Lasterikaste perede suvepäevad

 

Huh, üks väga vihmane ja väsitav nädalavahetus saab kohe mööda. Käisime Tartumaa lasterikaste perede suvepäevadel- nagu igal aastal. Kõik tulevad autodega kohale, panevad telgid püsti, on võistlused, ühissöömised, grill ja chill.  Oleme seal käinud juba aastaid. Ema on Tartu Pereliitu kuulnud juba sellest ajast , kui see loodi. Ja see on üle kahekümne aasta tagasi kindlasti.

Ema just täna rääkis, et tänapäeval tulevad kōik autodega kohale, ei ühtki suurt tellitud bussi. Aastal 1998 olevat olnud vaid tellitud bussid, maaliinibussid ja see korjas siis Tartus Vanemuise teatrimaja ees kõik rahva peale kogu tavaariga- telgid, madratsid, kotid. Tol ajal oli vast mõnel üksikul auto , vähemalt Pereliidus. Aeg on ikka tohutult edasi läinud.

Tänu Pereliitu kuulumisele oleme väga paljudes sellistes kohtades käinud kuhu muidu ei satuks . Nii, et siinkohal pean oma ema tänama, et ta niivõrd aktiivne ja osavõtlik on kõiges olnud, et oleme saanud palju käia ja näha lapsest saadik. Kui mu emaga linna peale minna, siis võib kindel olla, et peab koguaeg tema järel ootama, sest ta tunneb kõiki ja kõik tunnevad teda 🙂  Ja siis on vaja teretada ja jutustada paar sõna igaühega. Lapsepõlves me vihkasime seda. Nüüd enam ei häiri 🙂

Aga tulles tagasi suvepäevade juurde, siis seekord oli meid õnnistatud vihmaga. Korra nägime päikest ka , aga üldiselt pilves ja vihmane ning öösel veel äikest ka sekka.

Esimene öö Brenda oli ehmunud ja ei saanud aru vist , et miks ta peab õues magama . Mis asi see telk on ja miks ta peab seal magama jääma. Lisaks oli tal mingi kõhuvalu vist. Igatahes oli väga rahutu ja nutune. Hanna- Liisa kartis alguses äikest ja pärast häiris teda Brentsi nutt. Nii, et magama saime kahe- kolme ajal alles. Teine öö , olime harjunud või nii väsinud lihtsalt, magasime nagu karud.

Hanna-Liisale ja õe tüdrukutele meeldis kõige rohkem jooga vist. Sinna oli kutsutud joogaõpetaja ja ka mina ühinesin jooga tunniga . Tõsiselt mõnus oli.

Veel oli kavas võrkpall, noolevisked, kuuli jänn, korvpalli visked, mälumäng, aaretejaht, disko.

Kahju oli vaid sellest, et mina olin üksi lastega, nagu üksikema seal . Oleks tahtnud, et mees ka oleks osa võtnud suvepäevadest. Aga temale ei meeldi ei vihm, ei telkimine ja sada muud häda, aga mina ei hooli sellest. See kuidagi traditsiooniks saanud , väiksest saati ju käidud ja vihm ei saa seda traditsiooni murda. Seega lähen kindlasti ka järgmisel aastal. Korra aastas võiks ju telkida. Peale kahte vihmast ööd telgis on koju jõuda nii hea. Vahel peab kodust ära käima, et meelde tuletada kui hea on ikka oma kodu , oma voodi.

This slideshow requires JavaScript.

Tahaks siia veel lisada video tüdrukute jooga vaimustusest ja kuidas Brenda mööda platsi jooksis üks samm edasi kaks sammu tagasi , kukkudes ja kurjustades. Aga kahjuks avastasin, et videode laadimine maksab  , seega jääb ära .

Järgmine nädalavahetus on Brenda 1-aasta sünnipäevapidu. Seega homsest hakkab tõsine mängude ja söökide paika panemine. Tordi osas on tordimeistriga enam- vähem ühele arusaamale jõutud. Brendal ja Hannal on kleidid olemas. Mina ja Raks peame veel poest leidma midagi punast. Mängude pealkirjad on teada, aga pean veel täpselt läbi mõtlema mida kuidas ja mis auhinnaks. Ploomipuud on vaja osta- tahame Brendale ja Hannale sünnipàeval oma puud istutada. Igavesti kihvti lehekülje leidsin tänu augustibeebide grupile, üks ema pani enda lapse sünnipäeva kinkide soovid nagu listina ja listi lingi külalistele, et mida lapsele sünnipäevaks kinkida. Seal siis saab asja nii öelda ära bronnida, et kõik näevad, kui asi on juba võetud , siis ei satub samu asju topelt .

Tegin Brendale ka sellise listis:

Brenda soovide nimekiri

Minu arust jube asjalik list ja lihtsustab külaliste vaeva. Väga paljud, kel endal väikseid lapsi pole, ei kujuta ette ka mida 1-aastane endale soovida võiks 🙂

Nüüd jääb loota veel vaid ilusale ilmale!

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s