Kas peab igal kooliaasta alguses uued asjad ostma?

28899138-school-useful-stuff.jpg

Taas on käes uue kooliaasta algus. Iga kord augustis ma hakkan mõtlema, et kas ikka on vaja kõik uued asjad osta kooliks? Kas kõikidel on koolis uued asjad igal aastal? Mäletan, et kui mina noorem olin, siis maal meil mindi igal aastal enne kooli algust linna kooliriideid ostma. Ma ei näe nagu põhjust osta kooliaasta alguses uus sats riideid kooliks, kui jooksvalt saab nagunii pluuse ja pükse ostetud. Miks ei võiks minna kooli 6 kuud tagasi ostetud pükstega. Või siis need, kes ostavad kooliriideid , need äkki ülejäänud aasta ei osta riideid?

Eile õhtul hilja lõpetasime mööbeldamise kodus. Tõstsime Hanna toa ümber ja panime ta uue kirjutuslaua püsti.( Tegelt tegi seda Raks ). Laua tellisime on24.st. Toodi ilusti tuppa sisse , aga kokku panemine jäi meile. Tahtsime eile päeval naistega seda kokku panna, aga jätsime Raksile. See käib vist meestel au pihta, kui naised sellised tööd ära teevad . Mulle vähemalt tundub nii. Laualamp ja mõnus mugav kirjutuslaua tool veel puudu.

image

Mòöbel peab tingimata valge olema. Minu kiiks. Hetkel meeldib mulle valge lihtsalt. Enda tuppa oleks vaja kummutit- suurt ja kõrget, kuhu Brenda ei ulatuks.Kummutit tahaks ka valget ja romantilise hõnguga.. aga pole üldse mitte kerge leida, kui just raha seljas ei kasva.Kaldusin nüüd teemast kōrvale natuke.

Ostsime vihikud, pliiatsid, pinali, kaaned, teritaja, joonistuplokid, päeviku jms juba paar nàdalat tagasi ära. Okei, kääre ja pintsleid ei ostnud, need jätsime samad, mis eelmine aasta ostetud sai. Pintslite koha pealt tehakse juba vihjeid, et pooled kadunud. Miks ei võiks näiteks guaššvärve mitu aastat kasutada?!  Igatahes enamus asjad ikka sai taas uued. Ütlesin endale, et uus kool ikkagi, et lubame siis kõik uued. 🙂

Aga koolikott on küll selline asi, mida iga aasta uut ei peaks ostma. Esimene kott oli kaks aastat Hannal- selline kandline ja kõvem, ranits. Sel aastal valis ta endale aga seljakoti, mis pole küll koolikotina mõeldud.  Tema aga nii tahtis seda ja meeldis nii väga ja andsin jälle järele. Kuid usun, et poole septembri pealt ostame siiski uues, selle aja peale on talle kindlasti selgeks saanud, et see pole mugav kooliks. Vana koti vahetasime välja , sest too oli juba liiga titekas kolmanda klassi lapse jaoks 🙂

image

Samas valis ta endale sellise päeviku, mis minu arust ka natuke titekas.

image

Pinali pidi ta kindlasti sellise saama nagu pildil. Kuigi eelmine oli väga okei veel.

Kui üks koolilaps peres , siis kannatab uued asjad osta, aga need kellel kolm- neli, siis juba kulud tunduvalt suuremad ja iga kokkuhoitud pliiatsiteritaja, koolikott ja pintsel tuleb kasuks.

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s