puhtaks.

Serveerida hapuka moosiga!

Head nautimist!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s