Suvikõrvitsa hooaeg on käes

Kes meist ei mäletaks lapsepõlvest muna ja jahuga praetud suvikõvitsat .Või meil kutsuti seda lapsepõlves üldse kabatšokiks. 🙂

5 aastat tagasi , kui terve suve praktiliselt maal vanaema juures suvitades veetsime, siis käisime varahommikul aiamaal. Võtsime värske noore kastepiisase suvikõrvitsa ja lõikusime toorelt lihtsalt leiva peale. Imeline!

Eile tuli aga ämm külla. Kuigi mul oli plaanis terve päeva lebotada ja külalisi mitte vastu võtta , siis ämm on nii harv külaline, siis oleks eriti ebaviisakas olnud , kui oleks leotamist eelistanud. Tõi kaasa aiasaadusi, ka suvikõrvitsa 🙂

IMG_8247

Kirssidest plaanin kirsiliksi teha, vaarikad panid lapsed kohe nahka, kukeseene kaste tuleb täna õhtusöögiks ja eile tegin praetud suvikõrvitsa asemel täidetud suvikõrvitsa laevukesi.

IMG_8248

Kunagi poest ostsin täidetud zukiinid või suvikõrvitsat või balkazaani, siis oli see vääga rõve . Eile mõtlesin ka, et kas tasub ikka teha, et pärast tuleb sama vastik, aga ei . Niii hea tuli. Isegi mees sõi. Hanna-Liisa sõi küll täidise ainult seest ära, aga siiski.

Lisasin sisse praetud hakkliha sibula ja tomatiga, sulajuustu panin ka hakkliha vahele ja peale panin laadalt ostetud juustu. Tükeldasin veel värsked kartulid ahjuplaadile ja panin kogu kupatuse ahjus u pooleks tunniks . Kõrvale hapukoore rohelise sibula salat . Nämm!

IMG_8249

Tšilli sulajuust tõmbus ahjus imelikult pruuniks, aga maitse oli siiski super.

Öö ooteks tegime mehega kahe peale veel suitsukana- sinihallitusjuustu saiakesi.

Kiire ja lihtne jällegi, ainult mitte kõige mõistlikum teha öösel 🙂

IMG_8264

P.S! Ämm pakkus lahkelt , et ta tuleb laupäeval linna ja annab meile mehega lastevabapäeva 🙂 Ei teagi kohe kuhu minna mida teha. Restoranis tahaks rahus istuda ja linna nautida. Loodan, et laupäeval ilus ilm !

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s