Mmm… Virsikukook!

image

Ühel õhtul tuli äkki tuhin kooki teha , aga avastasin, et võid polnud. No mis kooki sa teed ilma võita, Delmaga ka eriti ei tee. Juhtus ime ja Hanna- Liisa oli nõus poodi minema ilma palumata , lunimata ja sadakümmet asja lubamata. Tegin kohe risti kalendrisse 🙂

Pidi tooma Selverist Alma või ja Kalewi nisujahu. Näitasin pakendid ilusti ette. Ise hakkasin ettevalmistusi tegema- panin ahju sooja, vooderdasin koogivormi, viilutasin virsikud. Tuleb poest aga hoopis teistsuguste asjadega 🙂

image

Rukkileivajahu ja soolakristallidega või !!! Ei tea kuidas ta nii mäletas . Oli täitsa õnnetu teine, aga eks siis tuleb rukkileiba tegema hakata mõni päev 🙂

Igatahes sinna see koogitegu jäigi, lükkasin virsikud purki tagasi ja lülitasin ahju välja.

Jäi kripeldama ja asusin järgmisel päeval uuele katsele . Ütleks, et täiesti tavapärane kook- ei midagi halba, aga ei midagi ahhetama panevat ka. Pluss on see, et väga kerge teha. Virsikud  võib asendada endale meelepärasega.

Vaja läheb:

Põhi:

• 100 g võid

• 1 dl suhkrut

• 1 muna

• 2,5 dl jahu

• 1 tl küpsetuspulbrit

 

Kate:

• 500 g hapukoort

• 2 muna

• 1 dl suhkrut

• 2 spl tärklist

• purk virsikuid

 

Vahustada või suhkruga, lisada muns ja jahuga segatud küpsetuspulber. Suruda tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ja äärtele. Küpsetada põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel lisada põhjale virsikud. Minul oli seekord väike purk, aga teine kord paneksin kindlasti rohkem.

Vahustada muna suhkruga, lisada hapukoor ja lõpus tärklis. Valada virsikutele. Küpsetada 40 minutit 200 kraadi juures. Mina katsin fooliumiga , et pealt ära ei pruunistuks. 5-10 minutit enne küpsetamise lõppu võtta foolium pealt.

Süüa külmalt, järgmine päev näiteks:)

Kaunistada meelepäraselt ja kutsuda sõbrad külla!

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s