Mini õunakoogid

imageMa pole vist elu sees kunagi nii häid õunakooke teinud kui seekord. Kõigile meeldisid. Nojah Hanna väga ei fänna koduseid küpsetisi, aga selle koogi põhja sõi küll heameelega. Palus lausa, et ma õpetaks teda ka sellist koogipõhja küpsetama. Hiljem leidsin tema toast mitmeid muffiniümbriseid, oli salaja söönud neid . Seega olid ikka maitsvad küll.

Õunte asemel võib kasutada ükskõik mida meelepärast igaüks soovib. Ka ilma marja või õuna lisandita tulevad need imemaitsvad.

Hakkasin koogivormi küpsetuspaberiga vooderdama kui äkki turgatas pähe, et teeks täna teistmoodi. Mitte suur ümmargune õunakook nagu mul tavaliselt ja otsustasin teha muffinivormides- et tulevad sellised armsad pisikesed ühe-kahe ampsu koogid. See mõte tasus ära, sest ma olen enam kui rahul.

Vaja läheb:

 • 1 muna
 • 80 grammi suhkrut
 • 80 grammi võid
 • 1 tl küpsetuspulbrit
 • 2 dl jahu
 • 1 dl kaerahelbeid

Täidise jaoks:

 • 1 muna
 • 80 grammi suhkrut
 • 300 g hapukoort
 • 2 tl vaniljesuhkrut
 • 1 pakike vaniljekastme pulbirt ( Ruf)
 • õuna/ marju vms

 

Põhja jaoks hõõru toasoe või suhkruga, lisada toasoe muna. Segada. Lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed. Minul seekord küpsetuspulbrit kodus võtta polnud ja asendasin selle sidrunihappe ja sooda seguga. Jahu ja kaerahelbeid võite ka pooleks panna või hoopis rohkem kaerahelbeid- kuidas kellelegi rohkem meeldib.

Otsisin välja muffinipanni . Panni igasse auku panin paberist muffinivormi. Vormi põhjale ja võib ka äärtele surusin/määrisin teelusikaga taina. Seejärel panin eelnevalt 180 kraadini kuumutatud ahju 6-8 minutiks.

Samal ajal saad teha täidise. Segada omavahel suhkur, muna ja hapukoor. Mina lisasin ka väikese pakikese Rufi firma vaniljekastme pulbri. Minu arust see annab nii hea maitse.

Kui põhjad on ahjus eelküpsetatud, siis lisasin põhja peale õunakuubikuid natukene ja peale valasin hapukooresegu ja ahju nii umbes 20-30 minutit. Lõpus küpsetasin pöördrõhuga  umbes  10 minutit. Katsuda vahepeal hambatikuga, kui tikk jääb puhtaks, siis valmis.  Ise plaanisin pärast peale teha valge sulašokolaadi triibud ja mandlilaaste panna, aga kuna nad nägid nii armsad välja juba ilma kaunistamata, siis jätsingi hoopis nii. Head isu!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s